Şimdi Ara

Karşınızda BlackBerry'nin yeni devi : BlackBerry Z30 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
8.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Z10 güzeldi benim için ama nasip olmadı almadım kullanmak isterdim açıkçası BB10 çok stabil bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xheatus

Ağzı olan konuşuyor ha..Yok bütün bb'leri kullanmışta, yok iğrenmişte bilmem ne de..Şu kullandığınız veyahut popüler olan her şeyi hastalık derecesinde savunup, kişisel olarak tercihiniz olmayan ürünleri karalamaktan başka işiniz gücünüz yok.Bazen insanların yorumlarına şaşıp kalıyorum.Açın okuyun yabancı forumları ve bakın bakalım bizim Türk insanı kadar marka/model saplantılı olup da beğenmediği şeyleri de sürekli karalayan bir millet daha var mı ?

Ben de iki telefon kullanıyorum. Blackberry bold 9900 ve Samsung galaxy s3. İkisi arasında memnun olduğum cihaz kesinlikle hatta açık ara BB'dir. Neden ? Azıcık objektif olun be... Demek ki benim kullanım amaçlarıma BB daha iyi cevap veriyor. Şimdi tutup sayfa sayfa her girdiğim forum da Samsungu mu kötülüyeyim ? Beğenmediğim taraflarını bir kaç yerde yazdım geçtim ki BB'de beğenmediğim tarafları da sürekli eleştirdim bu gibi platformlar da.

Azıcık kafası çalışan adamsan blackberry os 7.1 ve öncesi sürümler bile ''shrink'' işlemi ile stabil ve kullanıcı dostu olabiliyor.Telefonum da ne kasma ne donma ne de benzeri hiçbir problemim yok..ki gün içinde canını çıkarttığım halde.Kullanmasını beceremedik diyin ya da bana hitap etmedi diyip geçin arkadaş nedir bu kendinizi rezil etmeler...Yok kasıyor yok donuyor dedikçe siz komik duruma düşüyorsunuz. Çünkü android'in, özellikle 4.1 öncesi ne kadar hantal bir işletim sistemi olduğu, üzerine bir de samsung'un falan kendi arayüzleri ile iyice öldürdüğünü herkes biliyor. Hani ''dinime söven müslüman olsa'' derler o hesap. BB os 'a laf söyleyenler bari android'i övmesin herkesi saf yerine koyar gibi..

Tüm bunlar dışında bb os10 çok yeni ve gerçekten olmuş bir işletim sistemidir. İOS kadar stabil ve android kadar rahat bir platformdur. Klavye, multitasking ve web tarayıcı performansı rakipsizdir...İlle oyun falan diyen arkadaşlar için marketi epey hareketlenmeye başladı son zamanlar da. En popüler oyunlar bir bir çıkıyor ve s4 platformuna rağmen gayet akıcı bir deneyim sunuyor ki bu bile işletim sisteminin ne denli başarılı olduğunun işareti...Olur da ihtiyacınız olan bir kaç uygulamayı bulamazsanız dakikalar için de android uzantılı bir dosyayı bb ye port edebiliyorsunuz ki 10.2 güncellemesi ile bu da daha kolay olacak. İşin güvenlik kısmına hiç girmiyorum zaten o konuda BB os rakipsiz.

Ha bis falan diyecekseniz o devir de kapandı...Şimdi gidin eğer imkanınız varsa bb os10 kullanan bir cihaza erişin eşiniz den dostunuz dan ne bileyim bir elektronik mağazasından falan ve cihazı iyice bir inceleyin bakalım. Gerek genel performansı gerekse oyun performansı olsun. Bunu yaparken de yanınız da 4-8-38 çekirdekli bir android cihaz götürün ki kıyaslarken yüzünüzün alacağı şekili görenler olsun...Millet kafayı çekirdeklerle, GHZ'lerle yedi arkadaş. Android bir türlü istenen performansa gelemediği için firmalar donanıma yüklendikçe yüklendi ve bunu da reklam malzemesi olarak çok güzel yedirdi millete. Samsunga falan helal olsun valla adamlar bilinçaltına nasıl girileceğini çözmüş...Ağaçtan oyma telefon yapsa satarlar. Super amoled falan diye diye bir ara beni de etkilemişlerdi ama ve lakin s3 elime geçince gördüm o kıytırık PENTİLE ekranın 1 sene olmadan nasıl da pixellerinin sararıp solduğunu. Dış soyulmalarını falan hiç anlatmıcam hoş.

Ön yargı kötüdür arkadaşlar...Bir de kullanmadığınız ve tecrübe etmediğiniz bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Yapmayın bunları.

+1
    Blackberry'nin en buyuk hatasi son kozu olarak gordugu os10 sistemi icin fiyatlari yuksek tutmasi ve her butceye model cikartmamasi. Z10 hala 1500 tl bandinda, karsisinda wp8 gibi cok ciddi bir rakip geldi ve fiyatlar nispeten daha uygun oldugu icin bb os10 cihazlari pek tercih edilmedi. Millet (ben dahil) Z10 alacagina Lumia 925,920 gibi cihazlari tercih ediyor. Cunku nokia lumia 520,620 gibi uygun fiyatli modeller ile windows sistemini denemek isteyenlere buyuk bir firsat sundu nokia. 'WP8 denemek istiyorum, ancak yeni bir sisteme o kadar para vermek istemiyorum ya memnun kalmazsam? Gibi sorular cok soruldu forumda, boyle dusunenler direkt 520'ye yoneldi ki en cok satan wp8 modeli acik ara farkla l520. Blackberry'den de boyle bir hamle beklerdim fakat en uygun cihazi bile 900 tl bandinda. Bence fiyatlarda ciddi indirim yapilirsa muhakkak bu harika isletim sistemi yayilacaktir, yayilmalidir. 8520 patlamasini dusunun, tek sebebi reklam+uygun fiyatti. Ayni seyi yine yapabilir blackberry

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z10=999 tl, Q5=699 tl, Q10=1299 tl olsun o zaman bakin nasil satiyor, hatta Z5 diye bir model cikartip onuda 600-700 (Q5 donaniminda yaklasik olarak) bandina yerlestirsin o zaman batmaktan kurtulmazsa birsey bilmiyorum (beni ceo yapsinlar bakin nasil zirveye cikartiyorum :D)

Saka bir yana bu os10 bb icin devrim niteliginde, olmemeli, oldurulmemeli bu sistem

• bir hafta z10 kullanırsanız yazdıgınız olumsuz yorumların hepsını kaldırırdısnız. s3 ve s4un yapıp z10 yada z30un yapamadığı ne var? yada dıger androıd telefonların yapıp BB10'un yapamadığı ne var.

• Ha gayret RIM 3-5 deneme sonunda piyasayı domine edecek cep çıkacak.

• kim ne dersin iphone 5, xperia z kullandıktan sonra BB Z10 aldım şarjı dışında bir sıkıntım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdogru33

bir hafta z10 kullanırsanız yazdıgınız olumsuz yorumların hepsını kaldırırdısnız. s3 ve s4un yapıp z10 yada z30un yapamadığı ne var? yada dıger androıd telefonların yapıp BB10'un yapamadığı ne var.

kesinlikle, kullandığım tüm telefonların içinde en iyisi... tek sıkıntısı şarj.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar cok marka var ki sana gelene kadar. Klavyeli telefonlardan sonra bittin.

• Ben Bold 9900 kullanıyorum ve hala donma,kasma görmedim.BB kullanmayıp burada atıp tutuyorsunuz gerçekten komik oluyor.Ben os 7.1 kullanıyorum memnunum,os10 kullanmadım ama stabil ve sorunsuz olduğundan şüphem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incrediblemann -- 22 Ekim 2013; 22:49:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WB

Napicaz bu cihazla? 1.7Ghz hizinda mail mi okuyacagiz? En iyi bb cihazindan allah korusun, batmadi gitti..

Mail okuyacaksın,internete gireceksin,çeşitli video sitelerinden istediğin videoyu izleyeceksin,müzik dinleyeceksin,ofis belgelerin varsa onları bakıp düzenleyeceksin, kameranla kaliteli fotoğrafraflar çekeceksin. Bunların hepsini de akıcı ve kaliteli ve kolay bir şekilde yapacaksın. Tabi bir telefonu sadece oyun oynatıp oynatmıyor olmasına göre degerlendiren ergen birisi değilsen.
    Piyasadaki en iyi telefon olmayabilir fakat bu kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 22 Ekim 2013; 23:27:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

blackberry kalitesini bilmeyen yorum yapmış bu telefonları al en az 5 yıl kullan samasung alıp hersene telefon değiştircem diyosan o başka

Haklısın, 20 küsür tane telefon değiştirdim, içerinden sadece 2 tanesi servise gitmek durumunda kaldı onlar da Blackberry 9790 ve 9300.

9300'ın 1 sene sonra touchpadi bozuldu, 9790'ın kilitleme düğmesinin olduğu kısım içeri göçtü ki bu modelde kronik bir sorundur, aynı şekilde kronik olan arka kapağın yalama olmuş gibi oynama sorununu yazmıyorum bile.

Tabii bir de 9790, 9900 gibi 1 senelik cihaz kullanıcılarını ''BB10 diye bir şey yapıyoruz, o yüzden size yeni yazılım yok'' deyip ortada bırakmışlığı, Playbook alanları ''size de yeni yazılım gelecek'' diye kandırıp, daha sonra yeni sürümü Playbook'a getirmeyerek kandırmışlığı var.

Bak senelerdir Blackberry alanlar, BİS için ayrı para ödüyor, yeni çıkarttıkları cihazlarda BİS diye bir şey yok, normal internet paketiyle BBM kullanabiliyorsun. Onu geçtim Android ve iOS'e BBM geldi, onlar bile bedava bu hizmetten yararlanırken, eski Blackberry kullanıcıları yararlanamıyor, daha ne olsun.

Rica ediyorum Blackberry gibi kullanıcı düşmanı bir firmayı savunup ''en az 5 yıl kullanırsınız'' gibi komik yorumlar yapmayınız. Bu firmanın geleceği belli değil daha, 5 seneye kim öle kim kala.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

blackberry kalitesini bilmeyen yorum yapmış bu telefonları al en az 5 yıl kullan samasung alıp hersene telefon değiştircem diyosan o başka

Haklısın, 20 küsür tane telefon değiştirdim, içerinden sadece 2 tanesi servise gitmek durumunda kaldı onlar da Blackberry 9790 ve 9300.

9300'ın 1 sene sonra touchpadi bozuldu, 9790'ın kilitleme düğmesinin olduğu kısım içeri göçtü ki bu modelde kronik bir sorundur, aynı şekilde kronik olan arka kapağın yalama olmuş gibi oynama sorununu yazmıyorum bile.

Tabii bir de 9790, 9900 gibi 1 senelik cihaz kullanıcılarını ''BB10 diye bir şey yapıyoruz, o yüzden size yeni yazılım yok'' deyip ortada bırakmışlığı, Playbook alanları ''size de yeni yazılım gelecek'' diye kandırıp, daha sonra yeni sürümü Playbook'a getirmeyerek kandırmışlığı var.

Bak senelerdir Blackberry alanlar, BİS için ayrı para ödüyor, yeni çıkarttıkları cihazlarda BİS diye bir şey yok, normal internet paketiyle BBM kullanabiliyorsun. Onu geçtim Android ve iOS'e BBM geldi, onlar bile bedava bu hizmetten yararlanırken, eski Blackberry kullanıcıları yararlanamıyor, daha ne olsun.

Rica ediyorum Blackberry gibi kullanıcı düşmanı bir firmayı savunup ''en az 5 yıl kullanırsınız'' gibi komik yorumlar yapmayınız. Bu firmanın geleceği belli değil daha, 5 seneye kim öle kim kala.

sen bardağın boş tarafını görüyosun bende 9300 var 3 sene olacak taş gibi kac defa yere düştü vs msj yazmakta üstüne yok bu sürede 2 tane android telefon bozuldu samsung note ve s3 normal internete vereceğin parayı bisse veriyosun bana 250 mb lık bis yetiyor fazlasıyla her işimi görüyor face twitter bbm tabi android gibi mutimedya özellikleri koaman ekran internet deneyimi oyunu vs yok ama blackberryninde avantajları var bunlardan biriside sağlamlık gecen 450 Tl ye 9900 aldım o 5 megapixellik kamerası bütün android telefonlardaki 5mp güzeldir

• Blackberry yoluna yazılımla devam etmeli. Android,iOS ve Windows Phone platformlarına uygulama üretmeli. Ancak öyle toparlanır. Bu cihazlara insanlar 2 bin lira ödemez.

• bizim milletimizin tek sorunu önyargısı. ya os10 kullananların hepsi kafayı yemiş, ya da siz çok akıllısınız. yorumlara bakıyorum, bir tane os10 kullanan çıkıp da bu cihaz kötü demiyor, ama millet inatla ''BEN OS10 KULLANMADIM. BLACKBERRY **** KULLANMIŞTIM DA KÖTÜYDÜ'' yahu, zaten blackberryden bahsetmiyoruz ki, blackberry os10 destekli cihazlardan bahsediyoruz. eskisiyle bugünü bir değil ki. aynı uygulamadan trilyonlarca olan android market mi? harbiden kalsın. millet telefonun güzelliğini, gücünü, stabilitesini sadece ram zannederken zaten laf anlatmak yeterince zor. bis paketi olayına sövüyorsunuz eyvallah da, zaten 1 gb internet 25 tl. bis ise 20 tl. ben bold 9900 kullanıyorum 1 seneyi geçmiş bir zamandan beri. curve kullananlar bile hayranlıkla bakıyor. telefondaki mesajlaşma keyfi hiçbir telefonda yok. ayrıca 2g de bile hızlı interneti. 3gyi açtığımda ise arkadaşımın iphone 4s i ile rahat rahat yarışıyordu. ekranı küçüktü, marketi dardı, ama telefonu tanısanız rahatlığını görürsünüz. sırf klavye olan alışkanlığımdan iphone a geçmeye çok çekiniyorum. twitterdaki c tuşuyla twit atma yerinin açılması, r ile yanıtlama, l ile toplu yanıtlama, d ile sayfa yenileme gibi özelliklerini kaybetmek istemiyorum. shift tuşuna basılı tutarak joysticki kaydırınca metni işaretliyor, shifte basarak joysticke basınca yapıştırıyor vesayre. çok fazla özelliği var. ve kullanabilene güzel bi telefon.
    eski samsungları hatırlayan yok mu? menüsü menü değildi. htc ilk çıktığında general mobile dan farksız bir yerdeydi insanların gözünde. lg desen televizyon üreticisi. sırf android kullandığı için önyargı yapmadan bu telefonları savunuyorsunuz, kullanıyorsunuz. bir kez olsun os10 işlemli bir blackberry kullanın ve kötü bir yorum yapın, lütfen. sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihacikgoz

bizim milletimizin tek sorunu önyargısı. ya os10 kullananların hepsi kafayı yemiş, ya da siz çok akıllısınız. yorumlara bakıyorum, bir tane os10 kullanan çıkıp da bu cihaz kötü demiyor, ama millet inatla ''BEN OS10 KULLANMADIM. BLACKBERRY **** KULLANMIŞTIM DA KÖTÜYDÜ'' yahu, zaten blackberryden bahsetmiyoruz ki, blackberry os10 destekli cihazlardan bahsediyoruz. eskisiyle bugünü bir değil ki. aynı uygulamadan trilyonlarca olan android market mi? harbiden kalsın. millet telefonun güzelliğini, gücünü, stabilitesini sadece ram zannederken zaten laf anlatmak yeterince zor. bis paketi olayına sövüyorsunuz eyvallah da, zaten 1 gb internet 25 tl. bis ise 20 tl. ben bold 9900 kullanıyorum 1 seneyi geçmiş bir zamandan beri. curve kullananlar bile hayranlıkla bakıyor. telefondaki mesajlaşma keyfi hiçbir telefonda yok. ayrıca 2g de bile hızlı interneti. 3gyi açtığımda ise arkadaşımın iphone 4s i ile rahat rahat yarışıyordu. ekranı küçüktü, marketi dardı, ama telefonu tanısanız rahatlığını görürsünüz. sırf klavye olan alışkanlığımdan iphone a geçmeye çok çekiniyorum. twitterdaki c tuşuyla twit atma yerinin açılması, r ile yanıtlama, l ile toplu yanıtlama, d ile sayfa yenileme gibi özelliklerini kaybetmek istemiyorum. shift tuşuna basılı tutarak joysticki kaydırınca metni işaretliyor, shifte basarak joysticke basınca yapıştırıyor vesayre. çok fazla özelliği var. ve kullanabilene güzel bi telefon.
    eski samsungları hatırlayan yok mu? menüsü menü değildi. htc ilk çıktığında general mobile dan farksız bir yerdeydi insanların gözünde. lg desen televizyon üreticisi. sırf android kullandığı için önyargı yapmadan bu telefonları savunuyorsunuz, kullanıyorsunuz. bir kez olsun os10 işlemli bir blackberry kullanın ve kötü bir yorum yapın, lütfen. sağlıcakla.

• fiyatı düşük olsaydı ve 2. el piyasası olsaydı alırdım.
    z10 1000 lira civarına gelse keşke.
    Halem adam akıllı bir indirim yapmadılar, turşusunu mu kuracaklar elde kalmış z10'ların.
    Ucuzlatın, millet alsında piyasası olsun.
  • Başlığı okuduğumda genel olarak iki ya da üç ana fikir görüyorum;

1) OS 10 ile BB'ye bir şans daha verilmeli. Z10, Z30 gibi modeller denenmeli. Önyargılı olunmamalı

2) BB artık miadını doldurdu ve geleceği belirsiz. Geçmişten de gelen olumsuz deneyimleri mevcut kullanıcıların.

3) BB ye ve OS 10'a bir şans daha verilebilir. Fakat fiyatlarda ciddi iyileştirmeler olmalı.

----------------------------

Ben şahsen az çok herkese hak veriyorum. BB çok canlar yaktı, eski sistemlerde kullanıcıyı yer yer kanser de etti. Playbook gibi ürünler ve bu ürünlere kesilen destekler ile antipati de topladı.

OS 10 ile bir atak denediler ama yayılma sorunu yaşıyorlar. Bir şans daha vermek isteyenler de var. Fakat yeni nesil telefonlarda ciddi bir donanım- yazılım uyumu, zengin bir market de aranıyor kullanıcılar tarafından. Market kısmında ciddi sıkıntılar var kanımca. BB'nin tepetaklak gidiyor oluşu, eldeki cihaza gelecekte ne olacağı, desteği de düşündürüyor bir kısım kullanıcıları.

BB'yi birileri alıp sağlam ayağa kaldırabilir gibime geliyor benim. Tecrübesi ve deneyimi yüksek bir firma. Piyasada ayakta kalması tüketicinin işine gelir bence.

• lumia 520 ile birlikte ülkemizde windows phone market payını arttırdı, 520 gibi 500 tl olan bir cihazın kaymak gibi olması insanları 920 gibi üst seviye cihazlara yönlendiriyor. blackberry'nin en büyük hatası q5 fiyatını yüksek tutması oldu,

q5 ve z5 modelleri yapıp 500-600 tl bandında satabilselerdi türkiye'de farklı bir pazar payları olurdu.
  • blackberry milleti enayi yerine koyduğu sürece yeniden dönemeyecek piyasaya, bu böyle biline
  • Blackberry z10 u 5 aydır kullanıyorum... eğer çöpçü gibi yazılım yüklemeye ihtiyacınız yoksa.. blackberry hub menüsünü tanıyıp kullanabilmeye başladığınız zaman çok keyif alabileceğiniz marka ve telefon... herkes kendi tercih ve koşullarına göre tel alır.. fanboyluk yapmamak lazım.. açıkcası iphone'un ketum kısıtlamaları ve herkesin elinde olması sebebiyle iphone hariç hemen hemen bir çok markaya sıcak bakıyodum ama blackberry z10 beni tavladı diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 5 Kasım 2013; 16:47:14 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.