Şimdi Ara

Kart Okuyucuyu setup tan nasıl tanıtırım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc de floopy yerine kart okuyucu mevcut, yeni aldığımda pc kart okuyucuyu tanıyordu setup ayarlarının sıfırlanması gerek diye arkadaş sıfırladı ancak şimdi drive a olarak floppy görüyo ve floppy olmadığı için açılışta F1 yapmam gerekiyo. None seçiyorum pc sorunsuz açılıyor ama kart okuyucuyu görmüyor. Ayrıca elektrik falan gidip geldiğinde kendiliğinden yine floppy seçilmiş oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Arkadaşlar bi fikri olan yokmu
  • bios ekranına geç, del veya f2 tuşu ile. ilk ekranda veya sıralı listenin en üst soldaki sekmesinde
    floppy diye bir seçenek göreceksin. enter tuşuna bas ve uninstalled veya disabled moduna al.

eğer kart okuyucuyu görmüyor diyorsan anakarta giden bağlantısını kontrol et, floppy ile ilgisi yok problemin. ihtimal ki elektrik kesintisinde zarar görmüş olmasın.

Saygılar..
  • Öncelikle teşekkürler, biosta dediğin yere geldim uninstalled yada disabled modu yok ama none var sanırım aynı kapıya çıkıyor. None yaptım yine görmedi kart okuyucuyu. Normalde ayarı o değilmi yani floppy devre dışı yapınca otomatik kart okuyucuyu görmesimi gerek yoksa ayrıca biosun başka yerlerinden kart okuyucuyu seçmekmi gerekiyor. Ayrıca kart okuyucu üzerinde bir adet USB girişi var o çalışıyor. Yani hasar görmüş olsa o çalışmaz diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakktus -- 1 Mayıs 2008; 0:29:11 >
  • dostum floppy ile kart okuyucunun hiçbir şekilde bağlantısı yok ( önceki mesajımda da belirtmiştim). sadece floppy olmadığı için sisteminde hata mesajları vs. almayasın diye kapattık.
    bios ekranında card reader a özel bir seçenek tabi yok, çünkü usb tak çalıştır şeklinde çalışır.
    anakartınla tümleşik bulunan usb portlarının çalışıyor olması farklı bir durum, ben card reader a giden kabloyu kontrol etmen gerktiğini ve onda bir problem olabileceğini belirttim. card reader üzerindeki usb çalışıyor demişsin, demek ki güç problemin yok. sana tavsiyem anakarta bağlı kabloyu windows çalışıyorken çekmen, makineyi yeniden başlatıp tekrar windows çalışıyorken kabloyu tekrar takmak. eğer yine çalışmazsa windows ta çalışmayan hizmetleri kontrol etmemiz gerekecek.

Saygılar..
  • teutara dediklerini aynen yaptım hatta kabloyu dün denemiştim yani anakarttan komple çıkarıp takmıştım bugunde dediğin gibi windows çalışırken çıkarıp resetten sonra çalışırken tekrar taktım, hiçbir hareket olmadı. Bildiğim kadarıyla en azından yeni donanım bulundu demesi gerekti ama hiç bişey olmadı.. Nette biraz daha araştırdım bu konuda epeyce sorun yaşayan arkadaş var:) Galiba formattan önce okuyucunun anakartla bağlantısının kesilip sistem kurulduktan sonra tanıtmak gerekiyormuş, bilmem bu konuda ne dersin. Eğer öyle bişey varsa format esnasında benim okuyucu anakarta bağlı idi ve eğer sorunun onda olabileceğini düşünürsen o konuda bişey yapabilirmiyiz tekrar sağolasın..
  • hocam format ile ilgisi yok, upnp yani tak çalıştır şeklinde çalışır. bir de windows hizmetleri ile ilgili problem olup olmadığını deneyelim, eğer yine olmazsa maalesef card reader bozulmuştur.
    başlat---çalıştır--services.msc yazıp enter la. açılan pencerede tak-çalıştır hizmetini bul, sağ tıklayarak otomatik moduna al, sonra da başlat de.
    yine tık yok dersen, ....

Saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.