Şimdi Ara

Karşınızda Android One'ın yeni temsilcisi: General Mobile GM 5 Plus (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
5
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seninki gibi yorumları görünce çok gülüyorum kardeşim sence lg samsung yada Sony apple hangisi tüm parçaları kendi üretiyor ya da kendi ülkesinde ürettiriyor? Lg ekran yapsa batarya yapsa işlemci dışardan alıyor(qualcomm Amerika) apple örneğin firmanın menşei Amerika. Ama apple ın Amerika da ürettiği demiyorum ürettirdiği bir parça dahi var mıdır bilmiyorum belki bir kaç modüldür. Şimdi bu telefon çin de üretiliyor kore den ordan burdan parçaları alınıyor diye amerikalılar için yerli telefon sayılmıyor mu? Sonuçta ana para amerikada kalmıyor mu? Lütfen boş boş konuşmayın bugün vestele GM ye kızıyorsunuz o zaman hiç bir markayı kendi ülkelerine mâl edemeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motorsuz adam kullanıcısına yanıt
    Yalniz general mobile amerikan menseii bir firma. Ozellikle gmnin ingilizce sitesini acip about us kismini okursan bunu gorebilirsin.

Bu nedenle vergisi olsun suyu buyu olsun Turkiye icin Samsung veya lgden bir farki yok.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırdım okudum yanlış anlamadı isem olay şöyleymiş. Amerika da kurulmuş Türkler tarafından yada Türk Amerikan ortaklığı olarak kurulmuş. Lakin şuan gerek yönetim kurulu başkanı gerek ceosu türk. Yönetim kurulu başkan yardımcısı var mı, varsa Türk mü öyle bir bilgi göremedim. Şirket amerikalılardan satın da alınmış olabilir menşei ülke Türkiye diyor abd de önceki sayfalarda da birisi yazmış GM İstanbul vergi mükellefleri odasına bağlı diye. Şirketin en tepesindeki isimlerden ikisi Türk. Burdan paranın aslan payının Türklere gittiğini çıkarabiliriz. Ama dediğiniz gibi daha ön planda durmak için şirket merkezi amerikada ve GM ana yatırımlarını amerikaya mı yapıyor orasını bilemem.

Artı hadi GM istisna diyelim diğer yerli markalara yine yazdığım haksızlıklar yapılıyor. Hoş değil

• Ne zaman cikacak yav bu cihaz bekle bekle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mart sonu gibi dediler simdi nisan-mayis a biraktilar gibi. resmi bi tarih neden verilmiyor o da çok ilginç.

Turkiyede yerli olabilecek tek marka olarak vestel var. O da vergi istemi nedeniyle herkesin nefretini kazandi.

Digerleri farkli marka telefonlari alip kendi logolarini basarak yerli olduklarini iddia ediyor. Ornegin goze ilk carpanlardan gm'nin discovery air telefonu blu vivo air ile ayni telefon. Ayni sekilde diger yerli oldugunu iddia eden markalar da ayni yolu izliyor.

Simdi sen soyle, ben motorolanin moto X telefonunu alip arkasina Jeopol markasini bastirsam ne kadar yerli olurum?

Vergiye gelirsek Samsung ve LG de istanbulda vergi oduyor.

Geçmişte discoveryde yaptı doğru ama bu yeni modellerinde de yapıyor mu gm bunu? 4g ve bu 5 plus modelleri de başka marka modelleri mi bu konuda bir bilginiz var mı? Şayet üretimide kendileri yapmaya başladıysalar gayet yerli bir marka olmuş demektir.

yerli uretimse turkiyedeki fabrika nerede?

sanirim gm one 4g ile Wileyfox Swift ayni telefon. ozellikleri tasarimi filan hep ayni. yakinda 5plus modelinin de hangi telefonun kardesi oldugunu ogreniriz. biraz daha baktim, kardesleri cogaliyor.

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/d90d69d9c

bir de cherry mobile android one g1 diye kardesi varmis.

yani gm yerli filan degil, cinliler tarafinda uretilmis telefonlari kendi markasini bastirip turkiyede yerliyiz diye satiyor. Turkiyenin tek yerli ureticisi vesteldir, o da ek vergi isteyerek tum nefretimizi kazandi. bu saatten sonra dunyanin en ucuz telefonu da olsa vesteli kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 14 Mart 2016; 14:07:53 >

Desenize GM hala akıllanmamış
    Şaka bir yana şirketin sahipleri türkse dahi bu güzel en azından azımsanamayacak bir şey değil. Çinliden 150 ye alıp 200 e satsa dahi parayı bizimkiler kazanmış oluyor tamamen gavura gideceğine nispeten memleketlimiz kazanıyor. Uzayan kolun bir kısmı da bizden uzuyor. Hiç yoktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

yerli uretimse turkiyedeki fabrika nerede?

sanirim gm one 4g ile Wileyfox Swift ayni telefon. ozellikleri tasarimi filan hep ayni. yakinda 5plus modelinin de hangi telefonun kardesi oldugunu ogreniriz. biraz daha baktim, kardesleri cogaliyor.

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/d90d69d9c

bir de cherry mobile android one g1 diye kardesi varmis.

yani gm yerli filan degil, cinliler tarafinda uretilmis telefonlari kendi markasini bastirip turkiyede yerliyiz diye satiyor. Turkiyenin tek yerli ureticisi vesteldir, o da ek vergi isteyerek tum nefretimizi kazandi. bu saatten sonra dunyanin en ucuz telefonu da olsa vesteli kullanmam.

Söylediğinizde haklısınız. 4G nin eş benzeri var. Ama gm 5 plus ile benzer bir model şuan göremedim. Eğer bundan sonra çıkarsa gm 5 plus ın taklidi durumunda olur. Birde ülkemiz için maalesef pekte anlam ifade etmiyor. Gm 5 plus ile benzer donanımlı telefonlar iki kat fiyat ile satılıyorlar. General Mobile a eleştirmekte haklıyız ama maalesef daha iyisi yok.

• unflattering U kullanıcısına yanıt
    benim general mobile'a elestirim fiyati veya cin mallarina kendi logosunu basip satmasi degil insanlari yerliyiz diye kandirmalarinadir. samsung, lg, sony ne kadar yerliyse gm da o kadar yerlidir. hepsi baska ulkelerde telefonlarini uretiyor tasarliyor, turkiyeye gelip satiyor. hepsi ayni oranda vergisini veriyor. yoksa ben de diger telefonlara 3-4 bin lira verecegime gm 5 plus alirim.
  • Bu telefonun SİYAH olanını alıcam ve son kararım.

Adam yazmıs 200 tl daha verip G4 alırım diyo ama bilmıyor ki o fiyattakı G4 ithalatçı garanti ve bir sürü şikayet almış firmalar . Zaten böyle diyenlere de inanmıyorum neymiş efenımm 999 tl olursa G4 alırım yahuu 999 tl olacağı bellı git al o zaman G4 ünü ne ayak yapıon kardeşim ya

G4 ün de okuyoruz marsmalow lu güncellemesini.Telefonu nasıl batırdığını ve bitirdiğini görüyoruz

Amaç yok Türk firması yok çin malı olayı değil İHTİYAÇ olayıdır.Benım ihtiyacamı GM 5 P karşılıyor şuan kağıt üzerinde ve elime alıp kullandığım da da pişman olmayacağımı da inanıyorum..

GİDİN ALIN G4 Ü ALIN SİZE LİNK DELTA GARANTİLİ .. 1.259 TL ...ÇEK İLE FALAN 1000 TL YE GETİRİN HADİ KOÇLAR.

http://urun.n11.com/cep-telefonu/lg-g4-h815-32gb-deri-cep-telefonu-P72551397

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21Temmuz -- 15 Mart 2016; 22:04:25 >

• Ağzınıza sağlık hocam.

• Arkadaşlar sizce beklenir mi bu telefon?

http://forum.donanimhaber.com/m_115250689/f_//tm.htm

Şöyle bir konu açmıştım 1200 lira civarlarında telefon bakıyorum, g4 falan aklımda var ancak çözünürlük&batarya olayı malum. Su gibi gidiyor diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Turkiyede yerli olabilecek tek marka olarak vestel var. O da vergi istemi nedeniyle herkesin nefretini kazandi.

Digerleri farkli marka telefonlari alip kendi logolarini basarak yerli olduklarini iddia ediyor. Ornegin goze ilk carpanlardan gm'nin discovery air telefonu blu vivo air ile ayni telefon. Ayni sekilde diger yerli oldugunu iddia eden markalar da ayni yolu izliyor.

Simdi sen soyle, ben motorolanin moto X telefonunu alip arkasina Jeopol markasini bastirsam ne kadar yerli olurum?

Vergiye gelirsek Samsung ve LG de istanbulda vergi oduyor.

üretim değil montaj yapıyor
    GM ise hiç uğraşmayıp direk telefonu alıp satıyor :)
    zaten üretici yerli olup olmaması nedeniyle değil , halkı kandırmaya çalıştığı için kızıyor (Vestele)
    savunanların en önemli söylemi ,yahu iphone de Abd. de üretilmiyor ,Samsung gibi firmalardan parça alıyor söylemi
    aradaki dağlarca olan farkı ise bilmediğinden değil ,sadece siyasi nedenle yapıyor
    cemaat olayındaki gibi bir ters düşseler sen seyreyle filmi :)
    anında Chp. ye yamarlar ve o andan itibaren Vesteli bitirene kadar uğraşırlar
    bu ülkede siyaset bile bitti , Vestel az bile yapıyor

• vestel en azindan telefonu kendisi tasarliyordu o nedenle turkiyenin tek yerli markasi olarak kabul edilebilir dedim. yoksa htc de, lg de bilesenleri farkli firmalardan alip cinde montajlatiyor.
    keşke kendisi tasarlasa ben ona bile razıyım :)
    gerçi dediğim gibi bence montaj yapması da önemli değil ,netice de yerli bir firma yapıyor deriz ve destekte veririz
    lakin Vestel çok yanlış yaptı (yapmaya devam ediyor) yerli diye milli duyguları ön plana çıkartıp kazanç sağlamaya çalışıyor
    madem bunu yapıyorsun o zaman insanlara daha iyisini ,daha uygun fiyata ver değil mi ?
    global dünyada herkes birbirinden alım yaptığı bir dönemde yerli diye yırtınmak da ayrı bir komik oluyor
    deseydi ki biz bu ürünleri burada montajlayarak ülkeye hem kazanç sağlıyoruz ,hemde insanlara istihdam sağlıyoruz
    işte o zaman gözümüzde büyürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

keşke kendisi tasarlasa ben ona bile razıyım :)
    gerçi dediğim gibi bence montaj yapması da önemli değil ,netice de yerli bir firma yapıyor deriz ve destekte veririz
    lakin Vestel çok yanlış yaptı (yapmaya devam ediyor) yerli diye milli duyguları ön plana çıkartıp kazanç sağlamaya çalışıyor
    madem bunu yapıyorsun o zaman insanlara daha iyisini ,daha uygun fiyata ver değil mi ?
    global dünyada herkes birbirinden alım yaptığı bir dönemde yerli diye yırtınmak da ayrı bir komik oluyor
    deseydi ki biz bu ürünleri burada montajlayarak ülkeye hem kazanç sağlıyoruz ,hemde insanlara istihdam sağlıyoruz
    işte o zaman gözümüzde büyürdü

vestel bildigim kadariyla kendisi tasarliyor. ama vergi olayini gundeme getirdigi icin digerlerinden yari fiyata satsa da almam bu saatten sonra

tasarlıyor derken benim bildiğim şöyle oluyor
    bana şu işlemci ,şu ekran kartı ,şu ,ram vs. olacak , şu inç ekrana sahip olacak bir ürün hazırlayın diyorlar
    ve Çinli dostlar ona uygun bir şeyler hazırlayıp ,parçalarını toplayıp bizimkilere gönderiyorlar (gerçi artık çoğu firma buna benzer işler yapıyor ,sadece yenilik olsun diyenler farklı tasarılar peşinde oluyor )
    ne derece doğru bilmiyorum ama vidasının dahi Çin'den geldiğini söyleyenler var :)
    sonra buna benzer çok marka doldu ,hepsi benzer özelliklerde ve baktığında sadece logo farklı
    birde insanların hala yanılgıya düştükleri bazı konular devam ediyor
    misal intel de orada üretiliyor diye Çin'li mi olacak ?
    adamlar vergi ve çalışanlardan tasarruf etmek için fabrikayı oraya taşımışlar ve orada üretim yapıyorlar
    lakin bunu bir türlü anlatamadık :)
    Çin yazısını görünce hemen dandik damgasını vuruyorlar

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.