Şimdi Ara

Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
4
Favori
10.253
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL)


    Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL)

    tüketim tarihi 2024


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba arkadaşlar;


    Bu sektörün içinden biri olarak merak ettiğiniz bilgileri vereyim.


    Makarna fiyatını belirleyen en önemli etken kullanılan hammadde fiyatıdır. Durum buğdayının kalitesi ne kadar yüksekse makarna kalitesinde doğru orantılı o kadar artar. Protein miktarı ve yapısı, camsı tane oranı, hektolitre ağırlığı, gluten indeksi iyi olmalıdır.


    Türkiye'de tüm fabrikalarda aynı makineler var. Buhler, anselmo yada fava marka hatlar.


    1kg da doğalgaz 0.80 krş

    1kg da elektrik 1 tl

    Maliyeti vardır.


    Bunun üzerine hammade, ambalaj, işçilik, nakliye, işletme giderleri eklendiğinde


    Makarna 1kg maliyeti durum buğdayı fiyatına göre 8-14 tl arası değişmektedir.


    Barilla güzel buğday kullanır kalitesi iyidir, 7 TL gibi bir fiyata bu ürün çok uygundur. Bulunduğunda stok yapabilirsiniz.


    Barilla, filiz markası ile birlikte Bolu'da üretilir.


    Verolelli ve Nuh'un ankara markası Ankara Sincan'da üretilir.


    Kalite sıralaması yaparsak, ithal markalar hariç (Barilla acedemia, rummo, De Cecco gibi)


    Barilla(bolu üretim)-Verolelli (aynı kalite)

    Nuh'un Ankara

    Filiz

    Pasta Villa (tercih etmem) (izmirde fabrikası kapandı marka hakkını arbel gıda aldı mersinde üretiliyor)

    Arbella (tercih etmem)

    Mutlu (tercih etmem)

    Oba (tercih etmem)

    Zincir market markalarının markalarını hiç tercih etmem


    Yaz ayında A101 7.25 TL'den rummo makarna satmıştı oradan stok yapmıştım, bronz kalıp çok kaliteli makarna.


    Bu arada bronz kalıp olmasının bir espirisi yok, sadece kalıp değişik, yüzeyi pürüzlü sosu biraz daha tutsun diye. Diğer çeşitler teflon gözlü kalıplardan üretilir. Yani o kadar fiyat farkı vermeye hiç gerek yoktur.


    Başka sorunuz varsa, memnuniyetle cevaplarım.


    İyi günler efendim...

    Merhaba;

    Firmalar her zaman aynı standartlarda ürün çıkaramaz. Sezon sezon farklı olur. O senenin buğdayları nasılsa ona mahkum olma durumunda kalıyoruz.

    Veronelli markası, barillaya rakip olarak çıkarılmıştı, öylede devam etmekte. Fakat marka algısını pek yükseltemediler. Bu sepelten fiyatı yüksek tutamıyorlar çünkü piyasa yemiyor, satamıyorlar. Kaliteyide düşüremiyorlar. Çoğu yerde Nuhun Ankara markasıyla aynı fiyatta hatta düşük fiyattan satıldığı olmakta.

    F/P açısından benim tercihim veronelli olurdu..
    7-8 Liradan denk gelirse Barilla olurdu.

    Nuhun Ankara fabrikası temiz ve hijjeniktir, tam otomasyon var. Avrupa standartlarında üretim yapıyorlar. Keza Bolu Barilla fabrikasıda öyle. Gezdim gördüm hepsini, incelemelerde bulundum..

    Başka sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım.

    İyi Günler..
    Merhaba;

    Makarna rengini etkileyen en önemli husus durum buğdayının cinsidir, buğdayın menşeine göre renkler değişebilir, örneğin zivego buğdayından üretilen makarna altın renginde çıkar, kanada menşeli buğdaydan üretirseniz beyaza yakın renk verir.

    Bunun haricinde üretim teknikleride rengi etkileyebilmektedir. Vakum teknesinde az hava çekerseniz rengi beyaz olur,

    Buğday kırımında randıman yüksekse, kepek oranı fazlaysa rengi esmere kaçar.

    Üretim sıradında ısıyı fazla verirseniz esmere döner, renkte L değeri düşer, a değeri yükselir.

    Bronz kalıp kullanırsanız rengi beyaz çıkar. Teflon kullanırsanız sarı çıkar.

    Buğdaydan hiç kepek ayırmazdanız kepekli makarna olur, tam buğday makarnası olur renki kahverengi our.

    Dünyada genelde sarı renk makarna tercih edilir be bunun kaliteli olduğu düşünülür.

    Sonuç olarak rengi etkileyen çok fazla etken vardır. Makarnada esas olan pişme kalitesidir, dağılmaması, diri durmasıdır.

    Size bir fotoğtaf göndereceğim. Geçen yıl Fas ziyaretinde çekmiştim, fazlasıyla italyan markası, yerli marka, arap markaları var. Renk değişimi görebilirsiniz.

    Merhaba;


    Selva Konya ilinde üretim yapmakta, İttifak Holding bünyesinde bir fabrika. İlk zamanlar kaliteleri güzeldi, Türkiye'de ilklere imza atan üreticilerden. Şipşak makarnaları vardı kısa sürede pişen.. Şuan iç piyasada pek yoklar. Ağırlıklı ihracat çalışıyorlar, Japonya'da Çin'de Kore'de pazarları var. Fakat ittifak holding Selva Makarnaya üvey evlat muamelesi yapıyor, bu sebeple istedikleri yere gelemediler.


    Golda ise Karaman'da üretim yapmakta bu sektörün en sesiz, en sakin üreticilerindendir. Ağırlıklı fason ve ihracat çalışırlar. Kendi yağında kavrulan ortalama bir üreticidir.


    Türkiye'de şöyle bir algı var. Nuh'un Ankara ve Filiz gerçeği. Diğer üreticiler için pazar payı pek yok.. Bu yüzden kapasitelerinin büyük bir bölümünü ihracata harcarlar...


    Gönül isterdi İtalya'daki gibi yerel üreticiler olsun, premium seviyede makarnalar üretilsin.. ağzımızın tadıyla yiyelim.


    Şuan herkesin yaptığı, maliyeti düşürmek kaliteden ödün vermek.. Ambalajlar bile eski ambalaj değil. İnceldikçe inceldi :)

    Merhaba;


    Kesinlikle kalite farkı var. Aşağıya fotoğraf ekledim. Birisi zincir markete üretilen ürün diğeri ise kendi markası.


    Ürünün birisi esmer, kirlilik fazla, şekil bozukluğu ve çatlak mevcut. Yani ürün düşük vasıflı buğday kullanılarak üretilmiş.


    Zincir marketlerin bu kadar fazla çeşitte ürünü alıp, satması kontrolü imkansız hale getiriyor. Raflar kalitesiz ürünlerle dolu ama kimse farkında değil.


    Sonuç olarak ne kadar ekmek o köfte.



    Merhaba;

    Konunun sıcak fırsatlardan çıktığını düşünüyorum, bu sebeple bundan sonra soru olursa özelden cevaplayacağım.

    İşaretlediğiniz şeyler sadece kepek değil. Birçok sebebi vardır.

    Güzel kaliteli buğday fazla yabancı madde içermez. Yabancı madde ne kadar fazlayda fiyat ona göre azalır.

    Siyah ve kahverengi şeyler taş,metal,siyah ot tohumu, embriyosu kararmış buğdaydan kaynaklı olabilir.

    Bir makarnada kahverengi ve siyah renkler ne kadar azsa, değirmen kısmında temizlik o kadar güzel yapılmıştır ve randıman düşüktür.

    Randımanın düşük olması üreticinin işine gelmez, 1kg buğdaydan 800g makarna çıkarmak var 650g makarna çıkarmak var.

    Randımanı yüksek temizliği iyi yapılmamış bir örnek fotoğraf ekliyorum...

  • online da neden yok

  • Bulunduğunuz bölgede online da gözüküyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz ve basit bir makarna, ederi bu kadar

  • kozaplazadaki carrefourda 19.25

  • DHOlucusu2021 kullanıcısına yanıt

    bir gurme olarak katılmamaktayım.

  • Bursa merkezde yok indirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son kullanma tarihi varsa ki varmıs cok iyi fiyat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard Days -- 14 Kasım 2022; 16:16:24 >
  • DHOlucusu2021 kullanıcısına yanıt

    Müthiş yanılgı malesef makarna da tek.

  • Hangi şube bu?

  • napervasız kullanıcısına yanıt
    Ne önerirsiniz? Mesela veronelli iyi midir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DHOlucusu2021 kullanıcısına yanıt

    Şuan Barilla ve Filiz Makarna'dan daha iyi makarna var mı? Bu 2 makarna da bozarsa ben makarna almam yemem. Barilla 10 yıl önceki Barilla değil,kalitesi neredeyse %50 azaldı ama halâ en iyi 2 makarnadan biri bence. Pastavilla diyen olabilir ama o da 3-4 yıl önceki Pastavilla değil.

    Ben makarna kültürü olan biriyim,asla sebze vb eklemeden yemem. Mesela servis aşamasında yani tabaktayken yeşil polifenolü yüksek zeytinyağı dökerim. Kuru kuruya makarna yiyeceğine tam buğday ekmeği al salata yap ekmekle salata ye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıkta bölgesel değil yazıyor ama heryerde aynı fiyat değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DHOlucusu2021 kullanıcısına yanıt
    Sen yenisin galiba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Barilla için çok iyi fiyat. Paket dizayn değişikliğine gitti, o yüzden indirim olabilir. Burada olsa kaçırmazdım. Açık ara piyasada ki en iyi makarnalardan.

  • Barilla makarnanın pakedi değişti. Fotoğraftakiler eski kutulu olduğu için büyük ihtimalle indirime soktular. Şu devirde Barilla makarnaya 7 TL B E D A V A.

    Market makarnaları 7,25 TL zaten. Bölgemde olsa alırdım ama maalesef mevcut değil.

  • yer neresi internette yok

  • DHOlucusu2021 kullanıcısına yanıt

    Nick mesaj uyumu...Karfur barilla makarnalar 7 TL (BÖLGESEL DEĞİL) 

  • Merhaba arkadaşlar;


    Bu sektörün içinden biri olarak merak ettiğiniz bilgileri vereyim.


    Makarna fiyatını belirleyen en önemli etken kullanılan hammadde fiyatıdır. Durum buğdayının kalitesi ne kadar yüksekse makarna kalitesinde doğru orantılı o kadar artar. Protein miktarı ve yapısı, camsı tane oranı, hektolitre ağırlığı, gluten indeksi iyi olmalıdır.


    Türkiye'de tüm fabrikalarda aynı makineler var. Buhler, anselmo yada fava marka hatlar.


    1kg da doğalgaz 0.80 krş

    1kg da elektrik 1 tl

    Maliyeti vardır.


    Bunun üzerine hammade, ambalaj, işçilik, nakliye, işletme giderleri eklendiğinde


    Makarna 1kg maliyeti durum buğdayı fiyatına göre 8-14 tl arası değişmektedir.


    Barilla güzel buğday kullanır kalitesi iyidir, 7 TL gibi bir fiyata bu ürün çok uygundur. Bulunduğunda stok yapabilirsiniz.


    Barilla, filiz markası ile birlikte Bolu'da üretilir.


    Verolelli ve Nuh'un ankara markası Ankara Sincan'da üretilir.


    Kalite sıralaması yaparsak, ithal markalar hariç (Barilla acedemia, rummo, De Cecco gibi)


    Barilla(bolu üretim)-Verolelli (aynı kalite)

    Nuh'un Ankara

    Filiz

    Pasta Villa (tercih etmem) (izmirde fabrikası kapandı marka hakkını arbel gıda aldı mersinde üretiliyor)

    Arbella (tercih etmem)

    Mutlu (tercih etmem)

    Oba (tercih etmem)

    Zincir market markalarının markalarını hiç tercih etmem


    Yaz ayında A101 7.25 TL'den rummo makarna satmıştı oradan stok yapmıştım, bronz kalıp çok kaliteli makarna.


    Bu arada bronz kalıp olmasının bir espirisi yok, sadece kalıp değişik, yüzeyi pürüzlü sosu biraz daha tutsun diye. Diğer çeşitler teflon gözlü kalıplardan üretilir. Yani o kadar fiyat farkı vermeye hiç gerek yoktur.


    Başka sorunuz varsa, memnuniyetle cevaplarım.


    İyi günler efendim...





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.