Elektrikli Spring alırlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Karbon vergisi bağıra bağıra geliyor. UYUMAYIN! (3. sayfa)
-
-
Uzun uzun yazmışsınız ama malesef hepsi boş.
Çünkü siz şimdiye kadar bize öğretilen "kapitalizm daima daha çok köle ve daha çok para ister" mantığıyla düşünüyorsunuz.
O devir bitti.
Artık bu adamların derdi para değil. (Zaten parayı bunlar iki tık ile sınırsız olarak yaratıyorlar)
Falanca iş adamının filanca malı üretip daha çok kişiye satması falan zerre umurlarında değil.
Öyle olsaydı covid döneminde gereksiz kapanmalar ile ekonomilerin içine sıçmazlardı.
Covid döneminde ekonomilerin dönmesi değil, 8 milyar insana enjektörü saplamak önemliydi.
Şimdi de aynısı geçerli.
Ne para, ne karbon, ne de başka bir şey.
Tek amaç, 8 milyar gereksiz insanı hem azaltıp hem de özgürlüklerini daha dar bir çerçeve sıkıştırmak.
Karbon vergilerinde de amaç paranı almak değil, insan hareketliliğini kısıtlamak için vergiyi bir "sopa" olarak kullanmak.
"Daha çok köle, daha çok para" mantığının artık işlemediğini,
yeni amacın "daha az insan olması ve o kişilerin de evden çıkmaması" olduğunu Cüneyt Zapsu kısaca anlatmış.
Engin D.youtubeWef - Cüneyt Zapsu - yeni dünya düzenihttps://www.youtube.com/shorts/UEGmh9sSThY?si=FXbe5YfebNNAP6Kv
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Daha az insana hayır demem aslında da, vergiyi de her ülkede kolay kolay toplayamazsın. Sistemin tıkır tıkır işlediğini varsayıyorsunuz da, durum pek öyle de değil. Türkiye de dahil bir çok ülkede bir çok insan istediği kadar vergi öder. Vergi kaçırmanın zor olduğu ülkelerde de yüzlerce çözüm vardır. Kimi legal, kimi illegal. Hali hazırda da pek önlenememekte. Mesela IRS ortalama bir ABD'linin korkulu rüyasıdır. Ama aslen o da kevgirdir. Ortalama vatandaşı korkutmayı becermişler sadece. Ama insanları sıkıştırmaya başlarsan, insanlar yöntemi öğrenir. Ev üretimi rakı gibi...
Kendimden örnek vereyim, ben insanca ve yüksekçe bir vergi oranı belirlerim kafamda. Gelir vergisi, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, şu bu, hepsini üst üste koyarım. Toplamda aklıma yatan o yüksek vergiyi öder geçerim. Sen MTV'ye zam yap. Gelir vergisinden kısarım. ÖTV'ye zam yap, kaçağa yönelir telefona IMEI çakarım.
Yani, aslına bakarsanız bir çok ülkede de ciddi bir vergi kaçağı mevcuttur. Yapacakları da kaçağı arttırır. İnsanlar da enayi değil.
O kadar kolay değil bu işler.
Dünyanın en zengin 100 adamı için dediğiniz geçerli olabilir belki. Ama Koç gibilerden (en Zengin 20.000) zibille var dünyada ve hükümlerinin devamı mevcut düzenin devamına bağlı. 100 vs 19900 savaşı görürüz.
Dolayısıyla çıkacak savaşlardan takip edelim. Tanımladığınız değişim savaşsız olmaz.
Zapsu da en son kaynak alınacak insanlardan biri. RTE ile bir olup, fındık konusunda Türkiye'yi ferraro'ya sömürten adam. Ferraro şu anda güney Amerika'da fındık yetiştiriciliğine başladı. Zira RTE ve Zapsu ile kurulan düzenin devamlılığı garanti değil. Ferraro rüşvetle çevirdiği çarkı, önümüzdeki dönemde en başta yapması gerektiği gibi rekabetle güdecek. Zapsu mağdurdur tabii... Çok silkelenmemeli.
--------
Gayrimenkul düzenini de yıkmayacaklarsa bana gomaz bu arada. Evimin önünden denize girerim. bahceye de bir minik tekne... tertemiz. Şu anda elektrikli bisikletimi yapıyorum. 3 teker, 3 çeker, sağa sola yatan, 70'e çıkan bir canavar. Bisiklet olduğu için, ruhsat yok, sigorta yok, plaka yok, vergi yok. Takılırız başgan.
Düzen değişse, Ankara'dan silkelenip gitsem. Yerleşsem ayvalık'a. Çok ciddiyim. Ev, dar bir sokak, plaj, deniz. Düzen bu. Tertemiz.
-------
Ne dersin? Gayrimenkul düzenini de patates ederler mi?
Yani, bu goygoya inanmıyorum. Ama bana gomaz. Ben söyleyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Eylül 2023; 14:10:44 >
-
Televizyon mu sshshsss
İnternette her duyduğuza inanmayın. Mantığını yani saksıyı çalıştır. Milyonlarca yılın birikimi olan karbonu yakıp atmosfere katıyorsun.
YOK OLMUYOR.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz mantıklı bi abiye benziyorsunuz.
Kaç doz aşılısınız? :)
Size de sorayım Hüseyin bey. Siz kaç doz aşılısınız?
İnternette her duyduğuna inanmayan şahıs, inek osurunca dünyanın yok olacağına inanıyor.
Tamam.
4 doz sanıyorum. Tam emin değilim.
Bu covid meselesinde derdim yaşça büyük aile büyükleri idi. Çok şükür annemi covid iyice gay varyantlara evrilene dek koruduk. Anneannem, babaannem, eşimin anneannesi, babaannesi covid olmadı. En önemlisi buydu. Bizde yaşlılar kıymetlidir. Başkasını bilemem.
Bu bağlamda, kapanmalardan ziyade kalabalıktan el ayak çekme ve maske kullanımı yaşlılarımızı korumak açısından çok iyi oldu. Ben ve abim kısmen sert bir varyant mevcutken covid olduk. İkimiz de aşılı idik. Sıkıntısız atlattık. Ama en önemlisi anneanne-babaanne tayfasından kimseye bulaşmamış olması. 90+ insanlar için büyük sorun.
Fazladan yaşayacakları her bir yıl için bir yıl evinize dıgılabilir, sosyal hayatınızdan feragat edebilirsiniz. Zaten atlattık süreci. Gecen Yüzyılın başında milyonlarca insan İspanyol gribinden öldü. Oransal olarak büyük bir yıkım. Bu yüzyılın başında oransal olarak çok daha az insan covidden öldü. Özetle bilime güvenin.
Ha, testleri yarım yamalak yapılmış aşılar ile risk alındı mı? Alındı. Genel aşı geliştirme sürecinin dışına çıkılmış oldu. Uzun vade etkileri ne olacak görürüz. Ama bir bela açacağını sanmıyorum. Zira İsrail vatandaşlarını kütür kütür aşıladı ise, gelecekte bela yaratırsa çözümünü de bulur. Nihihihihihihi! Sonucta göt kadar nüfus. O nüfusa o coğrafyada ne olsa ihtiyaçları var.
-
Çin'de sistem tam olarak öyle değil, hiç olmazsa belli bir kesim için.
Anlattığınız distopya baskıcı rejimlerde mümkün. Baskıcı ve yoz rejimlerde bile mümkün değil, zira rüşvet müessesesi mevcut.
Baskıcı olmayan rejimlerde ise muazzam bir direniş, bir yeraltı piyasasının oluşumu, kaçakçılığın tavan yapması, kayıt dışı ekonomi gibi enteresan oluşumların artması ile neticelenir.
Sen sanıyor musun ki ABD'de kaçakçı yok? Veya Almanya'da? Yeraltı pazarları her ülkede var.
"Sen çok et yememişsin. Seyahat edebilirsin." halbuki gözüne vurdum etin. Sadece sistemin bundan haberi yok... Bunu kısmen uygulayabilecek (o da kısmen) bir elin parmağı kadar ülke var. Dediğiniz dünyada ortalama bir Alman'la Japon bile yozlaşır. Ahahahahhahh!!
Sizin gibileri panik edip sıtmaya razı edecekler.
Ki bunu destekliyorum. 2.2 ton V6 arabaya start/stop takıp blue osuruk koyuyor. Çevreciymiş koduğum. Bu tarz aşağılık uygulamaların son bulması şart.
-
Aşıyla ne alaka ben aşıdan mı bahsediyorum.
Ben ne diyorum karbon yakmak
Sen ne diyorsun inek osuruğu
Saçma sapan konuştuğunun farkında değilsin
Yok siz aşıyı ve küresel ısınmayı reddedenlere karşı bir tavır sergileyince, bilime ne kadar sadıksınız onu merak ettim.
Şunu da ekleyelim. Okuyun öğrenin. Küresel ısınma gerçektir. Dünya bu evreden daha önce defalarca geçmiştir. Şu anda yaşanan küresel ısınmada insanoğlunun katkısı ölçülebilir seviyededir. %2.5-3 dolaylarındadır. Size az gelebilir. Ama etkisi fazladır. Isınma çok daha hızlı yaşanmaktadır.
Karbon salınımının etkisi kümülatiftir. Dolayısıyla küresel ısınmaya insanın etkisi her geçen gün artmaya devam edecektir.
-------------
Şirketlerin öncelikle ikiyüzlülüğü bırakması lazım. Otomobillerin bu kadar üstüne gittiler. Diğer yanda çimento sektörü dünyanın ağzına etmeye devam ediyor. Otomobil sektöründe mal beyanı yapmaktan öteye gitmeyen onlarca dangalak araba, 0.5 litre daha az yakıyor diye çevreci damgasını üstünde taşıyor. Bu mallıkların son bulması şart.
Alfa spider'a bin çok daha çevreci. Ama o spor. Dangalak bir mal beyanı olan Bentley ise bir lüzumsuzluk abidesi veya X6 veya Chayenne...
Aynı şekilde kısa mesafe uçuşları patates etmek lazım. Ankara-istanbul mesela... Havaalanına git. Uçağa bir saat erken git. Uçağa bin. Öbür tarafta ebesinin nikahında in. Bavul bekle. Çık. Şehre git. Lan bu zaten 4 saat. Duzgun bir trenle şehir içinden şehir içine gidersin 3.5 saatte...
Özel jetleri komple patates etmek şart. Kim olursa olsun. CB de tarifeli uçağa binsin.
Özetle dürüst bir yaklaşım şart. Olur mu bilmem, ama sanmam.
Son olarak: Anadolu mutfağında sığır eti yoktur. Türk mutfağında da yoktur. Türk dediğin koyun yer. Keçi yer. Şu an müslüman bu coğrafya, o yüzden domuz da ocak dışı. Tavuk, koyun, keçi dostumuz. Büyükbaş ise dostumuz değil zaten. Gerçekler bunlar. Türk halkının öze dönüşüne harcanacak bir çaba ülke tarımını da çok değiştirir. Zira peynir... Dünyanın en çeşitli peynir coğrafyası Türkiye. Keçi sütü, koyun sütü dostumuz. Kartlaşan koyunu ve keçiyi de yeyiniz. Erkek yavruları yemek serbest. Dolayısıyla az miktar kuzu, bol miktar koyun tüketeceksiniz. Peyniri de ihraç edeceğiz. 🐑 🐐 Hali ile siz de peynir içinde yüzeceksiniz.
Gerçeklerle yüzleşin. Büyükbaş zaten yemiyordunuz 250 yıl önce.
-
Nerede bu konuda ben aşı karşıtlarına karşı bir tavır sergiledim.
Not:Buna cevap vermeyeceksin çünkü yok öyle bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 24 Eylül 2023; 18:57:59 >
bizim meslekte bir laf vardır "buğday koyun, gerisi oyun" diye. haksız sayılmazlar yani...
-
Alıntı
metni:Bu bağlamda, kapanmalardan ziyade kalabalıktan el ayak çekme ve maske kullanımı yaşlılarımızı korumak açısından çok iyi oldu. Fazladan yaşayacakları her bir yıl için bir yıl evinize dıgılabilir, sosyal hayatınızdan feragat edebilirsiniz. İklim kısıtlamalarını kimsenin sallamayacağını, hatta illegal olarak birçok kişinin deleceğini söylemişsiniz de, covid kapanmalarına basbayağı "gönüllü" şekilde uymuşsunuz. ??
Sizin ciddiye almadığınız şu adam, sizin psikolojinizle oynamayı çok iyi biliyor emin olun.
Öyle bir şey yaparlar ki, evinizin önündeki denize girmek şöyle dursun, pencereden kafanızı bile çıkartamazsınız.
Haberdeki küçük yazıları okuyun. ??
-
Şirketlerin ve ilgili otoritelerin karbon salınımı konusunda birkaç temel ahlaksızlığını zaten yazdım.
Covidde kapanmadım. Kapattığım fabrika sebebiyle ortağı olduğu şirket kağıt üstünde üretici gözüküyordu. Bana yasak yoktu. Zaten AVM gibi yerlere gitmiyordum. Ama AVM'leri severim. Görmek istemeyeceğim insanları içinde barındırıyor. Ayak altından çekiyor. Ben de gitmiyorum. Tertemiz çözüm.
Kendimi kısıtlama namına sinema, tiyatro, konsere gitmedim. Kalabalık yerlerden kaçınıyordum. O kadar. Kalanı beni pek etkilemedi.
Toplu taşıma kullanmıyorum. Ofiste tek çalışıyorum. İnsanlarla açık havada buluştum. Uzunca bir süre de maske taktım. Covid konusundaki gönüllülüğüm tamamen yaşlılarımızı korumak odaklı idi. Delta varyantı itibariyle kendim konusunda zerre kaygım yoktu. İşe de yaradı. Yaşlılarımızı koruduk.
Yasakların sebebini anladım. Ne yapmamam gerektiğini anladım. Gerisi tırt. Evime kapanmadım. Ama dünyada ortalama insan zekası buna uygun değil. Denyo gidiyor, yurtdışından gelmiş akrabalarına topluca hoşgeldin yapıyor. Yasak o salak için konuyor nihayetinde. Zira ne yapmaması gerektiğini anlamaktan aciz ortalama insan.
------------
Karbon salınımı konusunda da ikiyüzlü uygulamalar olduğu sürece (özel jetler gibi) durumu pek sallamam. Üstüme düşeni zaten elimden geldiğince yapıyorum. Yapmaya devam eder geçerim. Gerisini ciddiye almam. Yasalar falan da her türlü delinir dediğim gibi.
Mesela üstüme ne düşer? Şehir içinde rahatlıkla elektrikli bisiklete, scootera binebilirim. V8 57 Belair'ıma yazın haftada bir binebilirim. Olur. Eyvallah. Ama trafikten men olursa ne yaparım? Kaçak binerim. Benzin mi yok? Ethanol koyarız. 🙂 Sizin ölümlü mal arabalara benzemez. Ne koysan yakar, gider. Zaten biri trafikten çekili. Gene de biniyorum ara ara. 😂
-----------
İçten yanmalı motoru yasakla sen. Yelkenliye elektrik motoru. Ben o denizin gene üzerinde olurum. Rüzgara vergi var mı gardaş?
Ama bu karbon salınımını minimize etmek konusunda ahlaksızlık yapmazlarsa, başımla beraber.
-----------
Covidden ölen insanları da gözümle gördüm. Birkaç insanın üstüne toprak da attım. Dolayısıyla yalan olmadığını gözümle gördüm. Bu süreçte yaşlılarımızı koruyabildiğimiz için mutluyum. Gelmiş geçmiş olsun.
Yasaklar daha çok ne yapıp ne yapmaması gerektiğini anlamaktan aciz ortalama zekadaki insan içindi. Ben de o insan değilim. Bu bir. Geriye toplu taşıma kalıyor, onu da ben kullanmıyorum. Bu iki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Eylül 2023; 20:24:42 >
-
Aşı karşıtı demedin de iklim inkarcısı dedin, ne fark eder?
Gerçeği görebilen o kesimi karalamak için uydurduğunuz bir de düz dünyacılık var tabi.
Twitterda düz dünyacıların profillerine bakıyouz, MRNA zıkkımı piyasaya sürülmeden öncesine ait 1 tane düz dünya tivit yok, hatta profili bile yok.
Direkt MRNA karşıtlarına düz dünyacılık etiketi yapıştırmak için açılmış profiller.
Attıkları tivitlerin de yarısı MRNA, diğer yarısı düz dünya üzerine.
Onların fake profil olduğunu biz ayan beyan görüyoruz da, anlayışı yavaş olan kesim hiç anlamıyor, onu da yiyorlar/yiyorsunuz.
Aslında bu konuyu açan da boşuna açmış.
"Höt" deyince nüfusunun %90'ı koluna enjektörü saplatmış bir topluma neyi anlatmaya çalışıyorsun birader?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X