Şimdi Ara

Kartla ödeme yapınca fazla para aliyorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu durum bir kaç kez başıma geldi. Bugün bir retorantta ödeme yaparken kart geçiyor mu diye sordugumuzda 2 TL fazla alıyoruz dediler. Post cihazı ile ödeme yaptığımızda fazla para istemek gibi bir şeyi hangi mantıkla yapıyorlar? Ben aldığım ürünü kartla ödeyince neden fazla para veriyorum. Bunlari nereye şikayet edebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şikayet edilecek bir durum yok.

bankalar kredi kartından komisyon alıyorlar ve çok gereksiz derecede yüksek bir komisyon alıyolar, resmen bir iş yapmadan.

normalde mağazalar fiyatlarını bu komisyonu karşılayacak şekilde %3-5 yukarı çekerler, yani normal bir mağazada ödediğiniz para zaten ürünün fiyatından yüksektir, aradaki farkı siz bankaya ödemiş olursunuz, ama bu size söylenmez.

nakit ödemede indirim yapıyoruz demeleri bundan dolayıdır.

bazı dükkanlar ise, kâr marjı çok düşük fiyatlarla satış yaparlar. mesela çiğ köfteciler böyle idi.
    şimdi adam zaten çok düşük kâr işe satış yaparken, bir de kredi kartı ile satış yapacak olsa, iyice başına dert alacak.
    adam da pos cihazı koymuyo direk.

ancak, bazı müşterinin zorla kredi kartı dayatlamarı nedeniyle zamanla bu dükkanların bazıları pos cihazı getirmek durumunda kalıyolar.
    bu sefer de bir ikilemde kalıyolar:
    1- sırf az sayıdaki kredi kartı müşterisi tatmin olsun diye fiyatları mı arttıracak?
    2- fiyatları arttırmazsa ne yapacak?

çoğu dükkan ilk önce fiyatı sabit tutup, az sayıdaki kredi kartı müşterisinin komisyonunu kendi ödemeye kasar.
    ancak bu süreç yürümez, eğer rekabetten dolayı fiyatı arttıramıyosa, bu kez kredi kartına 2-3 TL ek fiyat koymak durumunda kalır.

benim yorumum: ben dükkanı değil de asıl hiçbir iş yapmadığı hâlde fahiş para ödediğimiz bankaları suçluyorum, ve bu yüzden elimden geldiğince nakit ile alışveriş yapıyorum. yahu bu bankalar tüm insanlığın yaptığı alışverişin %3-5'ine el koyuyolar resmen, ortadaki paranın büyüklüğünün haddi hesabı yok. kurmuşlar bi sistem, sonra artık sonsuza kadar yattıkları yerden para basıyolar.

ekleme: bir de bankanın dükkana parayı geç ödemesi mevzusu var. ticarette para sirkülasyonu sürekli gerçekleştiği için bu akış zincirinin bozulmaması çok ama çok önemlidir. banka dükkana parayı geç yatırdığı için dükkanın nakit akışını ciddi oranda bozabiliyor.
  • Sadece lokantalar değil ki bakkallarda tekel de yapıyor kuyumcular falan altın alırken ödeme kart olursa üstüne ekliyor nedenini bilmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şikayet edilecek bir durum yok.

bankalar kredi kartından komisyon alıyorlar ve çok gereksiz derecede yüksek bir komisyon alıyolar, resmen bir iş yapmadan.

normalde mağazalar fiyatlarını bu komisyonu karşılayacak şekilde %3-5 yukarı çekerler, yani normal bir mağazada ödediğiniz para zaten ürünün fiyatından yüksektir, aradaki farkı siz bankaya ödemiş olursunuz, ama bu size söylenmez.

nakit ödemede indirim yapıyoruz demeleri bundan dolayıdır.

bazı dükkanlar ise, kâr marjı çok düşük fiyatlarla satış yaparlar. mesela çiğ köfteciler böyle idi.
    şimdi adam zaten çok düşük kâr işe satış yaparken, bir de kredi kartı ile satış yapacak olsa, iyice başına dert alacak.
    adam da pos cihazı koymuyo direk.

ancak, bazı müşterinin zorla kredi kartı dayatlamarı nedeniyle zamanla bu dükkanların bazıları pos cihazı getirmek durumunda kalıyolar.
    bu sefer de bir ikilemde kalıyolar:
    1- sırf az sayıdaki kredi kartı müşterisi tatmin olsun diye fiyatları mı arttıracak?
    2- fiyatları arttırmazsa ne yapacak?

çoğu dükkan ilk önce fiyatı sabit tutup, az sayıdaki kredi kartı müşterisinin komisyonunu kendi ödemeye kasar.
    ancak bu süreç yürümez, eğer rekabetten dolayı fiyatı arttıramıyosa, bu kez kredi kartına 2-3 TL ek fiyat koymak durumunda kalır.

benim yorumum: ben dükkanı değil de asıl hiçbir iş yapmadığı hâlde fahiş para ödediğimiz bankaları suçluyorum, ve bu yüzden elimden geldiğince nakit ile alışveriş yapıyorum. yahu bu bankalar tüm insanlığın yaptığı alışverişin %3-5'ine el koyuyolar resmen, ortadaki paranın büyüklüğünün haddi hesabı yok. kurmuşlar bi sistem, sonra artık sonsuza kadar yattıkları yerden para basıyolar.

ekleme: bir de bankanın dükkana parayı geç ödemesi mevzusu var. ticarette para sirkülasyonu sürekli gerçekleştiği için bu akış zincirinin bozulmaması çok ama çok önemlidir. banka dükkana parayı geç yatırdığı için dükkanın nakit akışını ciddi oranda bozabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Ağustos 2021; 9:24:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• vergi kaciriyorlar, sikayet et. Boyle bi haklari yok, dolar 10 kurus artinca 234589234 tl zam yapmayi biliyorlar. Bufe vb. harici asla nakit kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 7 Ağustos 2021; 5:23:4 >
  • Bidiğim kadarı ile kartla ödeyince iş yeri parayı kesinti olmadan 45gün sonra filan alıyor. Hemen almak isterse komisyon ödüyorlar bankaya. POS aidatları filanda var. Tabi kartla ödeyince vergide ödüyorlardır.

Şikayetten bir sonuç çıkmaz. En fazla küçük bir ceza yer öder devam eder aynı şeyi yapmaya. Böyle yerler için yanınızda nakit olsun. Eskiden fiş almazsak nekadar olur derdik. Şimdi nakit versek nekadar olur diyoruz. İndirim yapmayana dayıyorum kredi kartını. Daha komisyon alıyoruz diyen çıkmadı. Lüks yerlere gidiyorum demekki. Komisyonu içinde zaten  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 7 Ağustos 2021; 8:59:14 >
  • Bakkalarda vs tekel urunlerınde 50 kurus 1 lıra fazla alınıyo ama adamlar bunun ucretını pesın öduyolar yada yemek kartlarıyla yapılan alısverıslerde ekstra ucret ekleyebılıyolar tekel urunlerın parası pesın odenırken yemek kartlarındada 30 40 gun sora kesıntılı alıyolar ama onun dısında bı restoranda vs kartla odemede ekstra ucret talep edılmez onun parasını bankadan alıyo zaten alamıyosada kart koymasın cıhazları bana denk gelmedı o sekılde nakıtte tabı fıs kesmedıgınden vergıde kacırması kolay oluyo belkı ondandır.

• Çalış kazan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.