Şimdi Ara

Kas ağrısı gelişmeyeceğinin mi belirtisidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde triceps için push down ve reverse push down yapıyordum. Programda değişikliğe gittim ve skullcrusher'a geçtim. Triceps fena yandı. 2 gündür tam olarak recovery olmadı. Bu gelişime zarar verir mi ya da gelişme belirtisi midir?

Haftada 3 gün full body yapıyorum bu arada. 1 on 2 off şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalise -- 11 Mayıs 2019; 0:5:31 >

• Kas ağrısı gelişimin belirtisidir..

Eğer antrenman yaptıktan sonra ve yaparken kaslarınız yanmıyor ise, gelişim yavaş olacak demektir.

No Pain No Gain..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Kas ağrısı gelişimin belirtisidir..

Eğer antrenman yaptıktan sonra ve yaparken kaslarınız yanmıyor ise, gelişim yavaş olacak demektir.

No Pain No Gain..
    no pain no gain devri geçti artık okuyun öğrenin biraz ya,kas ağrısı da gelişimin belirtisi falan değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schizz -- 11 Mayıs 2019; 19:44:49 >
  • kas ağrısı gelişimin belirtisi falan değildir. düzgün beslenen adamın kaslarında ağrı olmaz, ancak vücudun genel rutininden çıkardıktan sonra farklılıklardan ötürü kas ağrıları olabilir. örneğin hiç spor yapmayan birisinin spor yapmaya başlaması, antrenman rutinin değiştiren bir kişi veya beslenmesini değiştiren bir kişi. ayrıca genel itibariyle küçük kas grupları 24 saat içerisinde toparlanır. (ağrı geçer demiyorum kendini recovery eder, bu noktada beslenme çok önemli) recovery gözle görebileceğin bir şey değildir. eğer o kası vurduktan 2-3 gün sonra tam randımanlı bir şekilde çalışabiliyorsan o kas istediği kadar ağrısın recovery olmuştur zaten. dediğim gibi beslenme ana nokta. mikro yırtıkları besinlerden gelen aminoasit ve glikojenle doldurmaktan bahsediyorum.
  • ayrıca şuna noktaya da değineyim : geçmeyen kas ağrıları vücudun kaldırabileceğinden fazla volume altına sokulmasıdır. örneğin haftada maks 3-4 antrenman yapabilecekken 5-6 gün antrenman yapmak, ya da haftada bir kas grubuna maksimum 18-20 set girecekken 25-30 set girmek vs. tabii bu volume'u belirlemede vücudun spor seviyesi ve vücuda alınan kaliteli besinler çok önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kilo kaybı baş dönmesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.