HP 3940 yazıcım var , renkli kartuşunu dışarıda doldurttum. yalnız hala,, bilgisayar ilk açıldığında mürekkep bitmek üzere uyarısı yapıyor. mürekkep yetersiz mi oldu acaba?ben bunu kartuşları inceleyerek anlayabilir miyim? teşekkürler
Eğer kartuşun çipli ise o uyarıyı alma sebebin bu olabilir.Normalde çipli kartuşlar çiplere reset atılmadan kullanılmıyor.Eğer takarsan o şekilde makine kartuşu boş görür.Dolum yaptığın yere götür kartuşları sıfırlasınlar.
doldurttuğum yer bana bunun normal olduğunu söyledi. doldurma olduğundan boş hatası veriyormuş.
Doğru demiş hiçbir sorun yaratmaz sadece kartuş boş der durur.
Benim yazıcıda kartuş boş uyarısı verince hiçbir işlem yapmıyor doldurmanız gerekiyor uyarısı veriyor o nedenle söyledim.Kartuşlar chipli bu arada
Bu problemi yaşamamak için kartuş belli bir kullanımdan sonra mürekkep takviyesi yapmalı. Tamamen bitirmemeli.
quote:
Orjinalden alıntı: sp@wn
Eğer kartuşun çipli ise o uyarıyı alma sebebin bu olabilir.Normalde çipli kartuşlar çiplere reset atılmadan kullanılmıyor.Eğer takarsan o şekilde makine kartuşu boş görür.Dolum yaptığın yere götür kartuşları sıfırlasınlar.
Benim Hp 3325 yazıcımın siyah kartuşu tamamen bitmeden (tez çıktısı aldığım için beni yarı yolda bırakmasın diye) doldurayım dedim... Götürdüm kartuş dolumu yapan yere ve sözüm ona doldurdum... Bu meret kartuş bilgisayarda aynı seviyede gösterdi fakat 5-10 sayfa daha çıktı alınca siyah kartuş bitti uyarısı aldım... şimdi bu ne anlama geliyor?
Sonuçta 10 YTL verdim doldurma için.. çip reset kavramını buradaki yazılardan öğrendim... Bu kartuşun gerçek anlamda doldurulduğundan nasıl emin olunabilir ki... Hem ayrıca bu dolum yerleri bu konuda neden bilgi vermezler... Buradaki yazıları okumamış olsaydım çok önyargılı bir şekilde gidicektim oraya... ama neyseki Donanım Forum üyeleri sağolsun...
Dostum aynı olay benimde başıma geldi.Ben gittim resetlettim bütün kartuşları ve düzeldi hepsi.Ama hepsini resetletmen lazım.Kadıköyde bu iş için iyi bi yer var yazıcıoğluna girmeden bi geride bir dükkan var orada yaptırabilirsin bu işi..
Dolumu da güzel yapıyorlar(çipliler için)
Bu arada bende tez çıktısı aldım o yüzden 1.5 siyah kartuşum gitti
quote:
Dostum aynı olay benimde başıma geldi.Ben gittim resetlettim bütün kartuşları ve düzeldi hepsi.Ama hepsini resetletmen lazım.Kadıköyde bu iş için iyi bi yer var yazıcıoğluna girmeden bi geride bir dükkan var orada yaptırabilirsin bu işi..
Dolumu da güzel yapıyorlar(çipliler için)
Bu arada bende tez çıktısı aldım o yüzden 1.5 siyah kartuşum gitti
Peki bu cip reset olayı yeni doldurulmuş kartuşun üzerine yapılabiliyor mu?.. Yoksa yeniden boşaltıp çip reset yapılarak bir daha mı dolum yapılıyor...(Bundan sonraki dolumlarımı artık söylediğin yerden yaparım saol...)
Doldurulmuş kartuşlara da yapılır ki ben öyle yaptım gittim reset attırdım doldurduğum yere
quote:
Doldurulmuş kartuşlara da yapılır ki ben öyle yaptım gittim reset attırdım doldurduğum yere
Sen yaptırdığına göre demekki oluyormuş... Benim gittiğim yer neden uyarmadı ki beni? İlginç valla... Bazı insanlar gerçekten ticareti ne hale getiriyor...Müşteri memnuniyeti diye birşey var dimi... Neyse arkadaşım bilgilerin için tşk ederim... Ben artık pazartesi günü gider konuşurum kartuşçuya...
benim bildigim kadariyla da yapilabiliyor. maalesef insanlar ticareti bi kerelik saniyorlar.
doldurduğun yere git söyle yazmadı de hata veriyor de bişeyler de işte
hp'nin yeni yazıcıları doldurulan kartuşları boş görmesi normaldir.hala yazmaya devam ediyorsa sorun yok demektir.fakat sen içine eksik konulduğunu düşünüyorsan kartuş dolumcularında hassas terazi mevcutdur.dolumdan önce tartdır ve dolumdan sonra tekrar tartdır bunları gözünün önünde yaptır.en iyisi bu bence ve test çıktısı alınmış olmasına özen göster.bir dolumcu olarak sana tavsiyem budur.
ya ben de Canon MP 150 aldım yeni, kartuş boş sinyali veriyo, makinayla birlikte gelen kartuşlar, acaba bunlar da mı çipli? (yazdır dediğimde de kartuş boş diyor)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme