Karışmamak Lazım Gelir Karışmamak lazım gelir ama kime Karışmamak lazım gelir ama kimlere Bahsim namaz kılana be kardeşim Hele hele cumadan cumaya namaza gelene Cami Allahındır da, isteyen gelir gider İlk farz, ilk emir, kelimei şehadet Eşhedü en la ilahe illallah ve Eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü (Sav) Dedimmi tamamdır işlerim tıkırında Kabirde de ilk soru imandır ya hani Zerre kadar iman olsa yeter diyorlar Bir de evliya duası aldıkmı tamam diyorlar Biiznillah bir haddi şerri de Hidayet tamam diyorlar; Deniz kenarında İçki içen bir topluluğa yaklaşır Şeyh hz Yanında müridanı vardır ve der ona Şu davul çalıp içki içen topluluktaki Davulcuyu al gel bana ama öncesinde Git şu tarladan yüz ekin sapı topla gel Alır gelir müridan yüz ekin sapını Gider davulcuyu çağırmaya hemen ardından Alır yüz ekin sapını bir tutam haline getirir Bağlar birbirine bir tutam süpürge sapı gibi Davulcu müridanın davetine edeple uyar ve gelir Evliyanın yanına, evliya alır tutam halinde ekin saplarını Vurur davulcunun eline bir kere Gel yavrum der, serer cübbesini denizin üzerine Binerler cübbenin üzerine ve yol alırlar davulcu ile Geride kalır hürmetli Müridan birazda mahsun Bağırır Şeyhinin arkasından hemen oradan Efendim ben yirmi yıldır hizmetinizi görüyorum Böyle lütuf ve ikram görmedim bana bunu mu layık gördünüz Beni geride bıraktınız diye naz eder Davulcuyla yol alan Evliyanın arkasından Döner Şeyh Hz. ve şöyle söyler ''Yavrum; Onda Ezeli mağrifet lutüf vardı Biz onun haddi şerrini vurduk Biiznillah o hidayete erer ama biz senin hasedini kırdık, riyan çıktı Riyanı kırdık kinin çıktı Kinini kırdık kibrin çıktı Yirmi yıldır seninle uğraşıyoruz Halada uğraşıyoruz halada uğraşıyoruz. Öyledir bende uğraşıyorum Şeyhimin öğrencisi olmaya çalışıyorum Sohbetlerine gidip geliyorum Seyyid Mehdi El Halelinin yanına Mardin olan Kızıltepe'ye, gidiyorum geliyorum İltifat ediyor Müridine Mürşid esasen Uğraşmayı seviyorum manasına gelse gerek Yoksa yüz ekin saplık işin var, vuslat benim işim Der gibi, öyledir demi Barış Sağlam |
Bildirim