Şimdi Ara

Kararsızlıkta kaldım Megane 3 mü Fluence mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
32.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam zaten klasık donanımından uzak dur.. Classık bos olanıdır... en azından ambiente veye bıraz daha cıkıp elegance donanım alınabılır... 1.6 dizel 105 hp classıc alacagıma sahsen 1.4 tsı 122 hp elegance alırdım. Bu arada hocam fluence ıle kıyaslayabılırmısın ıkı aracıda yakından gorup ıcıne bındınız.. Keske bırde test surusu yapsaymısınız.

hidrojenperoksit dostum 2 aracıda test ettim 2sininde sürüş performansı aynı gibi yani 2side köpek gibi gidiyor :)

fiyatlarıda aynı fluence 40.000TL (bayi indirimi uygulanmış hali) Octavia classic 39.900 (bayi indirimi uygulanmış hali)

iç konfor olarak 2 araçta güzel kendine has şekilleri var. Arabaların içi ferah oldugundan sıkılma şansın yok yanlız donanım olarak fluence birazdaha iyi

Octavia classic'in direksiyonu deri değil kullanılan malzemede fazla hoşuma gitmedi fakat yarı otomatik klima mevcut

Artı olarak fluence de DERİ DİREKSİYON-DİREKSİYON KUMANDALI RADYO CD-4 CAM OTOMATİK-SİS FARI - ÇELİK JANT - ARKA PARK YARDIM SİSTEMİ - BLUETOOTH - STOR PERDE (ARKA CAM + ARKA KAPI CAMLARI)

var tabi buda baya bi fark yaratıyor insan nekadarda işime yaramaz desede 2 el satarken bunlar baya farkediyor

Yanlız dün renault bayine yoğun baskılarım sonucunda Megane Expression +(confor paket + açılır tavan ) modelini 41.000 e indirttim büyük ihtimalle Megane 3 alıcak gibiyim herşey salı günü çözülücek

• hayırlısı olsun dıyelım... o zaman. classıc cok bos arac zaten... octavia alınacaksa en azından ambiante alınmalı... classık donanım baz donanımıdır. bu arada fluence almayında:) fluence ı ılk gordugumde sacımı basımı yolasım geldı 2011 yılında bu tasarım ne boyle dıye:)))

yanlız sız bagaj buyuklugunun onemlı oldugunu soylemıstınız. elınızdede halıhazırda golf var. o zaman megane 3 gereksız gıbı duruyor. tabıkı dogrusunu sız bılırsınız. bagaj olarakta sıze clia 3 den cok fazla bısey sunmayacak. sanrıım bagaj konusunu rafa kaldırdınız.
  • Hanım bagaj konusunda hala dırdır ediyor :) fakat Fluance da park yeri bulmak traf,kte ser, hareket etmek zor olucagı kanısına vardım

megane 3 almaya hanımı koltukları yatıyor arkası kocaman oluyor diye kandırmaya ugraşıyorum :)

Skoda ambiante de baktım 1,6 TDI düz vitesi 44,500TL ve araç yine boş yine boş classic le arasındaki farkı şunlar

arka silecek - çelik jant - 4 cam otomatik - katlana koltuklar - ön yolcu hava yastıgı iptali

bence bunlar için 4.500 tl vermeye değmez
  • Bencede 2 si arasinda megab 3 daha guzel gozukuyor. Digeride alinabilir baya genis kayik gibi araba. 2. si size daha uygun gibi geldi bavul genislik bakimindan anlattiklariniza gore.
  • wallaha ne yalan söyliyim Fluance bagajı acınca 5 ceset sıgar diye düşündüm
  • fluence iç mekan,bagaj genişliği açısından megane 3 e göre daha iyi bir araç hatta sınıfındaki en uzun araç fakat dış görünüş yönünden kaybediyor o yüzden size megane sport tourer öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: EX_PRO

Beyler sizide anlıyorum şu ayşıma kadar 4 tane honda sahibi oldum iananılmaz keyifli bir araba mağlesef dizeli yok bana kalsa dünya üzerinde 2 tip araba vardır 1 honda 2 diğerleri diyebilirim

ben haftanın 6 günü 64 km yol yapan bir insanım ondan dizel almam şart

ilk baktıgım araba peugeot 308 1,6 hdi dı fakat bayi mevcut olan cliomu çok düşük rakkama alıyor

başka önerebileceğiniz dizel araç varsa cekinmeden söyliyebilirsiniz

bu arada renaulttan neden bukadar tiksinir gibi bahsediyorsunuz clio3 confor olarak sınıfta kalabilir fakat istanbulda şehir içi tarafiğinde 1 depoyla 1130 km yol yapıyorum ve aracım 81.000 km de manşallah şuana kadar hiç yolda bırakmadı

Hocam bu forumdakilere bakma sen konfor,F/P,ekonomi ,sağlamlık,servis yaygınlığı ve bakım ucuzluğu,II el gibi araç alırken hayati önem arzeden konularda 1 -numara olan REnault'tan kötüsü yoktur öyle ki fanatiklik felan değil Renault a karşı tam bir düşmanlık ve kin beslenmektedir.

Şahsi düşüncelerimi ifade etmek istiyorum bunların dışında konuyla ilgili olarak

Fluance şu anda piyasada D sınıfı Geçinen pek çok araçtan daha konforlu ve rahat bir araçrtır ve gerçekten konforu yaşatır tek kötü nyanı bu anlamda yüksek devirlerde birazcık motor sesi gelebilir ama mesela bir passat'tan daha sessizdir fakat bu durum yine de onun bahsettiğim pek çok d sınıfıyım diye geçinen arabadan konforlu olduğu gerçeğini değiştirmez bu bir

İkincisi Ben megane alın derim çünkü megane ne kadar da olsa daha tutulan bir model ve Megane III hakkaten de çok çok kaliteli bir araç yani hiçbir sorun duymadık şimdiye kadar tasarım olarak da çok hoş bir araç mekanik taş gibidir sonuçta RENAULT zaten kullnıyormuşsunuz bilirsiniz.

• octavia:560 litre
    fluence:530 litre

ben bagaj onemlı dıye octavia demıstım... yoksa donannımlıları fıyat olarak tabıkı renodan daha pahalı olacaktır... ben yınede acele karar vermeyın derım. en azından focus corolla gıbı modelelrıde ıncelemenızde yarar var... megane 3 tasarım olarak fena degıl.. renonun en ıyı tasarımıdır belkıde... ama o fluence yokmu hanımı kandıramazsanız sakın gıdıp fluence almayın:))) evet bagaca 5 ceset sıgar zaten araba tabut gibi:)))
  • megane 3 gayet kaliteli bir araç.forumdaki renault düşmanlarını takmamak lazım.
  • Geçenlerde renault bayi sine gittim her 2 arabayada bindim fluence nin koltukları bana çok sert geldi.Megane daha güzel akrabam aldı megane 3 hb 1.5 dcı aracı sürdüm arabanın gidişi süspansiyon ları vs. çok güzel rahatsız etmiyor fakat bayide bindigim megane 3 stationwagon üstü panoromik cam lı olan arabaya bayıldım hb den daha güzeldi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

Geçenlerde renault bayi sine gittim her 2 arabayada bindim fluence nin koltukları bana çok sert geldi.Megane daha güzel akrabam aldı megane 3 hb 1.5 dcı aracı sürdüm arabanın gidişi süspansiyon ları vs. çok güzel rahatsız etmiyor fakat bayide bindigim megane 3 stationwagon üstü panoromik cam lı olan arabaya bayıldım hb den daha güzeldi bence

Megane sport toure

harika müğthiş mükemmel bir tasarım best offf kesinlikle en alımlı ve en güzel sw süper bir iş çıkarmış renault

• Clio III ile Megane III'ün arasında pek bi fark yok.
    İç hacim hemen hemen aynı.
    Bagajı büyük tutalım derken iç mekan daralmış..
  • megane al rahat et ;)
  • Bagaj için alınacaksa kesinlikle fluence bir de fluencein arka koltukları megane3'e göre daha geniş.Bende aynı ikilemde kaldım yazdığım 2 sebepten dolayı fluence 1.5 dci 105 bg dynamique donanımlı aracı aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

ikisinden de uzak dur bence

+ 548990546789897654
  • İlk olara Megane Sport Tourer incelemiştim zaten fakat Türkiyede SW araç kültürü olmadıgından 46.000tl ye bi ara. alıp 3-4 sene sonra 15.000tl ye zor satıcagımı bayideki cocuk söyledi ve gercekten haklıydı.

Renaulta Yaklaşım herzaman önyargılı olmuştur bu clio3 benim ilk renault aracımda bundan önce genel olarak Honda - Mercedes - Peugeot - Vw kullandım şuana kadar renault hiç üzmedi beni taş gibi araba cıktı

hiç bukadar iyi olucagını düşünmemiştim. Eksi yönleri yokmu tabi var mesale clio da kullanılan plastik malzeme beni delirtiyor fakat bukadar paraya böyle araba mantıgı var adamlarda mesela honda civic te 3 model vardır

paran neye yeterse ona binersin ve hiç üzmez yolda bırakmaz keşke honda civic in dizel motor seçenegi olsada hiç ugraşmasam direk gidip alsam
  • biri sedan, diğeri HB olması dışında aralarında dağlar kadar fark olmayan, üstelik aynı markanın aynı sınıftaki iki ayrı modeli,
    Üstelik renault'ta yıllardır ülkemizde, alınca muhtemelen bir sürprizle karşılaşmazsınız.

Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu almalısınız.

Sormadınız gerçi ama ben alır mıyım peki? Muhtemelen hayır. Öncelikle dizel olsun demezdim(az biniyorum) Seat Exeo, Skoda SuberB gibi uygun fiyata satılan bir üst sınıfta araçlar var. Muhtemelen onlara yönelirdim.

Ne alırsanız alın hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim öncelikle ncrdbl ben ayda 1534 km sadece işe gidip gelirken kullanıyorum arabayı ve malum dizel almam şart.

Dizel ve İşe gidip gelmek için kullanıcagım taz tüm arabalara baktım ( Renault - Peugeot -Fiat - Ford - Hyundai - Skoda ) hatta cıtayı yükselttim Jetta alıp Golfü işe gitme arabası yapıcaktım fakat VW deki arkadaşlar beni

yeni kasa cıkıcak cok zarar edersindiye uyardı. yoksa Jettayı almıştım. Yukarda yazdıgım Araçlar arasındada Daha öncede kullandıgım Renault - Peugeot üzerine yoğunlaştım Peugeot bana 308 yada 407 önerdi Fakat elinde

407 Bulunmadıgı ve üretimden kalkıcagını söyleyince ilk hedef 308 oldu. Motoru açtım heryer kablo sanki biri kabloları toplamayı unutmuş gibi bir diğer 308 e baktıgım zaman ondada aynısıyla karşılaştım

sonra servis bölümündeki araçlara gittim hiç abartım yok 4 tane 308 müşterisi şikayetten gelmiş. Direk soğudum arabadan.

Elimde Tek seçenek Renault kaldıgı için Renault alıyorum zaten varsa aklınızda hee şu marka şu model hem az yakar hemde uygun fiyatlıdır gidip alıyım
    ama dün gördüğüm kadarıyla bom boş bir skodaya adamlar 40.000 lira para isterse kimse skoda almaz hala hayretler içerisindeyim o sınıfta bi araba arka camlar manuel

• quote:

Orijinalden alıntı: EX_PRO

İlk olara Megane Sport Tourer incelemiştim zaten fakat Türkiyede SW araç kültürü olmadıgından 46.000tl ye bi ara. alıp 3-4 sene sonra 15.000tl ye zor satıcagımı bayideki cocuk söyledi ve gercekten haklıydı.

Renaulta Yaklaşım herzaman önyargılı olmuştur bu clio3 benim ilk renault aracımda bundan önce genel olarak Honda - Mercedes - Peugeot - Vw kullandım şuana kadar renault hiç üzmedi beni taş gibi araba cıktı

hiç bukadar iyi olucagını düşünmemiştim. Eksi yönleri yokmu tabi var mesale clio da kullanılan plastik malzeme beni delirtiyor fakat bukadar paraya böyle araba mantıgı var adamlarda mesela honda civic te 3 model vardır

paran neye yeterse ona binersin ve hiç üzmez yolda bırakmaz keşke honda civic in dizel motor seçenegi olsada hiç ugraşmasam direk gidip alsam

Bu mesaj insanların neden Renault aldığını ve Renault'un ülkemizde neden binek araçlar sınıfında ezici bir üstünlüğe sahip olduğunu çok iyi anlatıyor.

• Orijinalden alıntı: Details

konuyu açan kişi dizel bakıyorum demesine ragmen ısrarla benzinli ve tüplü araçlar önermişsiniz, megane hb fiyatına kimse dizel bir araç önerememiş, forum baştan sona alman hayranlıgı ile dolup taşıyor, acaba sevmediginiz yeni megane'ın içine kaçınız bindi de böyle boş konusabiliyor, ya da kaçınız yedek parça fiyatları konusunda kıyaslama getiriyor, üretmeden boşa konusan milletsiniz, insanların tercihlerine saygı duyun biraz.

Kesinlikel katılıyorum size boş konuşmayı çok seviyoruz .

Orijinalden alıntı: MINERVAL

Tekrar diyorum renault alipta üzme kendini , al seat , skoda ,toyota kafan rahat olur.

yahu kendinizi aştınız iyice. renault alma ne demektir aklım almıyor doğrusu. Kim megane 3 aldıda arabayı kullanıp begenememezlik etti ? bilip bilmeden kullanıp binmeden konuşmayalım arkadaşlar.

Orijinalden alıntı: desiya

İllede iki araçtan biri olacak diyorsan ben megane derim. Fluence bana hala itici geliyor.

Egerki bu devirde esp standart degilsede renoyu kınarım!

Tasarım tamamen zevk işidir beğenenlerin görüşlerine saygılı olabilirsiniz en azından.
    Esp olayına gelince birçok ülkede b sınıfı araçların baz donanımnda bile standarttır çünkü esp siz araç satılması yasak. Bizim ülkemize gelince 42750 gb bir fiata esp li dizel megane alabilirsiniz. bu fiata golf te astrada octaviada bilmemnede esp standartta bizmi bilmiyoruz

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Neden Renault düşünüyorsunuz,

Bence ne megane nede o uzay böceği kılıklı fluence 40 bin lirayı hak etmiyor,

İkisindende uzak durmak lazım,

Yerinizde olsam aşağıdaki seçenekleri değerlendiririm

Skoda Octavia Ambiente 1.6 TDI CR 105 HP 43.990 TL

Skoda Octavia Elegance 1.4 TSI 122 HP 45.590 TL

Yeni Focus Titanium 5K 1.6i 115PS 36.980,00 TL

Yeni Focus Titanium 5K 1.6 109PS TDCi 44.240,00 TL

Megane kullanıcısı olarak Octavia için şunu söyleyeyim,

Kesin öyledir. Size söyleyecek söz bulamıyorum.

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Clio III ile Megane III'ün arasında pek bi fark yok.
    İç hacim hemen hemen aynı.
    Bagajı büyük tutalım derken iç mekan daralmış..

Haklısınız hatta Renault 9 ile megane3 arasında bile pek bir fark yok.

**Arkadaşlar yorumlarımızı saygı çerçevesinde ve bilgiyle orantılı önyargısız düşünerek yapalım lütfen. iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 30 Ağustos 2010; 14:49:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.