Şimdi Ara

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haberiniz yok sanirsam 290x 2 nesil onceki gpu son zamanlarda ayni performansta 150 watt tdp li bir kart cikardi amd siz magaradayken sanirsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 1060 , GTX 980 nin 6 GB vram li , yeni teknolojilere tam anlamıyla adapte edildiği ve güç tüketiminin ciddi oranda iyileştirildiği bir versyonu olmuş.

Performans olarakta %5-10 civarı bir artış söz konusu olabilir GTX 980 e göre.

Fiyatı 270 USD civarı olur özel tasarımlı kartların büyük ihtimal ile , 3 GB modeli çıkarsa biraz daha düşük fiyatı olur lakin pek tercih edileceğini sanmıyorum.

AMD RX480 nin artık pek birşey ifade etmediğini söyliyebilirim , AMD RX470 ile şansını deniycektir lakin o zaman da piyasaya GTX 1050 çıkar büyük ihtimal ile , AMD nin işi oldukça zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 3 Temmuz 2016; 15:14:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de 420 dolardan satışa çıksa maksimum ederi 1200tl olması lazım(!) Elbette böyle olmayacak 1400-1500 fiyat biçecekler bu da yaklaşık 500 küsür dolar eder. Türkiye'deki fiyatların vicdansızlığı temsili değil
  • hala gt740m kullanan biri olarak çokta cezbetmedi

• 1992 yılında pc ile tanışıp 1998 li yillardan bu yana pc donanımı sevdalısı biriyim. Tarafsizimdir 2010 lu yillara gelene kadar islemci ve grafik kartlarında inanılmaz sıcramalara şahit oldum. Ancak nanometrik kuculmenin de etkisi yada marketing dediğimiz zikkim sebebiyle %10 performans artışlara elindeki kartları satıp değiştirenlere şahit oluyorum. Nvdia nin ve amd nin bu sene yaptığı atak bana boya badana gibi gelmekte. Şöyle belirteyim. Eski nesil kartlarımiz 30fps verirken şimdi 60 veriyor olması seneye yine kart bakmayı saglacak. Cebinizdeki parayı 3-4 yıl götürecek kartlardan yana kullanma yönünde kullanın. 2k 4k bu kart performansları ile olacak iş değildir. Tek karta 3x1080 performansını bugün verirlerse mantığı olacaktır. 3-5 sene sonra gelirse de her dakka kart degistireceksinizdir. Acele edilmemesi ve piyasanin izlenmesi taraftariyim. Şuan oyun piyasasını ps4 un belirlediğini belirtmek isterim. Pc versiyonunda gorebildiginiz 3-5 teknik aydınlatma kenar düzeltme haricinde ayni oyunu oynuyoruz... ps4 de cihaz sabit ama pc de hergecen gün daha iyi donanım istemesi mantıklı gelmemeli. Selamlar

• hiçbir donanım firması bir önceki seriden 3 kat performans verecek kart yapmaz.yapabilse bile yapmaz.gıdım gıdım artırıp 3 kat para kazanmak varken niye yapsınlar?
  • Nvidia ne kadar sinsi bir firma olduğunu bir kez daha gösterdi sanırım. Daha önce de X1800 XT'nin piyasaya çıkacağı gün 7800 GTX 512 MB modelini duyurup X1800 XT'yi al aşağı etmişti. HD 3800'lerin çıkmasından hemen önce 8800 GT'yi 250$'dan sunup piyasayı yerle bir etmişti. HD 4890'ın çıkacağı gün GTX 275'i duyurup HD 4890'ın çıkışını gölgelemişti. 290X'in sunulduğu hafta GTX 780 TI'ı duyurup yine rakibin hamlesini gölgelemişti. Bu sefer ise normalde geç şekilde çıkardığı orta sınıf x60 modelini rakibinden 1 hafta sonra tanıtıyor.

Tahminen 29 Haziran'da da bu kartı duyurabilirdi Nvidia ancak hem RX 480 için oluşan hava çok güçlüydü, hem de RX 480'in durumu kesin değildi. Bana öyle geliyor ki; Nvidia da bizler gibi 232mm^2'lik 14nm FF ile üretilmiş bir GPU'dan daha fazlasını bekliyordu. Bu yüzden GTX 1060'ın duyurusu RX 480'in çıktığı gün yapılmış olsa ve RX 480'in daha güçlü bir kart olduğu görülse, Nvidia orta sınıfı bu yıl AMD'ye hediye edeceğini çok iyi biliyordu. Ancak çok akıllıca davranıp RX 480'in durumuna baktı, sonra da esas tanıtımı yapacağını gösterdi. Üst modellerinki kadar şaşalı olmasa da GTX 1060'ın da bir etkinlikle duyurulacak olması, RX 480'e karşı güçlü bir şekilde piyasaya çıkış yapmak istemeleri ile alakalı sanırım. Tabi RX 480 için oluşturulan güçlü atmosferin tam tersine dönmüş olmasını da kullanmak istiyorlardır. İşte bunu yapmak için en uygun zaman da bugünler oluyor. Tabi biz bunu şuan farkediyoruz ama adamlar bunu çok iyi biliyor. İşte sinsilik de burada yatıyor.

• M@U kullanıcısına yanıt
    siz komplo teorisi üretmişsiniz ne yazikki bu mesajda

nvidianın 1 hatası bu her seferinde yapıyo bunu düşüh vram li kartlar çıkarıyor. şimdi 8 gb vramli kart varken 6 gb gtx1060 pek tutalacağını sanmıyorum.

r9 280 dönemindede aynısı oldu gtx 770 2 gb idi r9 280 3 gb vramli diye ona yönelim oldu
  • Bu kart directx 12 destekli olarak mı çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

siz komplo teorisi üretmişsiniz ne yazikki bu mesajda

nvidianın 1 hatası bu her seferinde yapıyo bunu düşüh vram li kartlar çıkarıyor. şimdi 8 gb vramli kart varken 6 gb gtx1060 pek tutalacağını sanmıyorum.

r9 280 dönemindede aynısı oldu gtx 770 2 gb idi r9 280 3 gb vramli diye ona yönelim oldu

Ne komplo teorisi yahu? Ben ortada olanı söylüyorum. RX 480'i (AMD dahil) herkes, şuan gördüğümüzden daha hızlı olacak diye bekliyordu. Nvidia da belli ki bekleyip kartı gördükten sonra hamlesini yapıyor. Yoksa iş kartı duyurmak olsa, onu 1 hafta önce de yapabilirlerdi.

Bir de düşük bellek kullanmayı hata olarak görmenize mi şaşırayım, yoksa GTX 1060'ın 6 GB bellekle geliyor olmasını sorun olarak görmenize mi şaşırayım bilemedim. 6 GB bellekli kart tutmayacak öyle mi? Hem de GTX 980 seviyesinde, hani şu 4 GB bellekli GTX 980 seviyesinde olması beklenen kartta 6 GB bellek olması sebebiyle? Kendisinden %60-70 kadar hızlı olan GTX 1080'in bile 8 GB belleğe sahip olduğu yerde 6 GB bellekli kart tutmaz diyorsunuz yani? Doğru anlıyorum değil mi? RX 480 için bile (ben de dahil) çoğunluğun 4 GB bellekli modeli beklediği dünyada, ondan biraz daha hızlı olması beklenen kartın 6 GB bellekli olması sorun oluyor öyle mi?

Bunu her yerde söylemeyin çok gülerler. Yahu AMD'nin şuanki en güçlü kartında (Fury X) bile 6 GB bellek yok. 6 GB bellek mi sorun olacak? Şuanda bile 4K olmadığı sürece 4 GB bellek pek bir sorun çıkarmazken siz 1080p'ye (hadi 1440p de diyelim) yönelik olacak kartta 6 GB'ı eskitmişsiniz. Vallahi maşaallah. Bu hıza yetişmek zor.

Ben size bir şey söyleyeyim; RX 480'in 4 GB olanı ile 8 GB olanı aynı sayıda satışa sunulacak olsa, açıktır ki herkes 4 GB bellekli modele yumulacaktı. GTX 1060'ın çıkışından sonra 8 GB bellekli modelin piyasadan çekilmesi bile söz konusu olabilir. Çünkü o bellek, biraz gereksiz maliyet. AMD de sizin gibi "8 GB bellekli kart, 6 GB bellekli karttan iyidir, gelin bizim kartımızı alın derse" şuan %23 olan pazar payları çok geçmeden %20'nin altına düşer yine.

Kıssadan hisse, GTX 1060'a 6 GB bellek rahat rahat yeter.

Ek: Son cümleyi görmemişim. Ne 2 GB bellekli diye GK204 GPU'lu kartlar az sattı, ne de 3 GB bellekli diye Tahiti GPU'lu kartlar çok sattı. GTX 770'in steam verilerinde en üst sıralarda olduğu zaman (2014 ortası) keşke bir SS alsaymışım. 2015 Temmuz var ama orada da GTX 770 baya gerilemiş doğal olarak.

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri

Yine de listede tek başına yer bulamayan 280'lerle karşılaştırmak isterseniz R9 200 Series'in içinde belli bir oranı kaplıyorlar. Yarısı falan diye düşünün, GTX 770'e göre durumunu da ona göre yorumlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 3 Temmuz 2016; 18:34:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

fanbot değilim olsam nvidia kullanmazdım AMD başarmış işde kabullenin gtx1080 i geçtiği oyunlar bile var

Hocam kafan mı güzel ya
  • İstediği kadar performanslı olsun bu kart 1500tlden aşağı gelmez. Sonuçta millet rx480i fiyatı yüzünden alıyor. Geçen senenin en üst düzey kartlarından olan r9 390, gtx 970 300 dolarken bu kart hangi mantıkla 300 dolara çıkıyor. 16nm ile daha ucuza üretiliyor bu kart. fanboylar hariç kimse almaz. Şahsen ben 1500tl verecek olsam 2.el bir gtx 980ti arardım.

• Maalesef f/p olarak tanıtılan kartlar bizim ülkemizde f/p olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Haberiniz yok sanirsam 290x 2 nesil onceki gpu son zamanlarda ayni performansta 150 watt tdp li bir kart cikardi amd siz magaradayken sanirsam

Gercekten oylemi 290x ile 390x farkli kartlar demek
    Aradaki hiz farki muthis tuketim cok dusuk
    Heryeni gpu ciktiginda magaradan cikip gelen tayfa nasilda belli ediyor kendini..
    Rx480 290x yerine geldi oylemi vah vahh garibim cahil bilge

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Gercekten oylemi 290x ile 390x farkli kartlar demek
    Aradaki hiz farki muthis tuketim cok dusuk
    Heryeni gpu ciktiginda magaradan cikip gelen tayfa nasilda belli ediyor kendini..
    Rx480 290x yerine geldi oylemi vah vahh garibim cahil bilge

vah vah cahil bilge ne yerine geldi 380 falan mı sana göre

kart dx12 de 980 ini geçiyor gelmiş boş boş işkembeden sallıyor

amd nin güç tüketimi kötü diyor tabi mağaradayken 480 çıktığını ve aynı güçte 150 tdp çektiğini bilemiyor

çak bir selam canım baksana

http://www.anandtech.com/bench/product/1721?vs=1748

Bu arada testler dx11.Dx12 olsa sen düşün gerisini.

Not:Düşünemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 3 Temmuz 2016; 21:57:23 >

• Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri
    Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri

Valla 300 dolar civarı gelen bir kartın Tr pazarında satması(hatta steam de 300 altının çoğunluk olmasına bakılırsa) için fiyatında indirim yapması lazım,dx 12'de 480'in gerisinde olup daha fazla paraya satılması,6 gb olması,belki gene faz yapısında ucuza kaçılmış olması(1080 de bile 480 den az faz var) ve cw yapan bobinlerin kullanılmış olması(1070-80 de varmış) kartı pek cazip yapmıyor şu haliyle.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    gerçeği yazınca kafamı güzel oluyor ?

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    480 seneye yetmeyecek 1080 yetecek ama ona ne dicen.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Çok saçmalıyorsun hocam forumda haberin olsun amd 480 gtx 1080 i nerede geçiyor ? Bir kaç saat önce de 970 sli a kışın soba olarak mı kullanacaksınız diye saçma bir yorumunu okudum. Bu ne amd sevdası bilmiyorum da ciddi anlamda saçmalıyorsun bilmiyorsan hiç yazma olsun bitsin.
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    1080p için mi yetmeyecek?2 seri önceki 290 bile yeterken hepsine?

nvidianın kart satmak için zıttırı pıttırı teknolojisini açmazsanız götürür merak etme
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.