Şimdi Ara

Karmaşık kafa ve kariyer planı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Derdime bir türlü derman bulamadım ve uzun süredir de bir çare arayışındayım lakin ne yapacağımı da bilmiyorum.Konu da şu :

22 yaşındayım.Yönetim Bilişim Sistemleri 3.sınıf oldum.Üniversite okumak da pek istemiyordum lakin hem annemin hakkımı helal etmem diyişi yani okumamı istemesi ve bir aile işletmemiz vs olmaması okumaya yöneltti beni.Lakin geldiğimiz noktada sürekli bir kaygı hali bölümüme dair ilerlememi de engelliyor.

Bu önümüzdeki yaz sürekli bir arayış peşinde oldum ama ne yapacağımı da bilemedim açıkcası.Bölüme başladığım zaman daha yapay zeka bu kadar yaygın değil ve bölümümdede yazılım vs yani geleceğe yönelik meslek diyerekten tercih yaptım.Orta halli bir üniversitedeyim akdeniz üniversitesi yetebiliyordu lakin hem o zaman ailemi zorlamamak için yazmamıştım.Bunda da bir pişmanlığım var belki orada okusam daha iyi bir ortam yakalar ve kendime bir iş bulabilrdim.

Neyse bir şekilde geldik buralara sürekli kafamda pişmanlık olsada o zamanki kafa durumumla mantıksız bir tercih yapmadığımı düşünüyorum.Ne yapmak istediğini bilmeyen bir haldeydim.

Şimdi bölümü bitirmeden önlisans ve önümden kaçan ortaöğretim kpss ile atanmak mantıklı olur mu? Geleceğimi bir nebzede olsa yol yakınken düzeltmek istiyorum.

Yoksa bölümden mezun olup tabi öncesinde staj vs yaparak orta bir maaş almak mı? Orta maaş deme sebebim de kendimi kandırmak istemem piyasa hemen beni öyle yüksekten başlatmayacak.Daha da önemlisi neye hevesli olup olmadığımı da bilmiyorum.Bölümdeki dersleri inceliyorum ilk baştaki heyecan heves yok.

Temel excel,sql gibi bilişim becerileri edinip stajda mı yol almam gerekecek hiç bir yön çizemedim kendime.Yada bölümden mezun olup bir meslekde uzmanlaşmak mı?

İşin özü belki anlamışsınızdır yazım bile doğru düzgün değil kafamın içi daha da berbat.Şu anda kendimi bile doğru düzgün ifade edemiyorum.Özgüvenimi fala da etkiliyor bu durum.Aslında hiç böyle değildim.Gayet girişken bir işim olursa isteyebilirim.Sosyal fobimi belli oranlarda aşmışımdır.Dediğim gibi kafamın karışık olması bu duruma itiyor beni.

Ne önerirsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.