Şimdi Ara

KARMAŞIK SAYILAR SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) Z=KAREKÖK3 cos130(cos25+i.sin25) karmaşık sayısının esas argümenti kaç derecedir. cevap 205

2) z=1-sin10+icos 10 karmaşık sayısının esas argümenti kaç derecedir. cevap 50

• 2.soru
    Önce sin cos dönüşümü sonra 1 i yok etmek için cos2x açılımı

KARMAŞIK SAYILAR SORUSU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.soru
    Dikkat ettiysen kök3.cos130 bu karmaşık sayının uzunluğu fakat cos 130 - ve uzunlukda - olamayacağı için -yi içeri atacağız. -cos25 ve -isin25 olacak cos ve sinin ikisinin - olduğu alanı bulmalıyım ki başındaki -ler gitsin o aralıkda 3.bölge olduğu için iki acıya 180 derece eklemeliyiz 25+180=205

KARMAŞIK SAYILAR SORUSU

• kardeş cevap için tşkler.
    tek anlamadığım husus 2 sin40 neden r oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sboran36

kardeş cevap için tşkler.
    tek anlamadığım husus 2 sin40 neden r oluyor.
    çünkü cis i elde etmek istiyorsun ondan dolayı o dışarıda kaldığı için

• burada ise neden cos130 u -cos 50 şeklinde yazma geregi duyduk.
  • quote:

burada ise neden cos130 u -cos 50 şeklinde yazma geregi duyduk.
    cos 130 - bi değer olduğu için o -sini dışarı atıp sonra cis in içine alıp orada dönüşümle yok etmemiz lazımdı ondan dolayı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vektör soru
    6 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Rasyonel Sayılar sorularım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRONCLAD

cos 130 - bi değer olduğu için o -sini dışarı atıp sonra cis in içine alıp orada dönüşümle yok etmemiz lazımdı ondan dolayı
    kardeş senden allah razı olsun. kafamı çok kurcalamıştı bunlar.

dersanesiz hazırlanan biriyim. böyle sizin gibi arkadaşlardan yardım almaktan başka çarem yok.

yardımların için tşkler. kardeş burada arkadaş ekleme durumu varmı. senle devam edebilirmyiz??
  • quote:

kardeş senden allah razı olsun. kafamı çok kurcalamıştı bunlar.

dersanesiz hazırlanan biriyim. böyle sizin gibi arkadaşlardan yardım almaktan başka çarem yok.

yardımların için tşkler. kardeş burada arkadaş ekleme durumu varmı. senle devam edebilirmyiz??

Alıntıları Göster
    önemli değil kardes faydam olduysa ne mutlu bana :) tabi ekleyebilirsin sakıncası yok :)

• sen mezunmusun. çalışmaların nasıl. hangi konular bitti bilgi verebilirisin.
  • quote:

sen mezunmusun. çalışmaların nasıl. hangi konular bitti bilgi verebilirisin.
    evet mezunum ilk 10 bine girebilecekken lysde kaydırma yaptım seneye kaldım o bana çok koydu çünkü çok çalışmıştım ama hayırlısı buymuş, sınavdan sonra 2 ay ders çalışmadım başlayalı 2 3 hafta oluyo ışte lys çalışıyorum ygs çalışmayı pek düşünmüyorum yani denemelerle götürürüm onu denemelerdeki eksiklerime göre konuda çalışabilirim biraz ama dediğim gibi ağırlık lysde. Sen de mi mezunsun

• evet kardeş mezunum. yaklaşık 10 yıldır.

astronomi ve uzay bilimleri mezunuyum ayrıca. mühendislik için gireceğim tekrar.

mat 1 ve 2 ayrıca geometriye yüzeysel bakıyorum. hatırlamak için. ama fen çok çalışmam gerekecek. fen için önerilerin varmı bana nasıl yapmalıyım.
  • quote:

evet kardeş mezunum. yaklaşık 10 yıldır.

astronomi ve uzay bilimleri mezunuyum ayrıca. mühendislik için gireceğim tekrar.

mat 1 ve 2 ayrıca geometriye yüzeysel bakıyorum. hatırlamak için. ama fen çok çalışmam gerekecek. fen için önerilerin varmı bana nasıl yapmalıyım.
    kusura bakma abi önceki mesajlarda kardes dedim bilmiyordum yaşını, fen benimde matematiğe göre zayıf ama çok çalışarak hallettim yani konu anlatımdan çalışıp hemen o konuyla ilgili 2 kitapdan soru çözerdim öyle kalıcı olurdu o yöntemi bana hocamız söylemişti.

• önemi yok kardeş. fen tavsiyelerin içinde teşekürler. fizik ve kimya çalışacağım sadece. biyolojiyi çalışmayı düşünmüyorum. (mühendislik tercih edeceğim için).
    fizik için celal aydın yayınlarının tüm fasiküllerini aldım. soru bankası için final ve fem kuullanıyorum. kimyadan ise palme organik kimya ve pi analitik ve fem konu anlatım aldım.

senin tavsiyelerin neler. çalıştığım kitaplar hakkında yorum alabilirmiyim.
  • quote:

önemi yok kardeş. fen tavsiyelerin içinde teşekürler. fizik ve kimya çalışacağım sadece. biyolojiyi çalışmayı düşünmüyorum. (mühendislik tercih edeceğim için).
    fizik için celal aydın yayınlarının tüm fasiküllerini aldım. soru bankası için final ve fem kuullanıyorum. kimyadan ise palme organik kimya ve pi analitik ve fem konu anlatım aldım.

senin tavsiyelerin neler. çalıştığım kitaplar hakkında yorum alabilirmiyim.
    hepsi iyi kitaplar abi bence geçen seneden biliyorum doğru yayınları almışsın

• kardeş son olarak çalışma planın varmı. biraz bilgi verirmisin
    kaç saat çalışıyorsun. kaç soru. hergün her derse zaman ayırıyormusun
  • quote:

kardeş son olarak çalışma planın varmı. biraz bilgi verirmisin
    kaç saat çalışıyorsun. kaç soru. hergün her derse zaman ayırıyormusun
    sabah 9 9 buçuk gibi başlıyorum 11 buçuk 12 ye kadar kimya biyoloji 12 ile 3 buçuk arası geziyorum hava alıyorum yemek yiyorum 4 gibi başlıyorum fizik geometri çözüyorum 7 ye kadar 7 8 arası yemek felan 8 10 arası matematikle kapatıyorum. Genelde böyle oluyo abi, her derse çalışamasamda en az 3 derse bakıyorum

• allah yardımcın olsun. umarım başarılı olursun kardeş.

buraya ne sıklıkla takılıyorsun. sorum falan olursa sana özelden yazabilimyim.

umarım fazla olmuyorumdur.
  • quote:

allah yardımcın olsun. umarım başarılı olursun kardeş.

buraya ne sıklıkla takılıyorsun. sorum falan olursa sana özelden yazabilimyim.

umarım fazla olmuyorumdur.
    sağolasın abi allah hepimizin yardımcısi olsun, çoğu zaman buralarda olurum özelliklede akşam 9 10 dan sonra 12 1 e kadar burdayım

• tşkler kardeş.

başını ağrıttım kuura bakma.
    sonra görüşürüz inşallah.
    bu arada ismim serdar.
    kendine iyi bak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.