Şimdi Ara

Kardiyolog var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalbim çok pırpır etti bugün. Sanki kuş kanat çırpar gibi. Birkaç defasında da anlık nefesim kesildi, kalbim durdu sanki. Salı günü randevu aldım doktora. O zamana kadar ölmezsem gidicem.

Not: 5 mg lık tansiyon ilacı kullanıyorum. Tansiyonum genelde 13/7 bazen 11/6 oluyor. Nabız 44/52 arası değişiyor. Son 4 ay içinde ekg, eko ve efor testlerim iyi çıktı. Ama bu durum beni çok rahatsız etti. Neden olur merak ediyorum. 2 aydır Lustral kullanıyorum 50 mg. İlk 15 gün 25 mg almıştım. İkisi birden ağır mı geldi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabah 6 gibi yine aynı durum oldu. Salı'yı bekleyemedim randevusuz gittim. İlacı kesti. Nabız 40 olmuş çok düşmüş. Ondan olur korkma dedi. Normali 60 civarıymış. Lustral ile alakası yok dedi. Tansiyonunu kontrol et. Yükselirse duruma göre yarım doz yada başka bi ilaç veririz dedi. Son durum bu arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsaygili A kullanıcısına yanıt
    Sigara ve alkol yok. 1999 dan beri panik atak hastasıyım. 37 yaşındayım. 3 ekg, 1 eko ve 1 kez efor testi yapıldı. Sonuçlar iyi çıktı. Çarpıntı oluyor diye vosoxen 5 mg verdi doktor. Sıkışma, yanma ve ağrı yok. 4 aydır işsizim sanırım stres tetikliyor. Vücut direncimde düşük. Çabuk bitiyor enerjim. Her ilacında yan etkilerini yoğun hissediyorum. İlginiz için teşekkürler.

• atsaygili A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İlacı yarım alıyorum 2 gündür. İlaca başlayalı tuz kullanmıyorum. Yalnızlığı seven içime atan biriyim. Ailede tansiyon ve şeker hastası çok. Dikkat etmeye çalışıyorum elden geldiği kadar. Sizede sağlıklı bir yeni yıl diliyorum. Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: atsaygili

ilacın yüksek doz gelmiş onu kesmişler zaten tansiyon düşürücü bir ilaç kendisi, durumun aslında iyi hipertansiyon %90 nedenle genetik sebeplidir yani Allah vergisidir yediğine içtiğine dikkat et tansiyon çizelgesi tutabilirsin evde aletin varsa sabah akşam ölç yaz, hipertansiyon hastası sayilmazsin şimdilik pre-hipertansif evredesin ama yaşın ilerledikce işler değişebilir, beslenmene dikkat et çok tuz ve yağlı şeyler yeme hafta 2 3 kere yarım saatlik yürüyüşler iyi gelecektir ilaçlarını doktor soylemeden kesinlikle birakma ilaclarini yazdirmaya gittiginde tansiyon cizelgeni de götür , geçmiş olsun

Hocam kardiyolog musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor değilim ama bana anlattıklarınız, zararsız ekstrasistoller gibi geldi. Performans sırasında olmuyorsa ve nadiren oluyorsa önemli değil deniyor. Banada 2-3 günde 1, 1 kere birkaç saniye oluyor. Göğüs kafesinin ortasından başlayan tuhaf bir heyecan gibi duygu, adrenalinde hissediliyor ama kesinlikle panik atak gibi bir durum değil. (ha ben evhamlı olduğum için korktuğumdan arkasından hafif çarpıntım oluyor, tamamen korkmamdan kaynaklı :) )
  • İlacı kestikten sonra sıkıntım 1 hafta daha sürdü. Tansiyonum çok düşüyor, kalbimin yerinde sanki bir kuş kanat çırpıyordu sürekli. Ağrı,sızı gibi sıkıntı vermiyordu ama huzursuz oluyor insan sonuçta. Dünden beri sadece 1 kez oldu çok şükür. Tansiyonum normal gibi büyük 14 küçük 7 nabız 55. Bu değerler 11/6/ 45 ve 10/5/40 oldu mu kendimi güçsüz bayılacak gibi hissediyorum. Kalbim atmak için çırpınıyor sanki. Tuz kullanmıyorum, sigara ve alkol yok. Biraz hareketsiz bir insanım yürüyüşe başladım. Psikoloji'de çok önemli. Yorum yapıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile hareketsiz yaşam, spor yapmamak, tansiyonu ve nabızı düşürmez tam tersi ya yükseltir yada en ufak bir aktivitede çabuk yükselmesine neden olur. Bence tansiyonunuz "düşük tansiyon" denebilecek kadar düşük değil. 11-12 normal değerler, 14 fazla olmasının son sınırı gibi. Yinede insandan insana farklılık gösterir. Örneğin annemde düşük tansiyon var, normal durumda büyük tansiyonu 9-10 civarı, onun için 14 tansiyon büyük bir değer, 14e çıkınca yüksek tansiyon belirtileri yaşıyor. Sizinde normal değerleriniz 14 civarı ise, 10a düşmesi çok etkiler. Doktolar genelde "hafif düşük tansiyon iyidir iyi, uzun yaşarsın" derler :) Bu tür şeylerde psikoloji çok önemli. Hastaneye kalp sorunu ile gidenlerden psikiyatriye sevk edilen kısmı çok fazla. Gerekli fiziksel kontrollerden sonra, yani fiziksel nedenler elendikten sonra, artık fazla evham yapmamak, takmamak, kendini dinlememek lazım. Tabi bu bazı insanlar için daha zor. Misal ben çalışmıyorum, paso evdeyim, hareketsiz yaşamım var, hali ile çok daha fazla evhamlıyım.

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Sorma bende de annem'den miras şu evhamlanma. Onun için panik atak hastası da oldum. Mecbur böyle yaşamaya devam edicez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.