Şimdi Ara

Karateye gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler bu yaşta karateye gideyim mi sizce? En azından okulda falan sataşan olursa teknik bilmiş olurum. Gideyim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taekwando olabilir
  • Karate,tekvando falan öğrenerek sokakta kendini koruyamazsin.
    Boşuna paranı kaptırma.

• Ashihara veya kyokushin yapabilirsin. İkiside çok güzel sanatları ama biraz zaman alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Winggchunn1

Karate,tekvando falan öğrenerek sokakta kendini koruyamazsin.
    Boşuna paranı kaptırma.

Wing chun yaparak korur ama değil mi ?
  • Karate genelde şov sporu olarak geçer, hakkı verilerek yapılırsa işe yarar.

Taekwondonun hakkını daha fazla vermek gerekir, bi işe yaramaz diyen arkadaşın itf standartlarındaki müsabakaları izlemediğini varsayıyorum.
  • Hocam acaip heves ettim karateye yaw :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARP OKULUNA GİDİLİR Mİ ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaptığın şeyler heves yani gelip geçici olmasın :)
  • Wing chun gelmiş geçmiş en iyi savaş sanatıdır,wing chun ile sokakta kendinizi her türlü tehlikeye karşı koruyabilirsiniz.
    Tekvando sokakda kendinizi koruyabileceginiz bir dövüş sanatı değildir..tekme ile sokakta bir insanı dövebileceginizi düşünüyor musunuz?

• Winggchunn1 W kullanıcısına yanıt
    Peki karate?

• Eğer spor yapayım diyorsan Karateyi öneririm çok güzel ve eğlenceli bir spordur.

Şınav-mekik çekersin kondisyon antremanları olur vücudun da düzene girer.

Dünyada da yaygın ve Türkiye’nin Fransa ile ilk 2’yi paylaştığı spordur [WKF’de]

Ancak ilk zamanlar, beyaz-sarı zamanları sıkıcı gelebilir; yükseldikçe-alıştıkça daha eğlenceli oluyor.

Bir de sabır gerekiyor, ama zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, ilk kayda gittiğim günü hatırlıyorum, 2 ay önce siyah kuşak için sınava girdim. 2,5 yıl sürdü siyaha geçmek.

Müsabakalara katılırsın onlar da güzel ve eğlenceli şeylerdir, yurtdışına da müsabakaya gitme şansınız da olabilir.

Bence 1 ay boyunca üst kuşakların, kahverengi- siyahların antremanlarına katılın-izleyin sonra tekrar değerlendirin Karate’yi. [Karate’yi sevmeyenler için söyledim bunu]

Sokakta tabii ki kendinizi koruyabilirsiniz ve bunu her dövüş sporu için düşünüyorum Karate Judo Tekvando vs…

Kaldı ki sokakta kendini koruyabilen herkes Kickbox-Muay Thai mi yapıyor ?

Ama bence daha önemli şeyler var, spor yapmak daha önemli bence.

Sokakta kendini korumak deyince sanki Karate-Tekvando yapman tamamıyla anlamsızmış gibi bir mantık var maalesef.

Gerçi kendini korumak için Muay Thai- Kickbox gibi sporlara başlayanların başladıklarından itibaren kaç kere sokakta kullanmak zorunda kaldığı bilinmez.

Ya da Karate-Tekvando gibi işe yaramaz diye baktıkları sporların öğrencilerinin sokakta kendini koruyamayacağı ne malum ?

Kısa bir süre için spor arıyorsan Karate’yi önermem.

Ancak profesyonelleşmek istediğin, müsabakalarına katılacağın ve ileride hayatının bir parçası olacak bir spor arıyorsan, Karate’ye gitmeni tavsiye ederim.

Bu video da hevesini pekiştirir https://www.youtube.com/watch?v=rr5eL1PGHkQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatekid55 -- 30 Ağustos 2016; 20:40:05 >

• karatekid55 kullanıcısına yanıt
    Saol hocam sonunda adam akıllı cevap veren biri çıktı. Teşekkürler

• Ahhh ahh ulan 5. sınıfta mecburiyetten bıraktım 5. sınıf bittiğinde mavi kuşaktım daha 10 yaşında hayattaki belki de tek ve en büyük pişmanlığım devam etsem yaş engelini saymassak şu anda dan almıştım dan rahat 2. 3. Dandım hey yavrum hey be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goblin Mind -- 23 Kasım 2016; 16:11:22 >
  • Winggchunn1 W kullanıcısına yanıt
    canım wing chunu adam akıllı gösteren hoca mı var allasen ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.