< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kars Kafkas Tıp....
-
-
Sıcak yerden gelenler için çok zor mu?
Eğer oralar gelirse ben Van Kars yerine diş yazmayı düşünüyorum çok mu ön yargılıyım sizce?
Eğitim ,kadavra ,denklik ,sosyal ortam nasıl?
Uzak olunca gözüm korkuyor
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sıcak yerden gittim.. öncelikle -35 felan gözünü korkutmasın iyi giyindiğin sürece öyle tir tir titretecek bir soğuk değil (ben osmaniyeliyim 0 derecede tir tir titriyordum kışın burada öyle çok titrediğimi hatırlamıyorum) yani gözünü korkutmasın soğuk...
Ben de diş yazacaktım önyargılıydım ancak iyi ki tıp yazmışım diyorum şu anda...
Teorik eğitimin(ilk 3 sınıf) diğer fakültelerden çok çok kötü olduğunu düşünmüyorum...
3 tane kadavra var bir tanesi bu sene geldi...
Sosyal ortam sana bağlı biraz ancak imkanları biraz kısıtlı... Uzaklık gerçekten sıkıntı her gidiş gelişimde minimum 300-400 tl veriyorum...
Başka sormak istediğin şey varsa özelden yazabilirsin 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kaç yıl boyunca ne kadar para ödedikten sonra türkiye de ki bir tıp fakultesine geçiliyor öyle bir şey vardı sanırım -
nasıl? anlamadım
farklı üniversite olabilir karıştırdım sanırım -
yatay geçişten mi bahsediyorsun .. herhangi bir para vermene gerek yok ortalaman ve ösym sıralaman önemli
Tıp fakültesi şehrin neresinde kalıyor ? Ulaşım nasıl sağlanıyor ? Yurt imkanları nasıl ?
Eğitim genel olarak nasıl ? Sınav sistemi nasıl ? Geçme notu kaç ?
Hastane imkanları nasıl ? Fakülte için akreditasyon çalışmaları var mı ?
Şehre 3-4kmlik mesafede. Yürüyerek 30dk merkez-fakülte arası.
Ulaşım için minibüsler var merkez fakülte arasında çalışan. Zaten başka gidecek bir yer yok otobüsle.
Hiç yurtta kalmadık biz fakat kalan arkadaşlar pek memnun değildi.
Benim fikrim eğitim türkiyede birçok fakülteden iyi. Geçen yıl 1.sınıfların eğitimi çok kötüymüş fakat bizde düzenlemişler. Gerçekten yoğun bir yıl geçirdik.
5-7 haftada bir komitemiz oluyor. Komiteden önceki 3 ders gününü boş bırakıyorlar çalışalım diye. Sınavın ilk günü pratik(laboratuvar) ikinci gün ise teorik(yazılı) oluyor. Geçme notu 60. Ortalaman 70 üstü ise finalsiz geçiyorsun eve 15gün erken gidiyorsun.
Hastane ve akreditasyonu bilemiyorum.
Doğuya gidecek bir öğrenci için en iyi yer Karstır bunu söyleyebilirim rahatlıkla. Halkı ile irtibatınız yok apart kiraları uygun apartlar eşyalı, yeni ve güzel. Apartlar okula 10dk mesafede ve bim a101 şok yan yana.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Akreditasyon çalışması yok ..
Sağolun hocam her sorumu çok güzel açıklamışsınız.Adanada kışın bile üşüyebilme yeteneğinde olduğumdan tırsmıştım Gidersek alışırız artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hdhdjdjdbdbd -- 14 Temmuz 2018; 16:28:25 >
umarım kazanırsın dostum ✋🏻kolay gelsin
Hocam peki ailemizi ve kendimizi kars için ikna etmek için sarf edeceğimiz cümleler neler?
kars tıp olayı nedir en düşük puanla alan tıp mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bende durum şöyleydi...
Tıpa yetecek puan geleceğini bildiğim halde doğuya gitmek istemiyordum hatta ankara dişe bile soğuk bakıyordum türkiye benim için istanbul ve izmirden ibaretti,ailem tıp yazmamı istiyordu ama hiç baskı yapmadılar tamamen bana bıraktılar arkadaşım bana çok yakın bi puan almıştı ve bana kars hakkında bilgi verdi ben de bi cesaretle geldim karsa...
geçen seneye kadar öyleydi geçtiğimiz sene çorum tıp tarafından bu ünvan elimizden alındı bu sene tekrardan en son tıp olma şerefine nail olacağımıza inanıyorum...
yanıtının kalitesinden ötürü seni tebrik ediyorum kardeşim 🤞🏻🤛🏻
ya arkadaşlar,tıp bu tıp,heryerde okunur.siz herhangi bir üniversitenin bir bölümünü okuyup iş bulamayınca ne oluyor biliyormusunuz..hayattan soğuyorsnuz.dr olunca en kötüsü 70-90 bin tl maaş alıyorsunuz.kaldıki mezun olduktan sonra esas savaş başlıyor.hayat savaşı..işsiz kalınca okuduğunuz bölümede-şehrede-üniversiteyede saydırıyorsunuz.kaldı ki.tıp tan mezun olunca nereye atanacaksınız net değil.belki küçük bir ilin ücra bir ilçesine atanacaksınız..karsı mumla ararsızı.kars il bu il..en azından bir ilde okuyor olacaksınız..şehirn imkanlarından çok arkadaş grubu önemli.istanbulda da okusanız kafeye gittiğinizde aynısıkarsta bulunan sandalyeye oturacaksınız.neyin sosyalliği..siz arkadaş grubu bulmaya bakın.üniversiet hayatı unutulmaz anılarla dolu oluyor.şehrin caddelerini değil.grup arkadaşlarınızla geçirdiğiniz güzel anlar akla geliyor.demem o ki tıp için (geleceğin için )nerde okursan oku.işsizlik kadar kötü bir şey yok.mezun olunca iş bitiyor mu,hayır bunun tusu var,yurt dışısı var,zorunlu hizmeti var.siz bunlara kafa yorun.okul heryerde okunur..
-
Her yere aynısını yazmışsın. Bari pankart yapıp okmeydanına as ta herkes görsün
-
sevgili dostum,çocuklara bir yol olsun,hayata dair gerçeklerle yüzleşmeye hazır olsun diye yazdım..birilerinin aklında olumlu bir kanı biraktı isem ne mutlu bana..teşekkürler dikkatin için...
Benzer içerikler
- 3d yayınları pdf telegram
- e devlette kayıt bulunamadi ne demek
- baykar staj ücreti
- eyüp boncuk hangi üniversite mezunu
- tıp dışı meslek mensupları için tus kontenjanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X