Şimdi Ara

Kasa + Monitor (Sipariş Vereceğim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sistemde Açtığım son başlık. Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Siparişi Bugün veriyorum. Sipariş vermeden önce Görüşleri alayım dedim.

Kullanım Amacı: 1080p Divx ve MKV Film Arşivimi İzlemek, Müzik ve İnternet. Dijital fotograf cekiyorum. arada sırada Photoshopta Ufak Müdahaleler Yapmak. Çok nadiren Orta Halli Strateji oyunları oynamak.

Özel Notlar: Sistemde Ekran kartı yok. Ekran Kartını ileriye yönelik oyunlara sararsam alıcam. Anakartta HD4250 var ve 1080P Full HD Destekliyor. Kasayı ben fiziken beğendim. PSU sorun verirse yenisini alırım ama benim amacım için yettiğini düşünüyorum. Ayrıca Kullanıma Göre Pahalı olmuş ta demeyin. En ucuz satan yerden parca bası 5-10 Dolar ucuza alacagım. Eksen de çalışan arkadasım var. Şans Eseri buldum onu da :)

KASA
    AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    ASUS M4A88TD-V EVO/USB3, AMD 880G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250, CrossFireX
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    AeroCool VS-9 550W 9 Fan Yuvalı Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası AE-VS9-550

MONİTÖR
    LG W2486L-PF 24'' LED LCD MONİTÖR, Full HD, HDMI, 2 ms

Fiyatını da yazayım da karşılaştırma açısından bakabilirsiniz. 1,49 kurdan Kasa+Monitör+Multimedya Klavye Mouse Hepsi Kredi Kartı Tek Çekim 1420 TL

• Hepsi güzel seçimler, işlemciyi bir üst model olan 955BE alırsanız çarpan kilidi açık olur ve kolay oc yapılabilir. Diğer seçimleriniz yerinde.
  • AeroCool kasa olrak güzel kasalar üretsede PSU olarak aynı seyi söyleyemiyeceğim. Çok dandik olmasada iyi PSU değil. Tavsiyem içinde daha kaliteli bir PSU olan kasalara yönelmeniz yada PSU'suz kasa + PSU seklinde almanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

AeroCool kasa olrak güzel kasalar üretsede PSU olarak aynı seyi söyleyemiyeceğim. Çok dandik olmasada iyi PSU değil. Tavsiyem içinde daha kaliteli bir PSU olan kasalara yönelmeniz yada PSU'suz kasa + PSU seklinde almanız.
    Müşavir OC Yapmayacağım. Zaten Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum :)

LEON-X Yorum yazmadan Sipariş vermem.
    Bu arada Leon-X e Bir Notum Olacak. Athlon II x4 635 önermişti bana ama Kendisine Özel bir not. Sistemde Yazdıgım işlemcisi 10 Dolar Fark Vererek Alıyorum :) O zaman sanırım Beni anlamıştır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenzaburo -- 28 Eylül 2010; 9:57:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenzaburo

Müşavir OC Yapmayacağım. Zaten Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum :)

LEON-X Yorum yazmadan Sipariş vermem.
    Bu arada Leon-X e Bir Notum Olacak. Athlon II x4 635 önermişti bana ama Kendisine Özel bir not. Sistemde Yazdıgım işlemcisi 10 Dolar Fark Vererek Alıyorum :) O zaman sanırım Beni anlamıştır :)

Alıntıları Göster
    Bu arada şaka maka Çavuş Olmuşuz :)

Ha bu arada unutmadan İlk actıgım
    Başlıkta ve özel maillerde bana yardımcı olan @oopppss ve @45ACP'den de son yorumlarını bekliyorum. Hakkınızı helal edin sizde cok yardımcı oldunuz.

• quote:

Bu arada şaka maka Çavuş Olmuşuz :)

Ha bu arada unutmadan İlk actıgım
    Başlıkta ve özel maillerde bana yardımcı olan @oopppss ve @45ACP'den de son yorumlarını bekliyorum. Hakkınızı helal edin sizde cok yardımcı oldunuz.

Alıntıları Göster
    kasa kısmı gayet güzel.. kasa ve psu da fazlasıyla yeterli..
    içindeki psu bu fiyat seviyesi için çok iyi..

monitör biraz zevk meselesidir ama o monitörün yan görüş açısının kötü olduğu ve film izlemek için çok ideal olmadığı şeklinde yorumlar görmüştüm..
    bir araştır istersen..kendim görmedim..
    bütçe ne uyarsa şu monitörüde düşünebilirsin
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=27568

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

kasa kısmı gayet güzel.. kasa ve psu da fazlasıyla yeterli..
    içindeki psu bu fiyat seviyesi için çok iyi..

monitör biraz zevk meselesidir ama o monitörün yan görüş açısının kötü olduğu ve film izlemek için çok ideal olmadığı şeklinde yorumlar görmüştüm..
    bir araştır istersen..kendim görmedim..
    bütçe ne uyarsa şu monitörüde düşünebilirsin
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=27568

Alıntıları Göster
    Oda da kullanacagım ve tam karsıdan izleyecegim. Odanın fiziki yapısı zaten yandan izlemeye musait değil. :)
    XL2370 ile karşılaştırdım. Yani gittim fiziken mağazadan baktım hatta HDMI baglattırdım ikisine de Yani böyle alenen bir fark göremedim açıkcası.

Beni tatmin etti. Bir de bu monitörün biraz daha kare durması hoşuma gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Oda da kullanacagım ve tam karsıdan izleyecegim. Odanın fiziki yapısı zaten yandan izlemeye musait değil. :)
    XL2370 ile karşılaştırdım. Yani gittim fiziken mağazadan baktım hatta HDMI baglattırdım ikisine de Yani böyle alenen bir fark göremedim açıkcası.

Beni tatmin etti. Bir de bu monitörün biraz daha kare durması hoşuma gitti.

Alıntıları Göster
    Son Bir Hamle ile 1400 TL'ye düştü Fiyat. Daha Onay Vermedim. Var mı? Başka Yorum yapacak arkadas.
  • quote:

Son Bir Hamle ile 1400 TL'ye düştü Fiyat. Daha Onay Vermedim. Var mı? Başka Yorum yapacak arkadas.

Alıntıları Göster
    Anakartı o asusun fiyatıyla hemen hemen aynı fiyatta olan MSI 890GX ile değiştirin derim. Diğerleri gayet güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Anakartı o asusun fiyatıyla hemen hemen aynı fiyatta olan MSI 890GX ile değiştirin derim. Diğerleri gayet güzel.

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle bir düzenleme yapalım;

Anakartı; MSI 890GXM-G65 AM3 DDR3 (HD4290 ATI) --- 230 TL (Usb 3.0, Sata 3, HDMI)

Kasayı; AKASA ZEN AK-ZEN600N-BK 600W (2x12cm Fanlı) --- 180 TL

Bu şekilde alabilirsen daha sağlam ve iyi olur, seçtiğin kasa ve anakart ile fiyatları sanırım aynı olmalı, başka da bir değişiklik yapmana gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam şöyle bir düzenleme yapalım;

Anakartı; MSI 890GXM-G65 AM3 DDR3 (HD4290 ATI) --- 230 TL (Usb 3.0, Sata 3, HDMI)

Kasayı; AKASA ZEN AK-ZEN600N-BK 600W (2x12cm Fanlı) --- 180 TL

Bu şekilde alabilirsen daha sağlam ve iyi olur, seçtiğin kasa ve anakart ile fiyatları sanırım aynı olmalı, başka da bir değişiklik yapmana gerek yok.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar Onu Bir iki arkadas daha önermişti ama Aldıgım arkadasın Stokta MSI Kalmamıs ve Beklemem gerekiyormus. o Sebepten malesef olmadı. Ama Aldıgım kartta ondan aşağı kalır bir kart değil demi. Özellik olarak felan kötü diyemeyiz demi?

Kasa olayına gelince AKASA Önerildiği için gittim fiziken inceledimde. Yanyana koyunca Aerocool'un görüntüsü daha hoşuma gitti. Eğer sorun PSU ise onda sıkıntı yok. bozulması halinde 600 W Sağlam bişe takacaklar onun sözünü aldık.

Bu açıklamalar ışıgında son olarak bakarsak kasamız güzel oldu değil mi? Aerocool kasa dediğim gibi görüntü olarak hoşuma gitti. PSU her türlü değişir. Kasanın yapısını cok sevdim ben.

• quote:

Arkadaslar Onu Bir iki arkadas daha önermişti ama Aldıgım arkadasın Stokta MSI Kalmamıs ve Beklemem gerekiyormus. o Sebepten malesef olmadı. Ama Aldıgım kartta ondan aşağı kalır bir kart değil demi. Özellik olarak felan kötü diyemeyiz demi?

Kasa olayına gelince AKASA Önerildiği için gittim fiziken inceledimde. Yanyana koyunca Aerocool'un görüntüsü daha hoşuma gitti. Eğer sorun PSU ise onda sıkıntı yok. bozulması halinde 600 W Sağlam bişe takacaklar onun sözünü aldık.

Bu açıklamalar ışıgında son olarak bakarsak kasamız güzel oldu değil mi? Aerocool kasa dediğim gibi görüntü olarak hoşuma gitti. PSU her türlü değişir. Kasanın yapısını cok sevdim ben.

Alıntıları Göster
    Genele bakınca çok fark yok, MSI bir üst çipsete sahip ve Asus ile aynı fiyata denk gelince o yüzden önerdim, hani alırsan da pişman olmazsın, ancak stok sorunu varsa Asus'u tercih edersin.

Kasa da görünüş olarak tabi kişiye göre değişir, ZEN serisinin psu'ları gayet sağlam bu yüzden önerdim, AeroCool'u alırsan da ön tarafına 12cm'lik bir fan taktırmanı öneririm, içeri üflyecek şekilde konumlandırılmadır.

Başka da bir durum yok bana göre, hayırlı olsun şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Eylül 2010; 13:51:36 >

• quote:

Genele bakınca çok fark yok, MSI bir üst çipsete sahip ve Asus ile aynı fiyata denk gelince o yüzden önerdim, hani alırsan da pişman olmazsın, ancak stok sorunu varsa Asus'u tercih edersin.

Kasa da görünüş olarak tabi kişiye göre değişir, ZEN serisinin psu'ları gayet sağlam bu yüzden önerdim, AeroCool'u alırsan da ön tarafına 12cm'lik bir fan taktırmanı öneririm, içeri üflyecek şekilde konumlandırılmadır.

Başka da bir durum yok bana göre, hayırlı olsun şimdiden

Alıntıları Göster
    Bana Gerek Başlıklarda Gerekse Özel Mesajla Yardımcı Olan Herkese Teşekkür Ederim.

Ben Buraya Gelip Sistem Tavsiyesi Alan Arkadaşalara Örnek olması açısından Bir Kaç Bişiler Yazayım.
    Bu Foruma ilk üye olup, Mesaj yazıp sistem tavsiyesi istediğimde Bilgisayardan anlamıyordum. Yardım alarak ve diğer açılan başlıkları okuyarak bu sisteme ulaştık.

Öncesi Sonrası açısından bakarsak aslında Bilmeden yazdıgım ilk sistemin Özellikleri ile hemen hemen aynı sistemi toparladık ama aradaki farkları yazayım size. Ha bu arada yazdıgım fiyatlar Piyasadaki fiyatlar degil bayi fiyatları farkıdır. Üzerine 5-10 Dolar Arası Ekleyin.

İşelmcide 21 Dolar
    Anakartta 25 Dolar
    Ram de 34 Dolar
    Hard Diskte 17 Dolar Kar Etmişim.

Ayrıca Kasa Konusunda Aynı Fiyata daha iyi bir kasa aldım.

Kısacası Birbiri ile uyumlu ve işimi en iyi görecek sistemi topladım. Alakasız Parcaları Birleştirmek istemiyorsanız. Burdaki adamlara kulak verin.

Ben Tekrardan Bana yardım eden Herkese Çok Teşekkür Ediyorum. 30 Yaşında İlk Bilgisayarım Olacak :) İşin bir de o boyutu var :)

• quote:

Bana Gerek Başlıklarda Gerekse Özel Mesajla Yardımcı Olan Herkese Teşekkür Ederim.

Ben Buraya Gelip Sistem Tavsiyesi Alan Arkadaşalara Örnek olması açısından Bir Kaç Bişiler Yazayım.
    Bu Foruma ilk üye olup, Mesaj yazıp sistem tavsiyesi istediğimde Bilgisayardan anlamıyordum. Yardım alarak ve diğer açılan başlıkları okuyarak bu sisteme ulaştık.

Öncesi Sonrası açısından bakarsak aslında Bilmeden yazdıgım ilk sistemin Özellikleri ile hemen hemen aynı sistemi toparladık ama aradaki farkları yazayım size. Ha bu arada yazdıgım fiyatlar Piyasadaki fiyatlar degil bayi fiyatları farkıdır. Üzerine 5-10 Dolar Arası Ekleyin.

İşelmcide 21 Dolar
    Anakartta 25 Dolar
    Ram de 34 Dolar
    Hard Diskte 17 Dolar Kar Etmişim.

Ayrıca Kasa Konusunda Aynı Fiyata daha iyi bir kasa aldım.

Kısacası Birbiri ile uyumlu ve işimi en iyi görecek sistemi topladım. Alakasız Parcaları Birleştirmek istemiyorsanız. Burdaki adamlara kulak verin.

Ben Tekrardan Bana yardım eden Herkese Çok Teşekkür Ediyorum. 30 Yaşında İlk Bilgisayarım Olacak :) İşin bir de o boyutu var :)

Alıntıları Göster
    Yalnız şu imzayıda değiştir artık. Ne o öyle altıma dolduracam der gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Yalnız şu imzayıda değiştir artık. Ne o öyle altıma dolduracam der gibi.

Alıntıları Göster
    Müşavir

Yakıştı mı Hocam :)

• quote:

Müşavir

Hayırlı olsun, umarım gönlünüzce, sorunsuz bir sistem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Müşavir

Hayırlı olsun, umarım gönlünüzce, sorunsuz bir sistem olur.

Alıntıları Göster
    Valla Yardım Eden Herkesin. Parmakları Dert Görmesin

• quote:

Valla Yardım Eden Herkesin. Parmakları Dert Görmesin

Alıntıları Göster
    İyi günlerde kullanın hocam hayırlı olsun tekrardan
  • quote:

İyi günlerde kullanın hocam hayırlı olsun tekrardan

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Şimdi Telefon Geldi. Sistem ve Monitör hazırmış.
    Akşam iş cıkışı gidip alıyorum.

Tekrardan Herkese Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.