Şimdi Ara

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Çok saçmalıyorsun hocam forumda haberin olsun amd 480 gtx 1080 i nerede geçiyor ? Bir kaç saat önce de 970 sli a kışın soba olarak mı kullanacaksınız diye saçma bir yorumunu okudum. Bu ne amd sevdası bilmiyorum da ciddi anlamda saçmalıyorsun bilmiyorsan hiç yazma olsun bitsin.

total war warhammerde ve çift ekran kartı testlerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Bu Total War warhammer testi :http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-r9-rx-480-8gb-review,12.html

Çift ekran kartı testlerinde derken ne demek istedin anlamadım rx 480 cf gtx 1080 i geçiyor demek istedin sanırım.

Toplasan 3-5 oyunda cf sli işe yarıyor zaten yarayan oyunlarda bile cf performansı şuan için berbat bir kart rx 480

Buyur buda rx 480 in cf testi : https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/1.html

Rx 480 fp kartı olarak bana göre gayet iyi bir kart 1000 tl civarı ekran kartı bakan biri için şuan en mantıklı bir seçim gtx 1060 gelince ne olur bilmem. Ama gidipte karşısına gtx 1080 gtx 1070 falan koyarsanız komik duruma düşersiniz.

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    Başta nvidia 200 serisinden itibaren her seride verdiği performansı düşürüp fiyatı uçurduğu ve amd de düzgün karşılık veremediği için şuan rx 480 fp kralı gibi gözüküyor. Rx 480'e en olumlu şekilde baksak full hd çözünürlükte 60 hz de oyun oynatır diyebiliyoruz. Artık fiyat performans devri bitti performanstan konuşuyoruz. Hatta nvidia beni bu sene şaşırttı 1800 tl ye bize bir seri öncesinde 4500 tl ye verdiği performansında iyisini verdi bu 2 seneyi baz alırsak ciddi fiyat performans ürünleri oldu diyebiliriz.

Full hd 60 hz ile sınırlandırsak bile bırakın 2 sene sonrayı rx 480 şuan bile yetersiz gelir bazı oyunlarda size göre değil forumdakilere göre. Örneğin Assassin's Creed: Syndicate gibi oyunlarda rx 480 40 fps veriyor ayar kısmayla 60 fps görülür mü evet ama bir insan 1 aylık maaşına yakın parayı verince 1080p gibi yılların çözünürlüğünde ayar kısmak istemiyor haklılar mı bence haklılar. Hele ki bu forumda 60 hz yi falan kimseye savunamazsınız özellikle bazı arkadaşlar 60 hz mi o ne ya triplerinde 144 hz de rx 480 den hiç bahsetmiyim bile. Ben 2014 den beri gtx 980 ile 4k 60 hz monitör kullanıyorum aşırı derecede memnunum şimdi gtx 1080 e geçiyorum hatta bununla ilgili konu açtığımda o fps lerde zevk alamazsın diyen arkadaşlar oldu zamanında. Sorsan kendi notebookta 820m ile oyun oynuyordur ama yazması kolay denememiş etmemiş bir kaç yorum duymuş video izlemiş öyle olmaz böyle olmaz diye yazıyorlar.

Nihayetinde rx 480 sizi full hd de kesinlikle memnun eder ama bu forumdaki arkadaşları etmez. Ben amd yi ne işlemcide severim ne ekran kartında ama rx 480 1000 tl civarına günümüz için başarılı bir ekran kartı olduğunu inkar etmekte yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 4 Temmuz 2016; 1:44:53 >

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    https://store.donanimhaber.com/f7/ed/ed/f7ededf2f9f3f79c086bb53bae20643f.jpg

Ashes'te geçiyor az da olsa,gene hitmandede 1070'i geçmiş.
  • Tahmin etmesi çok zor bir kart değildi zaten. Bu kart 480'ten %5-10 hızlı olacak, 250-300$ arası konumlanacak. Nvidia'nın hep yaptığı bir şey, yine yolundan şaşmayacaktır. AMD burada akıllı davranıp Nvidianın kartı olmayan orta seviyeye yöneldi ki hem rakibi yokken biraz satış yapabilsin hem de Nvidiayı acele bir orta seviye çıkartmak zorunda bıraksın. Ama 480 bekleneni vermekten uzak kaldı. Nvidia bile daha hızlı bekliyordu. Buna bir de stok kartın sorunları eklenince iyice gölge düştü üzerine. İki firma için de 480 isminin "TDP sorunu olan, gürültülü ve sıcak çalışan kartlar" olarak hatırlanacak olması çok ilginç AMDnin stok soğutucuyu bu derece berbat yapması çok anlamsız. Stok 480 alanların aklına şaşarım şahsen, mutlaka ve mutlaka 8 pin girişli özel modeller beklenmeli. Zaten çok ciddi bir fiyat farkı olmayacaktır. Hatta en mantıklısı 4GB almak, zira 8GB gereksiz olduğu kadar pahalı da. 1060 çıkınca 8GB modelle değil 4GB modelle kıyaslayacağız. 8GB 480ler o fiyat seviyesinde rakip olamayacak. Zaten testler ortada 4GB bellek şu an 4K da bile yeterli. İleride çıkacak oyunları da zaten bu kartlar 4K da oynatamayacak.

İlla nereden sallıyorsun diyorsanız hesaplayadabiliriz:
    GTX1080 ile 1070 arasındaki farka bakarsak:
    %33 fazla CUDA %2 yüksek boost saat hızı %22 performans farkı getirmiş.
    https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1070/24.html

GTX1060 ile 1080 arasında tak 2 kat CUDA farkı var. Saat hızı farkı ise %10.
    Denklemde koyarsak, 22/(33x1,02) x (100x1,1) = ~71,9.
    GTX1080 %72 daha hızlı çıkıyor yani. Onu da şu tabloda yerine koyarsak 184/172 = ~107 yapıyor. Yani GTX980'le birebir aynı.
    Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri
    Uzaya araç göndermiyoruz sonuçta elimizde aynı mimariyi kullanan iki kart var zaten onlar üzerinden çok yakın bir tahmin yapabiliyoruz. Tek bir sayı söyleyecek olsaydım da %8 daha hızlı ve 270$lık bir kart derdim 1060 için. FE çıkacağını zannetmiyorum ama çıkarsa 300$ gelir o da.

Şahsen de almak istediğim için orta seviyeyi takip ediyorum. Şu an kendi adıma kalan önemli şey hızaşırtma durumu. Stok 480 çöp olduğu için özel modeller gelene kar hızaşırtılabilme başarımını bilemiyoruz ama potansiyeli var. 1060'ın düşük boost hızı iyiye işaret. Ama abilerinin 2100Mhzde takılıyor olması biraz düşündürücü, bunda da bir sınır olabilir.

• redoracle R kullanıcısına yanıt
    Attığınız resim nerenin testi yada gerçekte öyle bir test var mı yoksa klasik elle doldurulan tablolardan mı bilmiyorum ama güvenilir bir sitenin değilse fake.

Testlerde güvendiğim 2 tane site vardır ikisinde de dediğiniz oyunlarda gtx 1070 rx 480 e fark atıyor bakabilirsiniz.

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_rx_480_8gb_review,11.html

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480/16.html

• http://forum.donanimhaber.com/m_118279651//tm.htm#118279651

Son haberlere göre 1060'a nvidia slı desteği vermiyormuş,sırf 1070-1080 satışlarını baltalamamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Haberiniz yok sanirsam 290x 2 nesil onceki gpu son zamanlarda ayni performansta 150 watt tdp li bir kart cikardi amd siz magaradayken sanirsam

Gercekten oylemi 290x ile 390x farkli kartlar demek
    Aradaki hiz farki muthis tuketim cok dusuk
    Heryeni gpu ciktiginda magaradan cikip gelen tayfa nasilda belli ediyor kendini..
    Rx480 290x yerine geldi oylemi vah vahh garibim cahil bilge

vah vah cahil bilge ne yerine geldi 380 falan mı sana göre

kart dx12 de 980 ini geçiyor gelmiş boş boş işkembeden sallıyor

amd nin güç tüketimi kötü diyor tabi mağaradayken 480 çıktığını ve aynı güçte 150 tdp çektiğini bilemiyor

çak bir selam canım baksana

http://www.anandtech.com/bench/product/1721?vs=1748

Bu arada testler dx11.Dx12 olsa sen düşün gerisini.

Not:Düşünemedi

150tdp cekiyor haa tdpnin ne oldugunu yaz google amcan soyler sana iste forumun hali...

Hee gtx 980i geciyor 200dolar fiyat performans lideri herkes 970 980i bu yuzden satti
    Gtx 970ile kafa kafaya bir kart gtx 9702senelik kart tuketimi 145watt
    Nvidia cok geri kaldi batmasi yakin
    2x970sli titanx 250watt tdp 3000core 28nm
    16nm titanx2 amdnin kullanamadigi hbm2 ile geldiginde forum niklerinizi degisirsiniz artik
    Hbm rami hynixle amd gelistirmisti dimi bir gun kullanir rx480de

Amd zaman kazanmak icin rx480leri cikardi esas guclu gpulari daha gelmedi vega yaz google amcana

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Tahmin etmesi çok zor bir kart değildi zaten. Bu kart 480'ten %5-10 hızlı olacak, 250-300$ arası konumlanacak. Nvidia'nın hep yaptığı bir şey, yine yolundan şaşmayacaktır. AMD burada akıllı davranıp Nvidianın kartı olmayan orta seviyeye yöneldi ki hem rakibi yokken biraz satış yapabilsin hem de Nvidiayı acele bir orta seviye çıkartmak zorunda bıraksın. Ama 480 bekleneni vermekten uzak kaldı. Nvidia bile daha hızlı bekliyordu. Buna bir de stok kartın sorunları eklenince iyice gölge düştü üzerine. İki firma için de 480 isminin "TDP sorunu olan, gürültülü ve sıcak çalışan kartlar" olarak hatırlanacak olması çok ilginç AMDnin stok soğutucuyu bu derece berbat yapması çok anlamsız. Stok 480 alanların aklına şaşarım şahsen, mutlaka ve mutlaka 8 pin girişli özel modeller beklenmeli. Zaten çok ciddi bir fiyat farkı olmayacaktır. Hatta en mantıklısı 4GB almak, zira 8GB gereksiz olduğu kadar pahalı da. 1060 çıkınca 8GB modelle değil 4GB modelle kıyaslayacağız. 8GB 480ler o fiyat seviyesinde rakip olamayacak. Zaten testler ortada 4GB bellek şu an 4K da bile yeterli. İleride çıkacak oyunları da zaten bu kartlar 4K da oynatamayacak.

İlla nereden sallıyorsun diyorsanız hesaplayadabiliriz:
    GTX1080 ile 1070 arasındaki farka bakarsak:
    %33 fazla CUDA %2 yüksek boost saat hızı %22 performans farkı getirmiş.
    https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1070/24.html

GTX1060 ile 1080 arasında tak 2 kat CUDA farkı var. Saat hızı farkı ise %10.
    Denklemde koyarsak, 22/(33x1,02) x (100x1,1) = ~71,9.
    GTX1080 %72 daha hızlı çıkıyor yani. Onu da şu tabloda yerine koyarsak 184/172 = ~107 yapıyor. Yani GTX980'le birebir aynı.
    Uzaya araç göndermiyoruz sonuçta elimizde aynı mimariyi kullanan iki kart var zaten onlar üzerinden çok yakın bir tahmin yapabiliyoruz. Tek bir sayı söyleyecek olsaydım da %8 daha hızlı ve 270$lık bir kart derdim 1060 için. FE çıkacağını zannetmiyorum ama çıkarsa 300$ gelir o da.

Şahsen de almak istediğim için orta seviyeyi takip ediyorum. Şu an kendi adıma kalan önemli şey hızaşırtma durumu. Stok 480 çöp olduğu için özel modeller gelene kar hızaşırtılabilme başarımını bilemiyoruz ama potansiyeli var. 1060'ın düşük boost hızı iyiye işaret. Ama abilerinin 2100Mhzde takılıyor olması biraz düşündürücü, bunda da bir sınır olabilir.

Nvidia gtx 1060in fiyati 250dolar oldugu an smdnin rx480i olu dogmus olurdu...
    Kozlar nvidianin elinde amd gec kaldi...
    Cpu tarafinda surekli intelden tokat yemekden argeyi nereye kaydirsa diger taraftan darbe yiyor amd atiyi almakla zarar etti 2isi bir anda yapamadilar goturemiyorlar amdnin gpu tarafindaki cogu kisi isten cikti istifa eden edene..
    Amd referans tasarim herzaman kotu olmustur bunu bilmrk icin bilge olmaya gerek yok..
    Bu pciex slotundan 60watt uzeri cekip bordun yanmadi cok absurd kotu bir durum cogu bundan habersiz...

https://m.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/

Referans 480almayin powercoler pcs / msi ozel modellerini bekleyin..

• nvdia, amd duel yapıyor şuan kazanan ilerleyin aylarda bellirgin bir hal alıcak. isterse amd 32453 sağlam kart çıkarsın almam hem yüksek voltaj tüketiyor hemde driverları hep sorunluydu öncesinde düzeldiğini hiç sanmıyorum , öncesinde 2 kart kullandım bulurum piyasaya yayılsın dahada cıkar ekran kartı benim alacagım kart 1080 sli için geçin abi alınmaz amd nvdia rulaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Attığınız resim nerenin testi yada gerçekte öyle bir test var mı yoksa klasik elle doldurulan tablolardan mı bilmiyorum ama güvenilir bir sitenin değilse fake.

Testlerde güvendiğim 2 tane site vardır ikisinde de dediğiniz oyunlarda gtx 1070 rx 480 e fark atıyor bakabilirsiniz.

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_rx_480_8gb_review,11.html

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480/16.html

Coskuncum dedigi oyun amdnin sponsor oldugu ashes suan kartlarla oyun kuponu verilen oyun. olay driver nvidia driver yazdimi duzelir..
    Amdnin batmende kotu fps vermesi gibi
    Mafia2de physx actiginda amd kartlarin 10fpse dusmesi gibi..
    Elimde var o oyunun kuponu hediye edicem yarin
    Bu mesaja eklenen görseller:

• demircibu kullanıcısına yanıt
    Valla burhan abi amd sponsor olmuş ama gtx 1070 ile rx 480 arasında bu oyunda bile 2k da 21 fps fark var guru3d testinde

290x den guclu oldugunu ogrenen genc nvidia fanboyu sesini cikaramadi baska konulara kaydi ve kafasini kuma gomdu

Gorduk dx12 de senin 980 ene ne yaptigini

150 watt cekiyor ac bak google amcana

Testlerini de atayim istersen bu sefer hic konusamazsin ama gercekleri ogrenince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 4 Temmuz 2016; 7:56:44 >
  • quote:

290x den guclu oldugunu ogrenen genc nvidia fanboyu sesini cikaramadi baska konulara kaydi ve kafasini kuma gomdu

Gorduk dx12 de senin 980 ene ne yaptigini

150 watt cekiyor ac bak google amcana

Testlerini de atayim istersen bu sefer hic konusamazsin ama gercekleri ogrenince

Bukadar kekosunuda gormedim 290xden hizli diye test atiyor kendi verdigi linkde 290x daha hizli

http://www.anandtech.com/bench/product/1721?vs=1748

Bu testi linki kendi veriyor okumuyor yada baska yerinden okuyor

Ikincici daha wattin ne oldugunu bilmiyor tdp ceker diyor
    Cahillik diz boyu
    Kendi mesajlari bunlar
    Simdi gelelim guc tuketimine ve rx480in konumuna rx 480 ust seviye gpu degil r290x ust seviye top model gpusuydu oyleydi lami cimi yok gtx 980in rakibidir bukadar net bunu bilmeyen burda bidi bidi yapmasin kumdan kale oynasin hesap makinesiylemi baglaniyorsun tablolara skorlara ordanmi bakiyorsun caney caney
    Gtx 1080in watt /performansina bak gelisimi gor
    Watt/performancede en iyi kim ortadatek gpuda en iyi kim ortada
    Rx 480 orta sinif karti r280in yeni adi380 yerine konumlandi r390x yerine degil
    Gtx 1070/ 1080in rakibi nerde rx480i 2ile carpan bir 1080var ortada en ust seviye amd bumu simdi?boylemi 1yil surcek piyasa hhe caney caney iste merdananey
    Tdp cekio he
    Dx12
    Vr
    4k coznurlukte yeni agir grafik motorlu oyunlarda gorcez rx480i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 4 Temmuz 2016; 10:29:49 >

Kelime oyunlariyla karsisindakine hakaret ederek hakli cikacagini zanneden bir yaramaz cocuk daha

Attigim linke iyi bak sonra da barlara bak hangi gpu daha ustun gor.Illa ss alip gozune mi sokayim gorebilmen icin

Zoruna giden nvidia fanboyu kaldiramadi yazdiklarimi halusunasyonlar gormeye basladi.

Vah vah yazik acidim haline

Tamam kardes 480 orta seviye.980 ayarinda orta seviye

• quote:

Kelime oyunlariyla karsisindakine hakaret ederek hakli cikacagini zanneden bir yaramaz cocuk daha

Attigim linke iyi bak sonra da barlara bak hangi gpu daha ustun gor.Illa ss alip gozune mi sokayim gorebilmen icin

Zoruna giden nvidia fanboyu kaldiramadi yazdiklarimi halusunasyonlar gormeye basladi.

Vah vah yazik acidim haline

Tamam kardes 480 orta seviye.980 ayarinda orta seviye

Kelime oyunumu halusunasyonmu?
    Hem kor hem cahil hem kendi yazdigini inkar eden 3lu kombo yapanida ilk kez gorduk...
    Kendi verdigin 24oyun skorundan 18inde r290x daha hizli gozukuyor google uzmani seni...
    Ben degil verdigin link soyluyor
    Kendi kendini yalanci cikarion surekli R geri vites yapiyorsun daha cok rezil olma
    Verdigin linkdeki skorlar...

Gtx 980 175watt tdp degeri ile 2sene onceki ust seviye gpu nerdeyse yuzde80hizli bir gtx 1080 ust seviye top model kartin watt tdpsi 180watt
    Kim ustun forumdakiler soylesin..

Bu mesaja eklenen görseller:

Hayati oyun icinde gecen bir arkadas daha.Testin genel sonucunu atacam bekle

Surucusu oturmamis bir gpuda bile gecmesi buyuk basari tabi seninde cuvallaman buyuk basarisizlik.Bekle sana atayim masaustune gecince de kafani kuma gomersin sonra

Bu arada 290x UBER in ne oldugunu biliyosun degil mi diyecem de belli ki bilmiyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 4 Temmuz 2016; 11:21:56 >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Nvidia fanboyu yine.Arkadaşım, bundan sonraki çıkacak oyunlar Dx11 lemi çıkacak zannediyorsun?Hepsi Dx12,Vulkan vs ile çıkacak.Yani bu ne demek Rx 480 980 ni geçen biçen bir kart demek, anladın mı?İki grafik teknolojisindede amd nvidiadan daha avantajlı.İlk önce bunu anla.
    2.si referans tasarım kartlar almayın diye forumda bas bas bağırdı biraz bekleyin özel tasarım alın diye herkes bu işin az çok böyle olacağını bilmiyomuydun. Nvidia 3.5 gb kart yapar problem olmaz zaten kullanamiyoz yhaaa dersiniz amd de problem çıkınca vay efenim niye böyle amd problemli .s.s diyorsunuz.en azından adamlar problemleri kabullenip sürücü güncellemesiyle çözeceklerini söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 4 Temmuz 2016; 13:59:20 >
  • söylüyorlar ama icraat yok zaten referans tasarıma bende karşıyım ama amd alasım gelmıyor hocam , bekliyoruz bakalım :(.
    Boşver burhan abi adam konuyu trollemeye girmiş bende uzunca yazmıştım buna düzgün biridir diye
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.