arkadaşlar, printer da (hp 610c) bir kaç hafta hiç renkli baskı çıkartmazsam kartuş kurur mu? şimdiden teşekkürler.....[cptn]
bir kaç haftad değil de bir kaç ayda olmazsa kurur birde bulunduğu ortama da bağlıdır.. kuruyan kartuşlarınız için yapmanız gereken işlem bir kaba kaynar su koyun ve kartuşun kafa kısmını yani sarı metal olan kısmını suyun içine gelecek şekilde yerleştirin bir kaç dakika suda kaldıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın kartuşunuz kullanıma hazırdır..
bende hp 930c var ve renkli kartuşu bitti doldurmak amacıyla kadıköy de bir yere girdim adamlar aldı benim kartuşu kontrol ettiler seninki bozulmuş dediler.
Ben yazıcıdan çıkarttım onlara götürdüm nasıl bozulacak ki? Bir anlam veremedim. Siz acaba böyle birşey duydunuz mu?
walla benim yedek renkli çekmecede kurumuş iki tane kullanıyordum biri orjinal biri dolum dolum olan kurumuştu yani öyle sanıyorum ağır ama içraat yok
bence donmaz gibime geliyor . nerden biliyorum çünkü benim hp 820 cxi yazıcımı 5 sene sonra açtığımda renkli kartuş donmamıştı
bazı meme başları tıkanıyor, arada bir bir sayfa basmak yararlı olur
benim epson stylus donard?,bir gün gene öyle bir dondu ki bir daha çözülemedi
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tolgayaylim</i> <br />arkadaşlar, printer da (hp 610c) bir kaç hafta hiç renkli baskı çıkartmazsam kartuş kurur mu? şimdiden teşekkürler.....[cptn] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Ben 2 ay baskı yapmamıştım sorun olmadı ama sonradan doldurma kartuşlarda durum nedir bilemem. Deneyimi olan varsa yararlanalım...
Ben de Lexmark var. Üzerinde gelen renkli kartuşu çok az kullandım.(5-10 baskı falan) sonra hiç baskı yapamadım kurumuş meğer. gidip yenisine 40 mil bayıldım. Zaten inkjet iyice gıcık etti beni.kartuş fiyatı printer'a denk geliyo nerdeyse. İyisimi bi lazer yapmak lazım kendimize.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Ayak</i> <br />bir kaç haftad değil de bir kaç ayda olmazsa kurur birde bulunduğu ortama da bağlıdır.. kuruyan kartuşlarınız için yapmanız gereken işlem bir kaba kaynar su koyun ve kartuşun kafa kısmını yani sarı metal olan kısmını suyun içine gelecek şekilde yerleştirin bir kaç dakika suda kaldıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın kartuşunuz kullanıma hazırdır.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> ama suyun ılık olması daha da faydalı olur[frndsp]
lexmarkın sonradan dolması dondu benimde.. deli ediyo suyamı sokcaz şimdi eminsiniz di mi..
orjinal kartuşlar kurumuyor ama doldurma kartuşları her 2-3günde bir çıktı almak gerekiyor yoksa kafa tıkanıyor ve birdaha dolumu da mümkün olmuyor :(
hiç yazmıyodu dolma lexmark kartuşu tıkanmış zahir..az önce çay bardaana sıcak su koydum batırdım şimdi iyi gibi.. ince çizgiler var biraz daha demlemek lazım demekki..idare eder şimdilik..saolun arkadaşlar..
Kartuş yazıcı içinde yuvasında durduğu sürece bir sorun olmaz, yalnız şunu belirtmeliyim ki Canon yazıcılarda bu kartuşların kafasının kurumaması olayı biraz abartılmış, birçok katlı bezlerle korunduğundan kartuş o bezlere zamanla boşalıyor bu yüzden Canonlar uzun vadede kartuşu bitirir..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Ayak</i> <br />bir kaç haftad değil de bir kaç ayda olmazsa kurur birde bulunduğu ortama da bağlıdır.. kuruyan kartuşlarınız için yapmanız gereken işlem bir kaba kaynar su koyun ve kartuşun kafa kısmını yani sarı metal olan kısmını suyun içine gelecek şekilde yerleştirin bir kaç dakika suda kaldıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın kartuşunuz kullanıma hazırdır.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Sanırım şaka yapıyorsun. Bu kartuşu bir daha kullanılamayacak duruma sokabilir.[stop]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tolgayaylim</i> <br />arkadaşlar, printer da (hp 610c) bir kaç hafta hiç renkli baskı çıkartmazsam kartuş kurur mu? şimdiden teşekkürler.....[cptn] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Eğer orjinal bir kartuşsa ve dolum gormediyse kurumamasi lazım. Cunku yazıcılar kapanırken kartuslarını sabitlerler. Ancak dolum görmüş kartuşlar için ne yapsanız bosh.
Bu arada arkadaslar HP670C yazıcıma uygun ucuz renkli kartuş arıyorum. Bu konuda isim yapmis bi yer war mı?
Bende de bir zamanlar Lexmark vardı. Dediğiniz gibi kartuşları çabuk kuruyor. Tekrar dolumlarda pek fayda etmiyor. Üstelik 0 kartuşlarda çok pahalı. 2 kartuşa yeni yazıcı alınabiliyor.
hp940c var bende kartusları 4erkere falan doldurttum hiç bir kuruma olmadı gayet memnunum.uzun süre basmadıım zamanlarda dahi bir kuruma görmedim....Eski epson yazıcımda bu sorun çok fazla meydana geliyordu........
Arkadaşlar şu Epson.ın mürekkep kartuşlu yazıcılarından çektiğim kadar, tavsiye edip.te yüzümün kızardığı kadar hiçbir şeyden çekmedim. Bu kadar dandik mürekkep sistemi olmaz. Bir defa dolum kartuş olayı rezalet. Ayrıca kuruyan sadece kartuş olsa neyse, yazıcıdaki kartuş yuvası.da kuruyor. Daha 1 aylık yazıcı ilk kartuş dolumunda su koyuverdi. Epson kullanan arkadaşlara ALTIN ve hatta PIRLANTA değerinde tavsiyeler.
1. Kartuş kafası temizlediğizde, nozzle check yaptığınızda muhakkak boşuna tüm renkleri kapsayan bir çıktı alın. Yoksa muhtemelen kartuş yuvası biriken mürekkepten dolayı kurur (Muhterem yazıcımız bir türlü toplanan mürekkebi temizleyecek bir baskı almayı düşünmüyor)
2. Dolum kartuş olayını bence unutun. Epson aldığınıza oturun ağlayın. Ben Yüce Allah.a bu yazıcıdan bir şekilde kurtulmak içi dua etmeye bile başladım.
3. Orijinal kartuşlara para vereceğinize gidin arabanıza benzin, mazot, LPG koyun gezip gezip durun. En azından daha çok zevk alırsınız. Stres.te yapmaz sizde.
4. Muadil kartuş kullanmak en mantıklı çözüm. O da bu yazıcının alınış amacıyla paralelik göstermiyor. Biraz daha açayım. Bu yazıcı ile mükemmel fotoğraf çıktıları alabilirsiniz. Ancak sadece orijinal kartuşlarla. Ne muadil hele hele de dolum kartuşlar ile sonuç bence rezalet (Bizzat tecrübe ettim)
5. Ofis baskı kalitesi çok kötü. Örneğin diğer bir yazıcım HP 3820 fotoğraf konusunda Epson C64.e yaklaşamasa da, düz metin baskısını Lazer ile ayırt etmek normal bir kullanıcı için çok zor. (Xerox kağıt kullanıldığında) Halbuki Epson ile xerox.a bile baskı yapsanız karakterlerin kenarlarındaki pürüzlerin anormal fazlalığından ayırt etmeniz çok kolay olacaktır.
Velhasıl bence Epson.ın mürekkep kartuşlu yazıcılarından uzak durun. Size yemin ederim Renkli Lazer bir yazıcı ile baskı miktarınıza göre hayli hayli daha ekonomik sonuçlar alırsınız. İlk maliyet yüksek olsa da kendisini amorti edecektir.
Bunun dışında Lazer yazıcılarda durum tam tersine. Lazer yazıcıları da anormal ekonomik ve kaliteli baskı yapıyor. HP bu konuda Epson.la kesinlikle yarışamaz. Epson toner (EPL 6200)ile 6000 sayfa baskıyı tık demeden alıyorsunuz. Toner = 250.000.000 / 6.000 = 41.000 TL. Dolum toner ile problemsiz 4000 sayfa baskı alıyorsunuz. Dolum = 40.000.000 / 4.000 = 10.000 TL Bu baskı maliyeti gerçekten çok düşük.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı konusunda tüm firmaların ortak prensibi var. Yazıcıyı ucuz satalım, kartuşlardan ve diğer yedek parçalardan nasılsa voleyi vururuz. Bakınız HP, Epson ve Lexmark kartuş boyutlarını küçülttüler. Eskiden 10 dolum yapılabilen (HP 3820, 9x ve 6x yazıcı kartuş serileri) şimdi 5 dolum sonrası su koyuveren (HP.nin piyasadaki tüm serisi, Epson.ın tüm serileri, Lexmark.ın aynı şekilde). Diğer yazıcı markalarını kullanmadığım için yorum yapmıyorum. Bilenler varsa yazsın.