ön panelin altına boya denemeleri yaptım polyester macunun üzerindeki çukurları kapatmak için bir kat boya attım ve iice zımparaladım ikinci kat boyayı attım sonuç nerdeyse mükemmeldi onuda güzelce bi zımparaladım ama tamamen yok oluncaya dek zımparalamadım 3. kat boyayı attıgımda resimdeki gibi olmayan yerler mükemmel ama bazı yerler resimdeki gibi çatladı katlandı bişeyler oldu bozuldu bu resmi çektiyimde boyayı atalı sadece 5 dk kadar oldu bu bozulmanın nedeni nedir nasıl düzeltilir
İşte bunun en büyük sebebi fırın boyası. Yaptığın boyayı kabul etmiyor ve atıyor. Zaman içinde iyice kuruduktan sonra boyayı çatlatıyor. Ağzınla kuş tutsan bu çatlama devam eder.
Bunu engellemek için 1-Astarı düzgün atın. Astar tamamen boyayı kaplasın ve bu boya ile uyumlu bir astar olmalı. Yani demek istediğim astarda atmasın. 2-Zemini olduğu gibi macun ile kapatabilirsin bunun üstüne astar atarsın ve boyaya devam edersin. Böylece çatlama olmaz.
Tabii şuda var her astar her boya ile uyumlu değil. O yüzden kullandığınız astar ve boylar uyumlu olmalı.
Bu durumda yapılacaklar.
1- tüm boyayı komple çıkartın. Boya çıkarmak için farklı metaryeller bulunmakta. 2- zeminin üzerini macunla kapatın. Boya ile alaka komple kesilsin 3-Astarı düzgünce atın ve uygun boya ile işlemlere tekrar başlayın.
dostum fırın boya falan diil o polyester mecunu düzeltebildiyim kadar düzelttm astar bulamadığım için atmadım direk boyadım sonuç güzeldi ama istediyim kadr net deyildi yani ince olduğu için açıktonda oldu su zımparası yaptım 2. katı atar atmaz ilk saniyelerde böyle oldu kuruduktan sonra çatlama falan olmadı bunlar daha boyayı attığım ilk saniyelerde olanlar ve yaklaşık 1,5 - 2 dk boyunca böyle çatlıyor
kullandığım boyanın markasını unuttm ama 3,5 liraya aldığım bir sprey boyaydı (parlak)
benim güzel boyamam gereken tek yer ön panel ve ön panelde polyester macunla kaplanarak yapıldı o çatlak siyahlı resim benim ön panelimin alt kısmı biraz geniştirde kendileri içni turuncuya boyayıp geçicem okadar güzel olması gerekmez dışı için başka şeyler düşünüyorum daha kasamın yapımı bitmedi yani yapıcağın yorumları bekleyip öle yeniden ele almayı düşünüyorum ön panelimi
çok güzel olmuş
herşey çok güzel olmuş enim önümdeki modifiye sanırım bu olacak....
anlatım cok güsellll elineee sağlıkkk....
hemn uygulamaya gectim bennn ksamın yanını bir kaplan şekli yaptım ve boyadım önünü ve içinide sizin anlattıgınız şekilde boyadım..
tşkler
Vay be Boyacılık ta sanat diye geçiyoruz ciddi cididi ustalık isteyen bir iş.
arkadasım benım beyaz renkte bır yatay kasam var ve sprey boya ıle yesıle boyamak ıstıorum zımpara yapmadan dırek sprey boyayı sıksam boyada bırr kotuluk olur mu kabarır mı garıp olur mu ve neler gereklı yanı sprey boya ıle boyanır mı bılgılendırırsen sevınırım
Güzel Anlatımlar
çok güzel bende yeni boyadım pcyi çok güzel oldu renk geldi
quote:
Orjinalden alıntı: baaaaa
arkadasım nasıl boyadın anlatırmısın zımpara yapmaya gerek var mı
quote:
Orjinalden alıntı: gs_mert
quote:
Orjinalden alıntı: baaaaa
arkadasım nasıl boyadın anlatırmısın zımpara yapmaya gerek var mı
Saf demirse hiç yüzeyinde boya yoksa zımparaya gerek yoktur. Ama boyalıysa zımpara şart.
Aradıgım konuydu bılgılerını paylasan arkadaslara cok tsk ederım ellerıne saglık
vay be güzel konu modifiye yapmaya pek merakım yok ama kasayı aynen ordaki gibi parlak siyaha boyayasım geldi..
birşey sormak istiyorum.mouseumu boyamak istiyorum.bunun için marshall colorworks boya kullanacağım. üstüne fırçayla resim çizmek istiyorum.bunun için aynı tür boyayımı kullanmalıyım? değilse ne kullanmalıyım? şimdiden saolun...
çok guzel bır topıc olmuş yaw sanırım artık malzemlerı satın alamaya koyulabılırım
boyayı sökmek için kullanabileceğimiz asit gibi kimyevi bi madde var mı daha kolay olması için.
hocam eline sağlık hoş olmuşda.... yaa.. tek renk boyanıo bu... desen fln yapabilirmiyiz uzerine... benim aklımda war öyle bişi cunku kaç zamandır
gercekten gusel... herkesin yapabilceği şey
çok güzel çalışma bravoooo
Zımparalamadan boyanın üstüne yeni boya sıksak ne olur ?