Şimdi Ara

Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
10.232
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

Merhaba arkadaşlar;

Bu sektörün içinden biri olarak merak ettiğiniz bilgileri vereyim.

Makarna fiyatını belirleyen en önemli etken kullanılan hammadde fiyatıdır. Durum buğdayının kalitesi ne kadar yüksekse makarna kalitesinde doğru orantılı o kadar artar. Protein miktarı ve yapısı, camsı tane oranı, hektolitre ağırlığı, gluten indeksi iyi olmalıdır.

Türkiye'de tüm fabrikalarda aynı makineler var. Buhler, anselmo yada fava marka hatlar.

1kg da doğalgaz 0.80 krş

1kg da elektrik 1 tl

Maliyeti vardır.

Bunun üzerine hammade, ambalaj, işçilik, nakliye, işletme giderleri eklendiğinde

Makarna 1kg maliyeti durum buğdayı fiyatına göre 8-14 tl arası değişmektedir.

Barilla güzel buğday kullanır kalitesi iyidir, 7 TL gibi bir fiyata bu ürün çok uygundur. Bulunduğunda stok yapabilirsiniz.

Barilla, filiz markası ile birlikte Bolu'da üretilir.

Verolelli ve Nuh'un ankara markası Ankara Sincan'da üretilir.

Kalite sıralaması yaparsak, ithal markalar hariç (Barilla acedemia, rummo, De Cecco gibi)

Barilla(bolu üretim)-Verolelli (aynı kalite)

Nuh'un Ankara

Filiz

Pasta Villa (tercih etmem) (izmirde fabrikası kapandı marka hakkını arbel gıda aldı mersinde üretiliyor)

Arbella (tercih etmem)

Mutlu (tercih etmem)

Oba (tercih etmem)

Zincir market markalarının markalarını hiç tercih etmem

Yaz ayında A101 7.25 TL'den rummo makarna satmıştı oradan stok yapmıştım, bronz kalıp çok kaliteli makarna.

Bu arada bronz kalıp olmasının bir espirisi yok, sadece kalıp değişik, yüzeyi pürüzlü sosu biraz daha tutsun diye. Diğer çeşitler teflon gözlü kalıplardan üretilir. Yani o kadar fiyat farkı vermeye hiç gerek yoktur.

Başka sorunuz varsa, memnuniyetle cevaplarım.

İyi günler efendim...

Hocam tebrik ederim makarna severler için güzel bi analiz olmuş 👏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İki tane carrefoura baktım yok indirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Th3_SpiRitLEsS kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler.
    Veronelli olması lazım o makarnanın adı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazım hatası hocam teşekkürler düzeltme için

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Bu mesaj silindi.
    Masanın altına bak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yazz Y kullanıcısına yanıt
    6lı zigon sehpa diyorsun yane.

Bilgiler için çok teşekkürler...Benim de bir sorum olacak...

De Cecco,Granoro,Garofalo,v.b.gibi İtalyan makarnalarının rengi beyaza yakın,bizimkiler baya sarı renk,hatta bazıları neredeyse kahverengine doğru gidiyor...

Bu makarnaların renginin beyaza yakın olmasının sebebi buğdayın cinsi mi yoksa başka bir şey midir?

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Makarna rengini etkileyen en önemli husus durum buğdayının cinsidir, buğdayın menşeine göre renkler değişebilir, örneğin zivego buğdayından üretilen makarna altın renginde çıkar, kanada menşeli buğdaydan üretirseniz beyaza yakın renk verir.

Bunun haricinde üretim teknikleride rengi etkileyebilmektedir. Vakum teknesinde az hava çekerseniz rengi beyaz olur,

Buğday kırımında randıman yüksekse, kepek oranı fazlaysa rengi esmere kaçar.

Üretim sıradında ısıyı fazla verirseniz esmere döner, renkte L değeri düşer, a değeri yükselir.

Bronz kalıp kullanırsanız rengi beyaz çıkar. Teflon kullanırsanız sarı çıkar.

Buğdaydan hiç kepek ayırmazdanız kepekli makarna olur, tam buğday makarnası olur renki kahverengi our.

Dünyada genelde sarı renk makarna tercih edilir be bunun kaliteli olduğu düşünülür.

Sonuç olarak rengi etkileyen çok fazla etken vardır. Makarnada esas olan pişme kalitesidir, dağılmaması, diri durmasıdır.

Size bir fotoğtaf göndereceğim. Geçen yıl Fas ziyaretinde çekmiştim, fazlasıyla italyan markası, yerli marka, arap markaları var. Renk değişimi görebilirsiniz.

Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL)

vay be bilgiye bak f/p olarak hangi makarna önerirsiniz memlekette

• coco1912 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Firmalar her zaman aynı standartlarda ürün çıkaramaz. Sezon sezon farklı olur. O senenin buğdayları nasılsa ona mahkum olma durumunda kalıyoruz.

Veronelli markası, barillaya rakip olarak çıkarılmıştı, öylede devam etmekte. Fakat marka algısını pek yükseltemediler. Bu sepelten fiyatı yüksek tutamıyorlar çünkü piyasa yemiyor, satamıyorlar. Kaliteyide düşüremiyorlar. Çoğu yerde Nuhun Ankara markasıyla aynı fiyatta hatta düşük fiyattan satıldığı olmakta.

F/P açısından benim tercihim veronelli olurdu..
    7-8 Liradan denk gelirse Barilla olurdu.

Nuhun Ankara fabrikası temiz ve hijjeniktir, tam otomasyon var. Avrupa standartlarında üretim yapıyorlar. Keza Bolu Barilla fabrikasıda öyle. Gezdim gördüm hepsini, incelemelerde bulundum..

Başka sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım.

İyi Günler..

Hocam bir toptan markette dediğiniz gibi Ankara Nuh ve Veronelli makarnalar aynı fiyattan 10,5 TL'den satılıyor. Fabrikaları bana uzak değil ama direkt fabrikadan alsam çok fiyat farkı oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 15 Kasım 2022; 9:9:23 >
  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt

Hangi toptan market hocam

• The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Ankara Gimsa market. Başka toptan marketlerde daha ucuza da bulabilirsiniz.

• Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Açıkçası fabrika satış fiyatlarını bilmiyorum. Arayıp sormak lazım öncelikle

İyi günler

Tamamdır, teşekkür ederim hocam.

Değerli bilgiler için tekrar teşekkürler...

merhaba,

Makarnanın dayanma süresi nasıldır, stok yapılabilir mi ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.