Şimdi Ara

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º° KASA BOYAMA REHBERi °º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
13
Favori
39.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kasamın yan yüzeyini birebir yapmak istiyorum ama hem yerim yok müsait hem de acemilikten korkuyorum..

izmirdeyim yapmak isteyen,beraber yaparız diyen arkadaşlar pm atabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

• Sprey boya için söyleyebileceğim; oto boyasının yanında sulu boya gibi kalır.

Ne demek istenmiş burada, biri açıklayabilir mi? Oto boyası ayrı birşey mi ki? Fırın boyadan mı bahsediyor.

Soruna kendi anladigim kadariyla cevap vermistim ancak yazinin asil sahibi bana ulasti ve aciklamasini yapti.

"Oto boyası içeriğinde bulunan boya pigmentleri ve bağlayıcıların kalitesi, asla bir sprey boya içeriği ile kıyas kabul etmez. Özellikle metal boyalarda, boyaya metalik özelliğini veren micron kalınlığındaki "metal parçacıkları" oto boyalarındaki kalitenin en önemli göstergesidir. İlave olarak bazkat ve sonkat boya sınıfları sadece oto boyalarında vardır."

Kendisine nezaketi icin tesekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfal79 -- 3 Aralık 2006; 22:24:31 >

• akrilik boyanın farkı nedir?

nerelerde bulabilirim gebze de karşılaşmadım??
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

akrilik boyanın farkı nedir?

nerelerde bulabilirim gebze de karşılaşmadım??

Akrilik boyalar icerisinde ihtiva ettikleri suyun buharlasmasi sayesinde daha cabuk kurur. Benim bildigim fark bu.

Oto boya malzemesi satan yerlerden bulunabilir.
  • güsel olmuş...paylaşım için saol
  • teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: enfal79

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

• Sprey boya için söyleyebileceğim; oto boyasının yanında sulu boya gibi kalır.

Ne demek istenmiş burada, biri açıklayabilir mi? Oto boyası ayrı birşey mi ki? Fırın boyadan mı bahsediyor.

Soruna kendi anladigim kadariyla cevap vermistim ancak yazinin asil sahibi bana ulasti ve aciklamasini yapti.

"Oto boyası içeriğinde bulunan boya pigmentleri ve bağlayıcıların kalitesi, asla bir sprey boya içeriği ile kıyas kabul etmez. Özellikle metal boyalarda, boyaya metalik özelliğini veren micron kalınlığındaki "metal parçacıkları" oto boyalarındaki kalitenin en önemli göstergesidir. İlave olarak bazkat ve sonkat boya sınıfları sadece oto boyalarında vardır."

Kendisine nezaketi icin tesekkür ediyorum.

Ben de teşekkür ediyorum, doyurucu bir bilgi oldu.

• yürü bee kim tutar seni
  • eyw hocam
  • Sol güzel olmuş
  • ön panelin altına boya denemeleri yaptım polyester macunun üzerindeki çukurları kapatmak için bir kat boya attım ve iice zımparaladım ikinci kat boyayı attım sonuç nerdeyse mükemmeldi onuda güzelce bi zımparaladım ama tamamen yok oluncaya dek zımparalamadım 3. kat boyayı attıgımda resimdeki gibi olmayan yerler mükemmel ama bazı yerler resimdeki gibi çatladı katlandı bişeyler oldu bozuldu bu resmi çektiyimde boyayı atalı sadece 5 dk kadar oldu bu bozulmanın nedeni nedir nasıl düzeltilir

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º° KASA BOYAMA REHBERi °º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

• SüpeR BiR işciLik...!!!
  • tamam tüm sorunları çözdüm çatlatmadan vesayre boyayı atıyorum bir ayna gibi olmasada güzel yansıtıyor ama boyayı nekadar dikkatli atarsan atıyın nekadar güzel zemin hazırlarsam hazırlayım otomobil kaportası kadar güzel ve pürüzsüz olmuyor cok ufak dalgalanmalar oluyor
  • Birşey sorcam ya şimdi sen bikat boya atıyosun zımparalıyosun sonra tekrar bikat boya atıp tekrar zımparalıyosun baştan hiç boya atmadan yüzeyi dümdüz hale getirsek de ondan sonra bikat boya atsak olmaz mı hem sen boya atıp zımparaladığında attığın boya gitmiyo mu kusura bakmayın acemisiyim biraz
  • quote:

Orjinalden alıntı: J a C K a L

Birşey sorcam ya şimdi sen bikat boya atıyosun zımparalıyosun sonra tekrar bikat boya atıp tekrar zımparalıyosun baştan hiç boya atmadan yüzeyi dümdüz hale getirsek de ondan sonra bikat boya atsak olmaz mı hem sen boya atıp zımparaladığında attığın boya gitmiyo mu kusura bakmayın acemisiyim biraz

Yardım bende Boya atcam kasama da acemiyim
  • bendeki boya kabarıklığının sebebini bilen yokmu nereyi hangi markayla boyasam yukardaki şekildeki gibi kabarıyor
  • kardeşim bununla bitme moto boyasak olurmu, tutarmı yani olursa ne kadar sağlam ve güzel olur
  • bende bu boyama için geçen gidip astar aldım fakat sprey değil normal ufak boya kutularında bununla astar atabilirmiyim atabilirsemde ne kullanıcam(fırca...:D)?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zigbog

kardeşim bununla bitme moto boyasak olurmu, tutarmı yani olursa ne kadar sağlam ve güzel olur

başk anlayan yokmu arkadaşlar
  • tebrik ederim arkadaşım güzel çalışma olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.