Maaş kesintisi yapılmasına dair yazı ilgili işyerine gitmiş mi? Gitmiş. Kesintiler yapılmaya başlanmış mı? Başlanmış. Ancak sisteme bunlar yansımamış. Alacaklı taraf da demiş ki para ödenmemiş yani tahsilat miktarı 0. Burada vatandaşın yani borçlunun bir problemi yok zira üstte de paylaştım eğer işveren kesintiyi yapıp ilgili mahkemenin gösterdiği ibana ödemeyi yapmazsa zaten sorumluluk almış olur. Haliyle buradaki problem vatandaşı yani borçluyu ilgilendirmiyor. Alacaklı taraf kesintinin ödenmediğini söylüyorsa bunu ilgil icra mahkemesine sorar eğer kusurlu bir işlem var ise bunu ilgili icra mahkemesiyle görüşür, işveren ile görüşür velhasıl kelam borçluyu ilgilendirmeyen bir husus ile ilgili borçlunun alacaklı hukuk bürosu tarafından rahatsız edilmesi (aranması vesaire) doğru bir işlem değildir. |
Kart icra Süreci Baştan Sona (22. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam yine eklemek istiyorum ama mobil imzası olanlar da aynı işlemi yapabiliyor yani sadece e imza ile oluyor diye bir kaide yok. Bilgilendirme maksatlı yazıyorum hocam konuyu Google dan bulacaklar için.
-
Hocam demek ki düşünmüş düşünmüşsün beni düzeltecek sadece bir kelime bulabilmişsin. Yine de teşekkür ederiz konuya olan katkın için. Benim bu konuda bir şey yazdığımda neyi kastettiğimi konuya yazanlar da okuyanlar da biliyor zaten çok açık şekilde ifade ediyorum. Tabi sen kendinde düzeltme görevi hissetmisşin düzeltmişsin. Allah razı olsun diyoruz, teşekkür ediyoruz. Konuya düzeltmelerin dışında da katkılarını görmek isteriz.
-
Hocam ben niye güceneyim :) Zannedersem kötü bir gün geçiriyorsun karşına da ben çıktım. Sağlık olsun diyorum. İnşallah yüzünü gülümsetecek şeyler yaşarsın hocam. Tartışmanın yürümemesi adına birçok mesajı temizliyorum. Hayırlı forumlar diliyorum.
-
Arkadaşlar üzerimizde kayıtlı araç var, yasal takibe düşüp icra mevzusu gündeme gelirse, araç bağlanır, elimizden alınır yada trafikten men edilir mi? Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üzerinize kayıtlı ise haciz gelir evet. Devretmenizde fayda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bunu biliyorum, fakat yukarıda biraz detay vermiştim. O detayların cevabını merak ediyorum. Teşekkürler
Araç bağlanıp yediemin'e çekilebilir hocam trafik kontrolünde denk gelirseniz de bunlar olabilir. Ruhsatta sizin adınız yazıyorsa sıkıntı olur malesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim sağ olun.
rica ederim hocam önleminizi alın her türlü
-
Değerli arkadaşlar merhaba. Öncelikle şu mesajımı lütfen inceleyiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159915422
Bu mesajda bahsettiğim üzere borç ile ilgili 60 ay yapılandırma yapmıştım.
Bu borcun ödemesini yapılandırma sonrası yapmamıştım haliyle yine yapılandırma öncesinde olduğu gibi banka tahsilat birimi sürekli aramaya başlamıştı.
Burada bir detay vermek istiyorum.
60 ay yapılandırma öncesi icraya düştüm düşecektim borcu ödemediğim için. Hep uçlardan döndüm, yeniden yapılandırma yaptım vesaire. Bir sürü faiz şu bu ile uğraştım. Bu süreç beni çok yormuştu doğrusu. Üstüne de bankanın tahsilat biriminin sürekli araması cabası. Findeks notunun etkilenmesini saymıyorum bile.
60 ay yapılandırma ile üstteki mesajı yazdığım tarihe bakarsanız borcu yeniden yapılandırmıştım ve yine ödeyememiştim haliyle banka sürekli olarak aramaktaydı borca bir sürü faiz binip duruyordu.
06.02.2025 itibariyle borcun tamamını tek seferde ödeyip ilgili kartı da iptal ettirdim. Kartı kapamamam için sırasıyla 400-750-1000 tl değerinde puan yüklemesi teklif ettiler hepsini reddettim. Son kozları ise hazır olun 2000tl değerinde puan idi. Tek istedikleri ise altı ay kartı kullanmanız. Reddettim. Diyebilirsiniz ki kardeşim altı ay açık tutup alaydın o iki bin tl yi. Hayır dostlar, hayır hayır hayır. O kadar bıkmış ve bunalmışım ki inanın elli bin tl puan yükleyelim dense bile reddederdim.
Diyeceksiniz ki bu kadar zaman ödeyemedin nasıl tek seferde kapadın? Değerli arkadaşlar borcu artık ödeyemeyeceğim kesinlik kazanmıştı. Ben de bir arkadaşıma sormuştum borç verebilir misin diyerekten. Bir arkadaşıma daha sormuştum. İkisi de tarafıma pozitif olarak döndüler Allah razı olsun.
Yani artık faizden kurtuldum, şimdi geriye borcu ödemek kaldı.
İnsanlardan borç para isteme noktasına gelene kadar çok sabrettim çok bekledim belki ödenebilir olur diye düşündüm durdum ve çabaladım.
Belki borcun miktarına bakıp "bu kadar komik bir borcu nasıl ödeyemedin" diyebilirsiniz. İnanın ben bu süreçte şunu anladım ki bir tl borç bile borçtur arkadaşlar ve elde olmadığında ödemek mümkün olmuyor.
Bundan sonraki hayatta planım ise tamamen borçsuz devam etmek. Kredi kartım şu an var limitini çok düşük tutuyorum. Mümkün olduğu kadar yeniden borçlanmayacağım. Bu süreçten çok büyük dersler aldım, çok yıprandım, çok uykusuz kaldım. Psikolojinin etkilenmesi de cabası elbette.
Tabi şunu diyebilirsiniz senin borcun komik bir rakammış ya biz ne yapalım diyerekten. Değerli dostlarım haklısınız.
Bir de size şu bilgiyi vereyim. Bu borç meselelerinde insan ailesine açılamıyor. Ben bunu da tecrübe ettim yaşadım. Burada çok fazla kişisel detaya girmek istemiyorum elbette hak verirsiniz.
İnşallah borcumu kazasız belasız öderim. Sevindiğim tek nokta artık faiz ile uğraşmayacak olmam.
Bir bilgi daha vereyim.
An itibariyle bankalara bir tl bile borcum yok. O kadar güzel bir his ki bu dostlar. İnşallah herkes bu hissi yaşar.
Peki kendime ve sizlere bir not olarak şunu yazmazsam olur mu? Elbette olmaz.
Arkadaşlar ben "kredi kartı nasıl kullanılmaz" konusunda adeta ders verdim diyebilirim kendi kendime. İhtiyacım olmayan şeyleri almaya başladığımda kendime dur dedim, sürekli faiz ödemekten ve sürekli taksit ödemekten bıktığımı farkettim. İşte o andan itibaren borç sıfırlamaya çalıştım. Haliyle ödeye ödeye borç baya azalmıştı ama tabi bir noktada tıkanmıştım.
07.02.2025 itibariyle borçsuz bir hayata başlıyorum. Uzun süredir hiç tatmadığım bir histi bu. Ayıptır söylemesi kendime çiğ köfte ısmarladım. O kadar sevindim ki. Yarın ilk iş hayır işi de yapacağım çok şükür diyorum gerçekten. Allah a şükürler olsun.
Not : Borçtan bahsettiğim iki arkadaşım da Allah razı olsun ki bana çok kızdılar. Neden daha önce haber vermediğimi, neden kendimi bu kadar sıktığımı, bunalttığımı sordular ve kızdılar bana. Hemen kapatalım dediler. Allah razı olsun ikisinden de. Bu kızmaları öylesine içten ve güzeldi ki. İnsan kendini çok değerli hissediyor doğrusu. Allah razı olsun.
İnşallah herkese kazasız belasız borçlarını sıfırlamayı Allah nasip etsin.
Ayrıca şunu da söyleyeyim
Bankaların şirin yüzleri borcunuz olduğunda ortadan kayboluyor dostlar. Tahsilat birimlerinin kaba usluplarıyla, kötü laflarına maruz kalmaya başlıyorsunuz. Tabi Bddk olsun, banka çağrı merkezi olsun şikayetler yapıyorsunuz ama kendinizi yorup yıprattığınız ile baş başa kalıyorsunuz günün sonunda.
Geçmişten günümüze girdiğim bu borç sarmalından kurtulduğum için çok mutluyum. Bugüne kadar çok borçlar kapadım farklı farklı bankalara. Düşünüp hatırlayıp kendimi sıkmak istemiyorum sizleri de öyle.
Tek dileğim inşallah borcunuzu kısa sürede kapayın ve faizden kurtulun. Ben bu faizlere ödediğim paralar yüzünden öyle üzüntüler yaşadım ki.
Şimdi bu hasarları telafi için yaşayacağım. İnşallah güzel bir hayat beni bekliyordur. Allah herkese nasip etsin. Selametle
-
sizin adınıza sevindim hocam gözünüz aydın..aynı duyguları bizim de birgün yaşamamız dileğiyle :)
konuya iştiraklerinizi bekleriz ama her daim
-
Hocam Allah razı olsun bilmukabele hocam. İnşallah sizlerden hayırlı güzel haberler okumayı çok istiyorum. Merak etmeyin hocam masadan kalkmış değilim elimden gelen bir durum oldugunda daima buradayım.
-
Gelmis geçmiş olsun hocam allah bir daha göstermesin. Çok sevindim çözülmesine, derdi olanın halinden en iyi derdi ceken anlar malum. Aile konusunda haklısınız, ben de zamanında gidebilseydim bugünkü olayların ucundan kıyısından bile denk gelmezdim ama gidilmiyor işte tekrardan gelmiş geçmiş olsun. Allah arkadaşlarınızdan da razı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilmukabele hocam çok teşekkür ediyorum. Amin hocam
Darısı buradaki herkesin başına diyorum iyi haberleri daima bekliyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X