Şimdi Ara

KASA FAN YÖNLERİ NASIL OLMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar kasamda 3 tane fan var bırı kasanın altonunde bırı tepede bırıde arka ustunde bunların hepsıde dısarıya ufluyo hepsının dısarıya uflemesı dogrumu sıcaklık degerlerım normal ama merakta edyorum bırının yonunu degıstırsem daha fazla serınlermı kasa dıye kasayı vatandakı elemanlar bırlestırdı fanları onlar taktı

• kasanın önündeki içeri üflerse daha iyi taze hava girer içeri
  • Öndekiyle üsttekini ters çevir, arkadaki öylece kalsın.
  • Kasanın altındaki fan içine üfleyerek üstteki (tavandaki) ve arkadaki'de dışarı üfleyerecek şekilde olmalı.
    Ayrıca eğer öndede varsa oda içe üflemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Öndekiyle üsttekini ters çevir, arkadaki öylece kalsın.

çok özür dılerım yanlıs bılgı vermısım alt ondekı ıcerı ufluyomus arkausttekı ve tavandakı dısarı ufluyo sımdı bole dogrumu yoksa tavandakıdemı ıcerı uflemelı
  • vergosa kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Bu şekilde ideal.

cok tesekkur ederım cevap ıcın ıcım rahatladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vergosa kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Eğer kasanız müsaitse tabana da içeri üfleyecek bir fan yerleştirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Rica ederim. Eğer kasanız müsaitse tabana da içeri üfleyecek bir fan yerleştirebilirsiniz.

Bu ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ben de aynı şeyi düşünerek tabana içeri üfleyecek şekilde bir fan takmıştım, bir haftada kasanın içi toz doldu. Yerdeki bütün tozu kasanın içine üflemiş.
  • miba54 M kullanıcısına yanıt
    Ben halı vs. üzerine koymuyorum kasayı, direkt zemine koyuyorum. Önceki kasamla(tabanda fan yoktu) şimdiki kasam arasında toz yönünden çok değişim olmadı. Çok uzun süredir de bu şekilde kullanıyorum. Kasanın genel manada tozlanması konusunda ise kesinlikle haklısınız, içeri üfleyen fanlar he rhalukarda toza neden olacaktır. Önde olan ve içeri üfleyen fanın önündeki filtrede de muazzam toz birikiyor bende. Kasaya belli aralıklarla toz temizliği yapmak tek çözüm bu konuda.
  • Isınan hava yükselir. Bu yüzden kasanın üzerindeki ve arkasındaki fanların dışarıya üflemesi en doğrusu. Ön kapaktaki fan da içeriye temiz hava üflemeli ki kasa içerisinde hava sirkülasyonu oluşsun.

• Konu tekrar canlanmışken bir soru da ben sorayım. Kasamın içindeki hava akımını gösteren bir fotoğraf ekledim aşağıya. İşlemci soğutucumun hem sağına hem soluna yapışık iki adet fan var, ikisi de soğutucunun içine doğru üflüyor, bu ne kadar doğru? Soğutucunun sol tarafına yapışık olan (3 numara) dışarı mı üflemeli? Soğutucu daha fazla hava alsın diye ve yapışık olduğundan onu da soğutucuya üfleyecek şekilde yerleştirmiştim.
    Ayrıca sizce 4 numaranın dışarı üflemesi 2 numaranın aldığı havayı azaltıp soğutucunun soğutma kapasitesini düşürüyor mudur?

@enoktakenokta @burak08

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 28 Mayıs 2014; 13:43:01 >

3. fan yanlış dışarı üflemeli. 4. fan doğru konumda.
    Kasanızdaki fan yerleşimi benimkine benziyor; ancak burak08 arkadaşımızın da belirttiği gibi "3" numaralı fanı dışarı doğru üfleyecek şekilde konumlandırın ki havayı tahliye edebilsin. Diğer fanlar gayet ideal durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.