kasa fanı aldımda nasıl takcağımı şaşırdım.içeri hava üflücek şekildemi yoksa içerdeki havayı dışarı üflücek şekildemi.eski fanı çok öncede çöpe attığımiçin şeklini hatırlamıyorum.
içeriye üfleyecek..
Kasa fanı ekzos görevi görür içerdeki sıcak havayı dışarı atmak için çalışır soğutmak için kullanılmaz....
quote:
Orjinalden alıntı: computeron
Kasa fanı ekzos görevi görür içerdeki sıcak havayı dışarı atmak için çalışır soğutmak için kullanılmaz....
+1 bende böyle biliyorum ve hep böyle bağlarım
Ya arkadaşlar fanlar istediğiniz gibi kullanılmazmı ister içeri ister dışarı ben feel 2 kullanıyorum öndeki içeri arkadaki dışarı yanlardakinin 1 i içeri biri dışarı bu size kalmış.
Kasa fanının görevi havayı içeri üflemek yada dışarı üflemek değildir...doğru olanı kasa içinde bir hava sirkülasyonu oluşturmaktır..bunu çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.. bir kasada tek bir fan varsa zaten bir hava sirkülasyonu oluşturamaz bu durumda işlemcinin olduğu bölüme doğru üflemesi uygun olabilir..ama bu sistem pek bir işe yaramaz.. doğru olan kasanın belli bölgelerine yerleştirilen fanların içerdeki havayı sirküle ederek değiştirmesi ve bir yerden dışarı atmasıdır..bunun için en çok kullanılan yöntem ön bölümdeki fanların içeri, arka bölümdekilerin dışarı üflemesidir bu uygun bir kullanım olarak değerlendirilebilir...
saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: HKN_
Ya arkadaşlar fanlar istediğiniz gibi kullanılmazmı ister içeri ister dışarı ben feel 2 kullanıyorum öndeki içeri arkadaki dışarı yanlardakinin 1 i içeri biri dışarı bu size kalmış.
Önyüzdeki fanlar donanımın öntarafında bulunan HDD gibi ısı üretebelicek parçalara hava sirkilasyonu yapmak için üfler diğer arka taraftaki fanlar ise içeri giren ve ısınan parçalarla kasa içerisndeki ısıyı dışarı atar yani her istediğmize göre fanları kullanamayız.kasa üreticileri bunların hesabını yapar ona göre 2 4 3 gibi fanlarla bu ısı problemini aşmaya çalışırlar.
Önyüzdeki fanlar donanımın öntarafında bulunan HDD gibi ısı üretebelicek parçalara hava sirkilasyonu yapmak için üfler diğer arka taraftaki fanlar ise içeri giren ve ısınan parçalarla kasa içerisndeki ısıyı dışarı atar yani her istediğmize göre fanları kullanamayız.kasa üreticileri bunların hesabını yapar ona göre 2 4 3 gibi fanlarla bu ısı problemini aşmaya çalışırlar.
Bunlar Çok ince işler demekki.
Kasanın ön tarafına takılacak fanın kasanın aşağı bölmüne doğru konumlandırılması ve arkadaki baca fanının kasanın yukarı bölmüne konumlandırılması en idealidir.Isınan hava yukarı çıktığı için baca sadece ısınan havayı tahliye etmiş olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme