Arkadaslar selam. Karsi komsum da ben de Dial-up baglaniyoruz. Kablo Net alip paylasmayi planliyoruz. Ikimizde notebook kullandigimiz ve yanimizda tasidigimiz icin, bir makinayi server olarak tanitma imkanimiz da yok. 24 saat acik bir server kurmayi da planlamiyoruz.
Bolge, Dikilitas/Besiktas/IST
Bu konuda TECRUBE'li arkadaslar olduguna eminim. Uzman Sorular Soyle;
Paylaştıracağınıza ikinizde ayrı ayrı alın bu kadar uğraşmayın ama maliyeti azaltacağız diyorsan iki kişiye kablo daha iyi. 256K kablo 100 milyon civarı maliyeti kişi başına 50 küsür olur. Ama adsl isterseniz maliyeti artar adsl alacaksanız tek tek alın ve paylaştırmayın. Çünkü 256K adsl 173 milyondu.
Iyi hos da degistir su niki yahu... Neyse sorular yukarida... halen boyle bir sistemi iki daire veya ev icinde kullanan varsa, tecrubeleri cok onemli benim icin... Sevgiler...
Kim uğraşır nick değiştirmekle admine söylicemde o değiştirecek ben nickimden memnunum.
mrb. sizin yapmak istediğiniz bina içindeki iki makina bağlantısından farklı değil. sadece yasal değil kadar. (kablo neti kullanacaksınızya)neyse gelelim çözüme gerekli olanlar ; 2-birinize ait olmak üzere kablo net hizmeti veren şirketten kablo modem alıp abone olmak, 2-iki adet ethernet kartı. 3-yeterince cat5 kablosu. kablo yu yaptırırken cross olmasını isteyin. yani çapraz. eğer kabloyu siz yapacaksanız rj45 konnektor ve pensede ihtiyacınız olacak. kablo uçlarına bağlanacak olan konnektorlerin renk sıralaması çok önemli doğru sıralama olmazsa sistem çalışmaz. hazır almanızı tavsiye ederim yok biz yapacağız derseniz sıralamayı size yazarım. hatta forumda bir yerde yazmıştım gerekirse yine yazarım.
server olacak makinaya kablo mademi firma bağlayacağından sizin yapmanız gereken bir şey yok. ilk makinanın internet bağlantısı olduktan sonra. iki makina arasına çapraz kabloyu bağlayın. serverde denetim masasına girin, program ekle kaldıra girin, windows kuru tıklayın,internet araçlarını tıklayın, ayrıntıları tıklayın, internet bağlantı paylaşımını seçin ve tamam diyin. gerekirse sizden windows cd sini istecek ve paylaşımı kuracaktır. Eğer modeminiz usb portuna değilde eternetle bağlı ise(biz eterneti tavsiye ederiz)denetim masasından internet seçeneklerin den bağlantıları seç oradan paylaşmaya gel, eternet kartlarının seçimini yap, gerekirse görv çubuğunda gösteri de seçebilirsin. o zaman diğer makinanın int. bağlantısını görev çubuğundan kesip açabilirsin. sonra , terminal olacak makinada şu işlemi yap; Başlat/çalıştır/winipcfg yaz enter. çıkan pencerede eterneti şeç ve yenile de. ağınız hayırlı olsun.
Arkadaşım işletim sisteminizin win 98se olduğunu varsaydım.
Sevgili redno, arkadaşların laptop'ları var, yani ortaya konulup server yapılacak bir makine yok ortada, bence biraz daha paraya kıysınlar, 110 milyona (kdv dahil) bir IP sharer alsınlar. Rahat ederler, hiç öyle ağ bağlantılarıyla uğraşmazlar.http://shop.data.com.tr/data_dapartman_sub_obbase.asp?basesubdept_id=14 adresine bir bakın derim.
twister kardeşim haklısın, verdiğin linke baktım hem ucuz hemde uygun ...
Sevgili rendo ve Twister... Yorum ve yardimlariniza tesekkurler.
Peki bu konuda hic tecrube yasamis, ip sharer/ router ile bu isi yapmis arkadas yok mu? Onlar ne dusunuyorlar?
son 2 senedir ipsharer - switch ikilisi ile interneti dağıtıyorum. 5 makina birden çalıştığında(128kb) -eğer download yapan yoksa - herhangi bir yavaşlama olmadan tüm makinalar rahatça internette istediklerini yapabiliyor.
Slmss Ben hubdan ınternetı dagıtmak ıstıyorum, bunda ne yapmam gerekıo? (su anda 3 pc war hubda, 2 pc daha gelıcek 1 aya kadar...)
net bağlantısı olan makinada network optıons ında bı yerden enable internet connectıon sharing for this connection hede hodo gibi bi ibare olması lazımdı onu seçion o kadar...
tabe bu durumda server ın açık olması lazım dıger makınaların net e gırebılmesı için... öbürtürlü ipsharer/router yolu gözükür ....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme