Şimdi Ara

Karasal Yayın Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..karasal yayın diye bir ara baya ümitlenmiştik işte her yerde çok net tv izleyecektik. çok ucuz olacaktı felan gibi.
    noldu bu iş haberiniz var mı ? piyasada 30-40 ytlye bunun cihazları satılıyor. ne kadar güvenilir bilmioyurm. ??
    istanbulda 20 kadar tv çekiyor diyorlar..eğer varsa öyle birşey laptop çantamızda durur yaniii..
    deneyen gören bilen var mı ??

• abi karasal yayın dediğin normal televizyon üstü anten ve kılçık diye de tabir edilen çatı anteniyle izlenen yayın. ama sen karasal sayısal yayını diyosan onda şu anda toplam 5-6 kanal test yayını yapıyomuş. karasal sayısal yayın testleri 2006'da başlamış, geçiş sürecinin büyük illerden başlayarak bölge bölge devam ederek tamamlanması 2014 yılında olacakmış. analog karasal yayınla ilgili aradım aradım bi türlü kanal listesi bulamadım.
  • İstanbul'da 3 tane karasal yayın yapan kanal var. TRT1-TRT2-TRT3. 2 Tane de radyo...Bu karasal yayının bir diğer çeşidi olan kablolu yayın üzerinden yapılanı var. Onda da Yine İstanbul için 7 tane kanal var. Şu an kanalların ismi aklımda kalmadı. NTV vardı bir onu hatırlıyorum.

Karasal yayın tuner'ını bünyesinde barındıran Sony lcd'ler gibi bir tv'niz varsa çanak anten veya kablolu yayın aracılığı ile bu yayınlara ulaşmanız mümkün.

Görüntü kalitesi de gözlemlerime dayanarak söylüyorum çoğu sıradan uydu alıcısına göre daha başarılı.
  • Karasal Dijital yayının kalitesiyle Kablo TV yi kıyasladığımda Karasal Dijital hakkaten çok çok kaliteli. Net ve kirlilik yok, renkler de doygun. İlginçtir ki bu kaliteyi basit bir anten ile yakalayabiliyorsun. Kanal sayısı da Highwaymouse un dediği gibi 3 taneden ibaret.

Benim esas derdim Kablo üzerinden Dijital yayın. İnsanlar 14 tane kanal alabiliyorlarmış Kablo TV üzerinden ben bir tane bile bulamadım. Üstelik yer olarak da İstanbulun merkezinde oturuyorum.
  • teşekkürler cevaplarınız için..
    demekki hala 3-4 tane kanal izlenebiliyor bu aletle..2 sene önce yazılan haberlere bakıyorum; 6 ay içinde bütün kanallar bu sisteme geçecek felan yazmışlar.. demekki bu sistem baya bir askıya alındı..neyse tekrar teşekkürler..
  • zaten karasal digital yayıncılık toplam kanal sayısı 60 tane olacağını söylüyorlar ama uyduda daha çok kanal var (Türksat uyduda)

Zaten karasal digital yayıncılık decoderi çıktı. İzleyen var tabii ki TRT kanalı izliyor diğer kanalları izleyen var mı bilemiyorum. bir yandan seneye başlıycak bir yandan 2010 yılında diyor bir yandan da 2014 yılında diyor ooooooo o zaman öyle diyorsanız uydu al rahatla zaten benim kızdığı uyduda şifreli maçlar o gıcık oluyorum. Karasal digital yayıncılık çıkarsa hiç şifrelenmez.
  • büyükşehirlerde şimdiye faaliyete geçmesi gerekiyordu ama pek ilgilenen yok sanırım... avrupa ülkelerinde notebookta herkes dvbt kart kullanıyor burada hala koca çanaklara devam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: antidote01

Karasal Dijital yayının kalitesiyle Kablo TV yi kıyasladığımda Karasal Dijital hakkaten çok çok kaliteli. Net ve kirlilik yok, renkler de doygun. İlginçtir ki bu kaliteyi basit bir anten ile yakalayabiliyorsun. Kanal sayısı da Highwaymouse un dediği gibi 3 taneden ibaret.

Benim esas derdim Kablo üzerinden Dijital yayın. İnsanlar 14 tane kanal alabiliyorlarmış Kablo TV üzerinden ben bir tane bile bulamadım. Üstelik yer olarak da İstanbulun merkezinde oturuyorum.

kablo tv'deki dediğin 14 kanal test yayınları. bildiğim kadarıyla kendiliğinden dijital yayın alıcısı olan televizyonlarda izlenebiliyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegora -- 9 Eylül 2008; 20:23:30 >
  • Avrupa şampiyonasına kadar bende karasal yayınları izleyebiliyordım fakat bir süredir bu yayınları alamıyorum acaba sizlerde de böyle bir sorun var mı eğer izleyebilen varsa hangi kanaldan ve hangi frekansdan aldığını yazabilirmi ?
  • aynı sorun bendede var karasal yayın gitti bende alamıyorum ilk reklamlarını yaptıklarında çok kısa sürede yaygınlaşacağını söylüyorlardı ne yaygınlaşması yayın gitti tamamen
  • arkadaslar su an sayısal karasal yayını izleyen var mı, bende LCD aldım içinde sayısal alıcı var. Arama işini beceremedim acaba yayın tamamen kesik mi? Birde anten takmak gerekli mi LCDye? teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.