Şimdi Ara

Karışık bir Kafa, Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa film çekmek için bir kamera veya dslr arıyorum. Daha önceden tecrübem yok, şu aralar senaryo ve çekim üzerine dersler alıyorum. Dandik digital foto makinamın kamerası hiç bir şeye yetmiyor tabi.

Yaklaşık bir haftadır sürdürdüğüm araştırmalarda, iyi video çekimi için gerekli özelliklerin sensör ( 3 CMOS, CCD), manuel ayarlamalarda ( white balance, shutter speed) gibi yattığını gördüm. Bu noktada forumlarda ve burda okuduğum gibi DSLR'lerin inanılmaz video kalitesi kafamı iyice karıştırdı. Tam 550d almaya karar vermişken son olarak da otofokus zorluğu ve iyi çekim yapmak için çok aparat istemesi ve işlemlerin karmaşıklığı hem zaman hem bütçe açısından beni düşündü.

Şuan elimdeki seçenekleri şöyle sıralıyorum:
    Gittigidiyor.com'dan ikinci el HV20, HV30, HV40 almak (1500 lira civarı)

Canon 550d almak ( 1700 civarı)

Oto fokuslu olduğu için Nikon d3100 almak ( 1300 lira civarı)

Panasonic HDC TM60 ( Sahibinden.com'da 900 lira)
    almak.

Burada önemli bir nokta da Canon 550d ve hv serisi hariç diğer modellerin harici mikrofon girişi yok.

Amatör fakat, yarışmalara katılmayı düşünen bir aday için harici mic olmazsa olmaz mıdır?

Şİmdiden teşekkürler

• video çekmek için fotoğraf makinesi almanız anlamsız olur. mümkünse yüksek çözünürlüklü çekim yapan bir kamera bakın.

Ama hangisi_

Bence senaryo, çekim açıları ve dekor iyi olduktan sonra en dandik kamerayla bile çekim yapsanız başarılı bir iş ortaya çıkarmış olursunuz. Ken di zevkim açısından miller's crossing filminde kullanılan çekim tekniği yani alan derinliği efekti benim favorim. Bu tarz çekim yapabilen her makine işinizi görür.
  • yarışmalara katılmak gibi bir idealiniz varsa öncelikle ses şart. kamera üzerindeki mikrofon üzerinden ses almaya çalışırsanız montaj aşamasında üzülürsünüz hatta ağlayabilirsiniz bile.

yazdığınız modellere bakınca hv20-30 gibi bir makine almak isterseniz, bunun yanında bir de dof adaptör almanız gerek. (kadir köymen'in ürettiği handy35 gibi)... yoksa elinizde kaliteli ama "film look" olayına yaklaşamayan görüntüler olur.

550d alırsanız ise alan derinliği konusunda tatmin olursunuz. film look'a yaklaşırsınız fakat ses konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz. (rodemic alabilirsiniz o nedenle). ayrıca düzenli bir şekilde kurgulanmış bir film çekimi sırasında 550d size sorun çıkarmayacaktır. focus olayına da zamanla alışırsınız.

nikon dslr'lara ise video konusunda güvenme derim. (teknik veriyle değil ama deneyimle konuşuyorum)

eğer daha spesifik konular varsa yardımcı olabileceğim, elimden geldiğince...

• "Depth of Field" efekti olmadan olabilmeli bence kısa film. Bu şüphesiz bir tercih meselesi. Başlangıç için bu adaptör olmadan da çekebilceğime
    inanıyorum. Öte yandan ses konusunda sanırım haklısınız, her halükarda kaliteli sese ihtiyaç olacak. Bunu düşünerek harici mikrofon girişi olmayan adayları
    elemek gerekiyor.

Seçimi yine HV serisi ve 550d arasında yapmam gerekecek sanırım. Her iki aletle de çekilmiş harika şeyler var internette ama tabi ki gerekli ekipman
    kurulduğunda. Bir 550d aldıktan sonra diğer eksikleri zaman içerisinde kapatabilirim diye umuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.