Şimdi Ara

Karşınızda Nvidia GeForce GTX 1060 ve teknik özellikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rx problemlerinden dolayı almak istemiyorum 1060 192bit bellek veri yolu var oda alınmaz yani gene 1200 liraya alacak kart yok anlaşılan 300 daha koyup 1070 Amazon'dan çekmek en mantıklısı şuan için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Remake kart alın,1 ay sonra "yha beyler 3.5 gb " diye konular açın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

Rx problemlerinden dolayı almak istemiyorum 1060 192bit bellek veri yolu var oda alınmaz yani gene 1200 liraya alacak kart yok anlaşılan 300 daha koyup 1070 Amazondan çekmek en mantıklısı şuan için

yok onuda alamıyorsun 550 usd gibi rakamlar tabi verigisi falanda vardı 100 usd gibi rakamdı yani işin espirisi kalmadı
    bende senin gibi düzgün kart bekliyorum ama şuan 1200 tl gibi gtx 980 ti 2. el yakalasam onu alacam

• Haberdeki grafik yalan, bu grafiğin donanım haberde de verilmesi büyük bir talihsizlik.

Kafası ortalamanın biraz altında çalışan biri bile o grafikteki gibi değerler olamayacağını bilir, Nvidia sağlam sallamış.
    Madem sallama bir grafik yaptın bari hepsini aynı çizgide yapma, alttakinin çizgiyi 3-5 milim ileri at da, sallamanı yeme ihtimalleri artsın, o grafik gerçekten Nvidia'dan birilerin elinden çıktıysa milleti çocukça trollemişler. Artık kim inandıysa o da ayrı bir konu.

RX 480 VR performance zaten 2k verecek, bu durumda o grafiğe göre o çizgi 4K'yı bile geçiyor, hadi bu da bir kenara sen 250-300 dolar seviyesinde kart yaptın madem, o fiyata VR Performance'ı nasıl o kadar arttırabildin.

Birinin 150, birinin 120w TDP var ise power effency farkı o grafikte kime %30 gibi göründü, adamlar resmen %200 algısı oluşturmak için böyle yanlış bir grafik üretmişler, altına da aslında öyle olmadığını belirtebilmek için kendilerine kaçış noktası sayılar uydurmuşlar.

Nvidia'nın da zamanında bir çok kartını, reklamlarında TDP değerlerini düşük gösterdiğini, sisteme kurulduğunda aslında ne kadar fazla enerji çeken kartları olduğunu herkes biliyor.
    Kişi kendinden bilir işi demişler, Nvidia kendi kartlarından bunu çok iyi bildiğinden, hemen referans tasarıma giydirme haberlerine başlamışlar, e güzel Nvidiam, MSI, ASUS bu kartı çıkarınca ekstra pin ekleyip öyle bir sorun varsa zaten o sorunu giderecek.

Aslında Nvidia GTX 970 in bazı testlerde RX 480i gerçekten geçmiş olmasına rağmen, kendi kartlarının 480'in dengi olmadığını çok iyi biliyor,RX 480'in DX 12 performansı da bunu zaten çok iyi gösteriyor, öyle olmasa Nvidia zaten bu kartın dengi var deyip 1060 diye bir model çıkartmakla uğraşmaz, bu kartın zaten dengi 970 deyip bunu RX 480 fiyatına indirirdi.

RX480'i MSI, ASUS, POWERCOLOR, SAPPHIRE vb markalar bir piyasaya sürsün bakalım, o zaman göreceğiz GTX 970'i hâlâ 1300 TL'ye satabiliyorlar mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 2 Temmuz 2016; 10:20:22 >

• AMD = Anakart Mağdurları Derneği
  • Bunu da bekleyelim bakalım. Bu yazı bekleyerek geçireceğiz gibi. rx 480 biraz hayal kırıklığı oldu bu şekilde çıkarsa 1200 civarı bunu alırız. Bu da olmazsa psikolojik sınırı aşıp( sınır : 1500 ) 1070 alıcam gibi
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    fiyatta rekabetçi degil ki nasil dussun fiyati.

• Grafiğini gerçeği yansıtmadığı gayet net anlaşılıyor. Baksanıza performans güç vs.ye hep aynı sayı.

• Yazmayayım dedim ama çoğu kişi bunu yapınca yazmak zorundayım artık. Arkadaşlar belli ki grafik okumasını bilmiyorsunuz. Rx 480 ' ne bakarsanız hep 1 sayısında peki neden ? Çünkü rx 480 burada temel alınmış. Eğer 1 sayısını yüzde 100 kabul ederseniz bu durumda gtx 1060 performansa olarak rx 480'den yüzde 15 civarı daha iyi , vr performansı olarak yüzde 25 civarı daha iyi , enerji verimliliği olarak yüzde 45 civarı daha iyi. Hele hele yukarıda biri nasıl grafik yapılır tarzı bir resim paylaşmış gülmekten öldüm. Aynı grafiğin hiçbir şey ifade etmeyen geçmiş değerlerini yazmışlar. Zaten rx 480 , 1 sayısında kabul edilirken 0,5 veya 0,6 yazmanın analiz için hiçbir değeri yok. Tamamen saçmalık.
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Vr performance birinin 1 birinin 1.25 iken 7 ye ayrılmış grafikteki toplam geçmesi gereken yer 7 barın yüzde 25 i yani 4 te biri oluyor 1.75 bar yani ama grafikteki yeşil barın yani gtx 1060 ın kapladığı alan nerdeyse 4.5 bar alanken rx480 i kapladığı alana bakarsanız sadece 2 bar yani aradaki fark 2.5 bar 0.2 nin böyle gösterilmemesi gerekir.Konuyu paylaşan asıl sayfadaki yorumlara da göz atarsanız herkes aynı görüşleri paylaşmış
  • nekadar karakter bozuklugu olan bir topluluk haline donustuk herkes kendi dogrusunu digerine kabul ettirmek icin inanilmaz cirkinlesiyor bu kartlari alip kullanan yok henuz ama sanki 10 senedir kulaniyorlarmis gibi anlatiyorlar karti alip test eden bu isin uzmani insanlardan bile daha cok bilgiye sahipler tartisdigimiz seyler internet uzeri bize ulasmis bilgiler orda ne goruyorsak okadar iste bunun saga sola cekilecek yani yok bence tuketici icin iyi olan uretiler arasinda rekabetin kizismasidir ama bence rekabet yok gibi bisey benim gordugum nvidia en az 2 sene amd nin onunda gidiyor tahminen gtx 1060 fiyat haric diger konularda rx480 in onunde olacaktir bunu diger kartlarin testlerine bakarak tahmin ediyorum gtx1080 gtx 1070

• Üstteki ve alttaki grafik birebir aynı şeyi anlatıyor ve isterse 2 bar geçsin isterse 10 bar geçsin belirtmek istenen açık ve net ortada. 2 bar geçilmesi gereken yerde isterse 10 bar geçsin isterse barın yüzde 50'sini geçsin yine aynı sonuç ortada. Burada yapılan çakallık alışkan olmayan gözler için sanki çok büyük bir fark varmış gibi gösterilmek istenilmesi. Grafiğe zoom yapılmış gibi düşünün. Ama sayısal değerin olduğu yerde ve bunu okuyabilen kişi için bunlar boş. Yıllardır yapılan şeyler. Sadece bu sektörde değil bilimsel alanlarda,kitaplarda bile yapılan bir çakallık. Grafik okumasını bilen için ha değer aralığı büyütülmüş ha büyütülmemiş önemli değil. Geçmiş değerden bahsederken sayısal veriler de belliyken ve temel olarak 1 alınmışken sırf aralık büyütülmesi için bunların da alınması saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 2 Temmuz 2016; 23:50:53 >

• AMD DE SON DURUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YokCrysis -- 2 Temmuz 2016; 12:52:30 >
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Grafik dediğiniz şey konuyu daha kolay anlamak için yapılır daha fazla kafa karıştırmak için değil neyse grafik okumasını bilen kişi değil rakamları okumasını bilen kişi sizin dediğiniz neyse konuyu daha fazla tartışmaya çevirmeye gerek yok ben görüşümü belirtmiştim rakamlarla ne kadar yer kaplaması gerektiği vs ve bunun pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum ve yanlış buluyorum uzatmaya gerek yok.
  • Kabul edin GTX1060 çıktığında RX480'in esamesi okunmayacak. Kendimizi kandırmayalım lütfen. AMD'nin F/P adı altında çıkardığı kartlar sorunlu oluyor.

Sizin için bir kartın ucuz olup devamlı problem çıkarması mı daha iyi, yoksa pahalı olup taş gibi olması mı? Ucuz etin yahnisinin nasıl oldunu DH'deki herkes öğrendi ama şu AMD fanboyları bir türlü öğrenemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

Kabul edin GTX1060 çıktığında RX480'in esamesi okunmayacak. Kendimizi kandırmayalım lütfen. AMD'nin F/P adı altında çıkardığı kartlar sorunlu oluyor.

Sizin için bir kartın ucuz olup devamlı problem çıkarması mı daha iyi, yoksa pahalı olup taş gibi olması mı? Ucuz etin yahnisinin nasıl oldunu DH'deki herkes öğrendi ama şu AMD fanboyları bir türlü öğrenemedi.

Katılmıyorum. Ülkemizde 300 veya daha fazla fiyat farkı olacaktır. RX 480 Türkiye pazarını domine edecek.
  • Bu kart en ucuz 1400-1500tl olur. O da referans fiyatı. Rx480'le aradaki 500tl'ye değecek ne verecek merak ediyorum. Özellikle bir 1080p kullanıcısı olarak. Rx480 problemli falan diyorlar da neyin ne olduğu custom modellerden sonra belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

-2500tl'lik nvidia 1080 ile piyasadaki tüm oyunları ultra/fhd oynayabiliyor musun?
    -evet.

-1000tl'lik rx480 ile piyasadaki tüm oyunları ultra/fhd oynayabiliyor musun?
    -evet.

-hangi kartı satın aldın?
    -1080.
    -Enayi misin?
    -evet.

DX11 oyunlar için konuşacak olursak GTX 970'in altında olan bir kart ile 1080p'de GTX 980'in neredeyse 2 katı performans veren başka bir kartın kıyaslamasından bahsediyorsunuz şu anda değil mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fiyat doğru ise orta sınıf kart yarışını AMD alır şimdi Bu 1060'ın fiyatına 300-320 $ dolar seviyesine 1070'in rakibide gelirse güzel rekabet olur böylelikle bir sonraki nesilde Nvdia bizi kazıklayamaz 480 ile 1060 arasındaki fiyat farkına gidip daha iyi işlemci daha iyi SSD ya da RAM almak daha mantıklı daha GTX980'i bile sonuna kadar kullanabilecek oyun yok piyasada.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.