Şimdi Ara

Karslılara karşı olan önyargı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
48.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Ben Kars'lıyım. Kars Azerilerin daha çok ağırlıklı bulunduğu bir şehirdir. Digorluları bizzat ben Karslı olmama rağmen ben de sevmem, hatta nefret ederim. Onun dışında Sarıkamış, Kağızman,Arpaçay,Susuz gayet de güzel ilçelerdir.

Bi şehir efsanesi diyebiliriz artık Kars eskisi gibi değil, Kars'da askerlik yapan abin neden öyle şeyler dedi anlamadım kötü insanlara denk geldi herhalde. Ama Kars teröre karşı da dik duran bi şehirdir. Çok fazla olay olmaz. Çok isyan çıkan bi yer de değil. Askerliğin rahat geçmesi lazımmış.

Neyse, soruları alayım.

Size niye at hırsızı diyorlar? Yani Karslılara

Zamanında ermeni ve ruslarla çok çatışmışız. Bizim dedelerde ermeni askerlerin atını çalmışlar. Oradan kalma. Birde şehir efsanesi var. Atatürk'ün atını çaldılar diye. Ama onunla alakalı söylenti dışında kayıt yok.

• Benimde bi karsli oda arkadasim oldu baslarda ulkucuyum diyordu sonra akpli oldu ahsentv izlemeye basladi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Ben de geçen düşünüyordum. Tanıdığım 10 civarı karslı var 1 tanesi hariç hepsi pislik. Şidmi genelleme yapmayın, her yerde psilik adam var diyecekler de, karslıların oran bayağı yüksek. Bakın sadece ben değil, birçok arkadaş böyle düşünüyor. Artık atasözlerine, halk deyişlerine bile yerleşmiş. Bildiğim kadarıyla insan psikolojisinin, karakterinin, genetikle alakası var. Kars ın da, küçük bir şehir olduğunu düşünürsek, hemen hemen herkes birbiriyle hısım akrabadır. Ayriyetten şehrin kültürel yapısı da, geçmişten gelen karakteri de böyleyse, karslılar bu yüzden sıkca bahsedildiği gibi yamuk, güvenilmez adamlar olabilirler. Hem genetik hem de toplumsal yapı.
    Tabi önyargılı olmak hoş birşey değil ama bu önyargı çok sayıda deneyimle kazanılmışsa burada durup düşünmek lazım.

Kars'mı küçük. :) Karslılara laf atılmasının tek sebebi zamanında özellikle para konusunda dolandırıcılıkta nam salmış olmalarıdır. Yalan değil zamanında böyle bir durum vardı. Fakat yeni jenerasyonla birlikte bütün illerdeki insanların gözü açıldığı için hemen hemen her il aynı. Karslıların oranı yüksek falan değil. Önyargı diyecekler falan demişsin. Önyargının dibine vurmuşsun. Deneyimlerindeki insanları yanlış seçmişsen direkt bu il böyle diyemezsin. Bence otur birde böyle düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeopleCanFly

Kaç kişi yanlış okudu?

Yorumun yüzünden doğru okuduğum başlığı yanlış okudum

• Evet bi karslı olarak konuya yazayim dedim

Karslı konusuda denilen şeyler doğrudur

Ama bu olay sadece karslılara ait bi olay diil ki

Türkiye nin her yerinde kotu insanlar var

Karsta durust temiz insanlar da var.

Guvendiyin zaman ihanet etmeyecek temiz insanlar var.nerden biliyorum Kars ta yaşıyorum onların içindeyim

Kotu varsa turkiyede olduğu kadar karsta da var.

Kimisi gelmiş ordan Ermenistan ı eleştirmiş.Ermenistan da da iyisi var kotusu var

• barisx3 kullanıcısına yanıt

arkadaşlar merhaba ben karslıyım ve terekemeyim sitede üyeliğim yoktu üyelik açıp bir açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi

biz karslılar milliyetciyizdir 2019 yerel seçimlerine kadar karsı hdp nin aldıgı görülmemiştir (bu duruma karslı olarak bizde üzüldük ön yargınızı dahada çoğaltmıştır) sizlere tavsiyem gidin görün karsı insanların misafirleri olun bütün ön yargılarınızın kalkacagına inanıyorum

biri yazmıs karslı bir kız vardı kara fatma demiş küfürlü konusuyordu demiş gömmüşte gömmüş allahın yarattıgı kula nasıl kötü diyebilirsin karslı kızlar çok güzeldir sana denk gelmemiştir kardeşim benim

biri demiş dolandırıcıdır asla ticaret yapmam vs. vs. illaki dogrudur anlattıklarınız hangi şehirde bozuk adam yokki ama genelleme yapmanız hoş olmamış hele hele güneydoguda ki terör yuvası olan şehirlerle güzelim karsımı bir tutmanız hiç yakışmamış.

yorum yapmadan önce biraz araştırıp kişisel yorum yapmanızı rica ediyorum

ben pek konuşmayı sevmem imla yazım hataları nokta virgül hatalarımız olmuştur bazıları bunuda doğululuğa vurur cahil falan derler elimden geldigince derdimi anlatmaya calıstım daha da kötü yorum yapan kendi cahilliğidir ne diyeyim hepinizi allaha emanet olun

• arkadaşlar merhaba ben karslıyım ve terekemeyim sitede üyeliğim yoktu üyelik açıp bir açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi

biz karslılar milliyetciyizdir 2019 yerel seçimlerine kadar karsı hdp nin aldıgı görülmemiştir (bu duruma karslı olarak bizde üzüldük ön yargınızı dahada çoğaltmıştır) sizlere tavsiyem gidin görün karsı insanların misafirleri olun bütün ön yargılarınızın kalkacagına inanıyorum

biri yazmıs karslı bir kız vardı kara fatma demiş küfürlü konusuyordu demiş gömmüşte gömmüş allahın yarattıgı kula nasıl kötü diyebilirsin karslı kızlar çok güzeldir sana denk gelmemiştir kardeşim benim

biri demiş dolandırıcıdır asla ticaret yapmam vs. vs. illaki dogrudur anlattıklarınız hangi şehirde bozuk adam yokki ama genelleme yapmanız hoş olmamış hele hele güneydoguda ki terör yuvası olan şehirlerle güzelim karsımı bir tutmanız hiç yakışmamış.

ben pek konuşmayı sevmem imla yazım hataları nokta virgül hatalarımız olmuştur bazıları bunuda doğululuğa vurur cahil falan derler elimden geldigince derdimi anlatmaya calıstım daha da kötü yorum yapan kendi cahilliğidir ne diyeyim hepinizi allaha emanet olun

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan0636

arkadaşlar merhaba ben karslıyım ve terekemeyim sitede üyeliğim yoktu üyelik açıp bir açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi

Karslı olmak nasıl bir duygu ben karslı olsam çok utanırdım belki intihar ederdim

• Black_Zero kullanıcısına yanıt

hiç sorma dolandırıcı yalancı serefsiz hatta o cocugu bile olmuş bu karslılar ama karslı görünce yolunu değişiyolarmış yolunu değiştirmede karşısına çıkıp bu hakaretleri etseniz ya karslılara edilen hakaretler asıl hakaret edenlerin ta kendileridir az delikanlı olun düzgün insan olsanız düzgün insanlarla karşılaşırsınız yamuk insan yamuklarla karşılaşır vesselam.

• ataturkcu adamm kullanıcısına yanıt

karslı olmak şereftir güzel kardeşim sen karslı olmadığın için intihar etmelisin :)

• quote:

karslı olmak şereftir güzel kardeşim sen karslı olmadığın için intihar etmelisin :)

Kars Vegas digor texas

• quote:

Yes of kars

• İyisi de var kötüsü de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karslı insanlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Nötrüm o yüzden.

• Karslı arkadaşım vardı, herif tam bir kalas. Kütük yani bariz. Birlikte oturuyoruz ortamda video çektiğim için küsmüştü. Sosyal becerileri sıfır. Ve çok ofansif olacak ama nedense hep gay ilişkilerin aktif tarafı gibi canlanıyor kafamda karslılar.

• Askerde 2 tanesine denk geldim,yaka silktigim tiplerdi

• Şu ana kadar hatırladığım 1 Karslı tanıdım. Tam berkecan tipli uyuz birseydi. Ağzını burnunu kırıyordum neredeyse. Sonra bir daha konuşmadım

Şimdi sjw olup genelleme yapmayayım diyeceğim tabi ki de ama Karslı gördüğünüzde temkinli yaklaşın. Hele ki sinirli bir insansanız katil olmanizla sonuçlanabilir.

• Kars'lı bir arkadaşım vardı. Motorsikletimin çalınmasına yardım ve yataklık etmişti.

• benim tanıdığım karslılar kavgacı hırkız ve dolandırıcı idi

• Hocam bir karslı olarak söylüyorum karslının kötüsü gerçekten kötüdür. Ben bile çoğunlukla karslılardan uzak duruyorum. Bizim memlekette cahil ve Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz insan çok. İyisi gerçekten iyidir, pamuk gibidir. Kimseye zararı dokunmaz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.