Şimdi Ara

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1500 e gelicekse amazondan 1070 alınır böyle kazıkçı politika olmaz ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tabloda 6GB yazılmış, acaba sadece 6GB olarak mı çıkacak.

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri

mini mini PCB

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Eğer pcb böyle olursa direk küçük custom modellerle girsinler piyasaya gereksiz yere uzatılan kartlara gerçekten tahamülüm kalmadım.
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Gelir daha ne modeller gelir. Gigabyte 1070'de minicik PCB yaptı. Bunda da daha ufak boyutlu modeller gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bu tabloda 6GB yazılmış, acaba sadece 6GB olarak mı çıkacak.

mini mini PCB

Evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sli olmayacakmış gtx olmasına rağmen
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Nvidia 'nın teknolojilerine baktığında AMD'den önde olduğunu anlayabilirsin.

- ShadowPlay ile Ekran kartına yük binden oyunların videolarını kaydedebilirsin.

- Nvidia ile Hardware Encoding Yapabilirsin ( HEVC ve AVC ) NVENC Teknolojisi Sayesinde.
    ( Piyasada Bulunan Çoğu Program Nvidia Destekliyor, AMD APP çok az programda var. )

- Hardware Video Decoding

HEVC'nın yeni versiyonları duyurulması ile destekler mükemmel derecede arttı. 12 Bit, 8K 120 fps, 4K 300 fps gibi Destekler Söz Konusu.

Lav Filter Kullanarak Ekran Kartın ile Bu Videoları Sorunsuz bir şekilde oynatabilirsin. ( GTX 1080 8K 30 FPS Oynatabildiğini Söylemiş. )

Video Çözme Konusunda Nvidia açık ara iyi durumda. ve 1080 ile 12 Bit Çözme Desteği Geliyor.

Ben Bu Yazımda Video Teknolojileri ile Bahsetmek istedim. Daha çok var. CUDA ile Programlama yapabiliyorsun.
    Ama Bunları Kimse Kullanmıyor. Sadece İyi demekle yetiniyorlar.
    Son olarak fps istiyorsan daha iyisini alırsın. enayilik ile ilgisi yok. Enayi olan nimetlerinden yararlanmayan.

• Dx12 Dx12 diye dolaşanlar Dx11 çıktığında neredeydiler?
    Aynı şeyleri yaşadık gençler boşuna fark edecek sanmayın ilk Dx11 testlerinde AMDnin esamesi okunmuyordu. Şimdiki Ashes yerine o zaman Unigine Heaven vardı, orda yok Tesselation şöyle Dx11 böyle diye konuşurduk ama bir iki oyun dışında hiçbir fark olmadı. Sonradan çıkan oyunlarda artık arada fark bile kalmadı.
    Sebebini de açıklayayım. Dx geçişlerinde hep bir iki oyun olur firmaların desteğiyle yeni teknolojiyi fazlasıyla kullanan. Ama abartırlar, aşırı kullanırlar. Unigine Heaven, Aliens vs Predator Dx11 örnekleri. Dx10 modu ile 11 modunun alakası yoktu. Abartı bir tesellation kullanımı vardı ikisinde de. O yüzden Nvidia Dx11'de ciddi fark atabiliyordu AMD'ye. Ama ondan sonra çıkan hiçbir oyun bu kadar yoğun kullanmadı bu teknolojileri çünkü gereksiz performans götürüyorlar ve optimize değiller.
    Şu an da aynı şey geçerli, Ashes, Tomb Rider, Hitman firmaların isteği üzerine Dx12 gelmiş oyunlar. İleride gelecek Dx12 oyunlarda bu farkları görmeyecekseniz. Çünkü oyun firmaları farka neden olan bu teknolojileri çok yoğun kullanmayacaklar, optimize edilmiş olacak. Buna yazılımsal gelişmeleri de ekleyince yine firmalar arası denge kurulmuş olacak.

Özet: Dx11 ilk çıktığındaki Unigine testleri vs. sonrasında ne kadar anlamsız kaldıysa, Dx12 ile duyrulan Ashes gibi testler de ileriki oyunlar için anlamsız olacak. Tarih sadece tekerrür ediyor, yine. İsterseniz bunu Dx10'a hatta 9'a kadar indirebilirsiniz.

• Nvidianın yapacağı işin ben! Şöyle uygun fiyatlı güzel iş yapan kullanıcı dostu bir kartı olmayacak mı bunun! Pislik herifler! Kaç zamandır Nvidia kart almak için piyasa kolluyorum. Video render işi için. Halen ortada yok öyle bir model! Amd gene yaptı yapacağını ve 1000 tlye gayet yeterli ve doyurucu özellikte kartını 230 dolar civarına çıkardı. 8 GB vram var. Oyunda neyse de video işlemede anlık görüntü almada çok önemli vram. Kaldı ki 4K oyun devrindeyiz.. Doku paketleri devasa derecede büyüdü ve vram canavarı oldular. Amd de çok uygun fiyata çok yeterli bir kart sundu. Nvidia halen sidik yarıştırma derdinde. Çıkaracağı kıytırık modeli gene 300 dolar ve üstüne satmayı planlıyor. Çüş! Aç gözlü herifler! Zaten 1080i 50 dolar daya ucuza çıkarınca GTX 980 sahiplerini enayi durumuna soktu! 980 almayıp bekleyenler müthiş kara geçtiler ve daha uygun fiyata iki kata yakın performans elde ettiler. 970 zaten facia! 4 gb deyip sorunlu 4gb kakaladılar millete. O yarım gb acayip yavaş çıktı ve kartın performansını bile bozdu. Abd'de dava açtılar bu konu yüzünden. Artı vızıltı cizirti bitmedi bir türlü. Ben vızıltıya da razıyım yeter ki uygun fiyatlı güzel bir şey olsun ama yok! Beylerimiz gene uçma derdinde! Yurt dışında 100 dolar pek fark sayılmayabilir ama dostlar burda çok büyük para. Şerefsiz nvidia yüzünden kart alamıyorum iyi mi! Kafamı iyice karıştırdı Amd. OpenCl de gelişmiş bayağı çünkü cudanın pek bir tekeli kalmamış. Bilmiyorum ki ne yapsak. Markalat çift fanlı ve overclocklu 480leri çıkarırsa onu alır geçerim valla! Çünkü mecbur! Nvidia halen uyuz uyuz hareketler peşinde! Yazık!

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çingeneler millet AMD'nin 480'de dediği gibi yapıp bu sefer 2 tane 1060 alır'da SLI yapar 1070-1080 almaz diye SLI desteği koymamış.
    Bu kadar aç müşteri düşmanı bir firma olamaz
    Parası yeten alır zaten 1070-1080 sen fakir orta seviye kart pazarına niye ****lik yapıyorsun.
    Umarım RX480 özel tasarım kartlar çıkar yakında da şu Nvidia %80'i kapsayan orta seviye ekran kartı pazarında nal toplar bundan sonra.
    AMD'de yazılım konusunda rezalet bir firma ama artık bu kart ile farklı bir düzene geçtiler anlaşılan.
    En önemli kartı artık orta seviyede sunduğu bu kart olduğu için yazılımı sallayamaz bence.
    Bütün yoğunluğunu bu orta seviyede ki kartına vereceği için Nvidia'ya sağlam bir darbe bekliyorum.
    Bıraksınlar GTX 1080 ile rekabet edecek kart geliştirmeyi falan gerek yok. zaten %10'luk pazar.
    Artık yazılıma yoğunlaşmalı ki öylede yapıyor herhalde ileride de Vulkan ve DX12 ile de Nvidia'yı hadım eder umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 13 Temmuz 2016; 0:13:35 >

• 3 seneye yakın 780 kullanıyorum ilk aldığım gün ve şimdi düşünürsek öle aman aman bi performas akıcılık görmedim btf 4 beklediğim performası alamadım belkide windows un dandıklıklerınden olabilir

• i5 760 2.8 (3.3 turbo) inside version işlemciye gtx1060 gider mi ?gtx970 mi takayım sizce
    16gb ram
    650watt psu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.