Şimdi Ara

Kartın çektiği gücü düşürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus rx 570 strix kullanıyorum sistem 110watt gpu ile birlikte 320watt çekiyor fps limiter(40fps) ile 280watt lara düşürdüm.

Undervolt ile stabilite gidiyor power limiti düşürünce hiçbir işe yaramıyor. Temperature limit i ayarlatmıyor aşağı çekiyorum anında eski konumuna geri geliyor.

Sıcaklık sorunu yok kart en fazla 75 derece görüyor elektrik tasarrufu adına çekilen watt ı düşürmek istiyorum.

Bios mod yapmadan ve stabilite sorunu olmadan bu kartı 250watt bandına nasıl çekebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemin güç tüketimini 320W'tan 250W'a düşürürseniz elektrik faturasında ciddi bir düşüş göremezsiniz (Günde 5-6 saat oyun oynadığınızı varsayalım).

Yine de güç tüketimini düşürmek istiyorum diyorsanız frame kilidi koymaktan (bunu zaten yapmışsınız) ve voltaj düşürmekten (undervolt) başka bir seçeneğiniz yok.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ciddi bir düşüş beklemiyorum ama bir yerlerdende tasarruf etmek gerek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afterburnerdeyken CTRL F yap. bi grafik çıkıyor mu? çıkıyorsa oradan grafiksel undervolt yap. böylece stabilite de sağlarsın

örnek performans kayıplı uv/uc (underclock)
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/o5km4b

Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/o5km97

tabi voltajı düşürüp hızı da yüksek tutmak istiyorsan o zaman bişey diyemem. o zaman çok fazla deneme yanılma yöntemiyle uğraşıp tatlı bi nokta bulman lazım.

ama büyük oranda %20-25 performans kaybına %40-50ye varan bi güç tüketimi düşüşü sağlayabilirsin

uv/oc yapmak istiyosan epey uğraşman lazım

güç limitini düşürürsen ub arada otomatik uv/uc yapıyor. ama kafasına göre hız değiştirdiğinde anlık stutterlara sebeb olabilir. bu yüzden bi üst voltaj limiti ve hızı koyarsan daha stabil perf. alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Haziran 2019; 16:24:21 >

• grafik çıkmıyor tepkisiz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.