Şimdi Ara

Karslılara karşı olan önyargı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
5
Favori
48.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kez karşılaştım bu durumla.En son bugün tekrar olunca size sorayım dedim.Nedeni nedir bu durumun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZacDoUrden -- 18 Aralık 2020; 0:49:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karslılara Karşı Önyargı

Bazı toplumlarda Karslılara karşı önyargı barındırıldığı görülmektedir. Bu önyargının temelinde şu ifadelere dayanan çeşitli nedenler yer alır:

• "Karslılardan Uzak Durun": Karslıların güvenilmez ve tehlikeli olduğu yönündeki yaygın bir yanlış algı vardır.
    • "Karslılar Neden At Hırsızı Denir?": Bu ifade, geçmişte Kars bölgesinde meydana gelen at hırsızlıklarına dayanır ve tüm Karslıları bu suçla itham etmek yanlış bir genellemedir.
    • "Karslılar Neden Sevilmez?": Karslıların sevilmez olmasının belirli bir nedeni yoktur, ancak önyargı ve yanlış anlamalar bu algıyı destekleyebilir.
    • "Digor Neden Sevilmez?": Digor ilçesi, Kars'ın bir ilçesidir ve bu bölgeye karşı duyulan olumsuz duygular, yukarıda belirtilen önyargılarla bağlantılı olabilir.
    • "Kars Digor İnsanı Nasıldır?": Kars ve Digor'dan gelen insanların karakter özelliklerini genellemek doğru değildir, çünkü her birey benzersizdir.

Bu önyargılara ilişkin yaygın ifadelerden biri de "Karslı ile Yılan Hikayesi"dir. Bu ifade, Karslıların yalancı ve güvenilmez olduğu fikrini yansıtır. Ancak bu genellemelerin hiçbir somut temeli yoktur ve bireyleri etnik kökenlerine göre yargılamak asla adil veya doğru değildir.

Sonuç olarak, Karslılara karşı önyargı, asılsız inançlar ve yanlış anlamalara dayanan zararlı bir davranıştır. Bireylerin etnik kökenlerine göre yargılanması kabul edilemez ve çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her yerin iyisi kötüsü olur, genelleme yapmak yanlış olur, benim tanıdığım birkaç karslı oldu hepside mert delikanlı insanlardı
  • Karsli arkadasım var cok değişik bir organizma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

Karsli arkadasım var cok değişik bir organizma
    Kars'ta 76.992 kişi yaşıyor ve hepsi kötü insan mı?bırakın bu işleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

Alıntıları Göster
    Kaç kişi yanlış okudu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

konuda kim karslıların hepsi kötü dedi?
  • quote:

Alıntıları Göster
    ''Kars'tan adam çıkmaz'' diye bir söz duymuştum ancak nedenini sormadım sanırsam bir önyargı cidden var ve tamamen saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 12 Eylül 2012; 20:50:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZacDoUrden

quote:

Yazdıklarını bidaha oku istersen ?
  • quote:

quote:

quote:

Sen bir daha oku..nerde hepsi kötü diyorum? 3-4 tane karşılaştım hepside dengesizdi demişim.Diğer cümlelerde başkalarının görüşlerini yazdım.
  • Merhaba ben Karsliyim, evet bu önyargıya sahibim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzincanlilara kil oluyorum ben istanbulu ele gecirdiler

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Nefret ediyorum bu kadar önyargılı olan insanlardan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen bir daha oku..nerde hepsi kötü diyorum? 3-4 tane karşılaştım hepside dengesizdi demişim.Diğer cümlelerde başkalarının görüşlerini yazdım.

Alıntıları Göster
    Ben Kars'lıyım. Kars Azerilerin daha çok ağırlıklı bulunduğu bir şehirdir. Digorluları bizzat ben Karslı olmama rağmen ben de sevmem, hatta nefret ederim. Onun dışında Sarıkamış, Kağızman,Arpaçay,Susuz gayet de güzel ilçelerdir.

Bi şehir efsanesi diyebiliriz artık Kars eskisi gibi değil, Kars'da askerlik yapan abin neden öyle şeyler dedi anlamadım kötü insanlara denk geldi herhalde. Ama Kars teröre karşı da dik duran bi şehirdir. Çok fazla olay olmaz. Çok isyan çıkan bi yer de değil. Askerliğin rahat geçmesi lazımmış.

Neyse, soruları alayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ailendeki ve çevrendekilerin düşünceleri için dedim."karslılarla iş yapmayı sevmem" diyor mesela bu demek oluyorki babanın gözünde karslıların hepsi kötü.Bunun saçma olduğunu söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeopleCanFly

Kaç kişi yanlış okudu?

Kaslı okudum
  • Bi kac hafta once biriyle tanistim karsli oldugunu surekli vurguluyo. Bugun ara ara zarf attim da bolucu sanirim bunun disinda da bi alakam tanidigim olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: The VIII

quote:

Kaç kişi yanlış okudu?

Kaslı okudum

Alıntıları Göster
    Senin yaptığını Çorumlu yapmaz derler Ankara'da da Çorumlular Çorumda hep eşeklere halleniyormuş.

Bu adam Çorumlu
    Bursa'ya girersem ban yerim

• quote:

Orijinalden alıntı: The VIII

quote:

Kaç kişi yanlış okudu?

Kaslı okudum

Alıntıları Göster
    Bende kesinlikle var... Hatta buna ön yargı demem ben direk istatistik derim... Yıllardır ticaret hayatındayım... Her telden adam tanıdım ama karslılar kadar yamuk adam tanımadım... Evet benim istatistiğim %100 dür... Tek bir tane numune dürüst bir karslı tanımadım...

Yanımızda çalışan karslıyı da adam sandık yıllarca bizi ne kadar soyduğunu çok sonra anlamıştık... Elimizde delille adamı yakaladığımız halde kıvırmaya kalkmıştı...

Geçenlerde babama ait dükkanı kiraya verdik bi aracı sayesinde adamla tanışırken babam sorunca nerelisin diye adam sarıkamışlıyım dedi... Babam ve ben birbirimize baktık direk... Sonra babam adama Neden karslıyım demiyorsun dedi... adam da abi karslılar yamuk adamdır bilirsin dedi... Babam da sarıkamış gürcistana mı bağlı demişti herneyse adam dükkanda bir ay durdu... elektrik suyu bize taktı kaçtı gitti şimdi... Daha örnek çok ama Rabbim bana bir daha karslıyla iş yapmayı nasip etmesin... 5 liralık malıma 10 lira verse bile karslı müşterim olmasın... hele karslı işçim asla olmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Bende kesinlikle var... Hatta buna ön yargı demem ben direk istatistik derim... Yıllardır ticaret hayatındayım... Her telden adam tanıdım ama karslılar kadar yamuk adam tanımadım... Evet benim istatistiğim %100 dür... Tek bir tane numune dürüst bir karslı tanımadım...

Yanımızda çalışan karslıyı da adam sandık yıllarca bizi ne kadar soyduğunu çok sonra anlamıştık... Elimizde delille adamı yakaladığımız halde kıvırmaya kalkmıştı...

Geçenlerde babama ait dükkanı kiraya verdik bi aracı sayesinde adamla tanışırken babam sorunca nerelisin diye adam sarıkamışlıyım dedi... Babam ve ben birbirimize baktık direk... Sonra babam adama Neden karslıyım demiyorsun dedi... adam da abi karslılar yamuk adamdır bilirsin dedi... Babam da sarıkamış gürcistana mı bağlı demişti herneyse adam dükkanda bir ay durdu... elektrik suyu bize taktı kaçtı gitti şimdi... Daha örnek çok ama Rabbim bana bir daha karslıyla iş yapmayı nasip etmesin... 5 liralık malıma 10 lira verse bile karslı müşterim olmasın... hele karslı işçim asla olmasın...

Alıntıları Göster
    İnsanları doğduğu yere göre yargılayanların nesli tükendi sanıyordum.

• benimde karslı arkadaşım var.çok yalancı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.