(Lütfen bu konuya bu tür arızaları çözmüş arkadaşlar cevap yazsın, forumu kirletmenin manası yok.Forumdaki benzer arızalardan anlaşıldığı gibi bu arızanın henüz çözümü yok)
Uygulanan Yöntemler:
Tüm donanım değişti(Psu,cpu,ram,vga card,hdd,monitör)
C-Cmos yapıldı.Pil değişti.Kondansatörler sağlam.Kapasitörle tek tek ölçüldü.Elektrik akımı 220 v.
Kuzey köprüsünde gözle görülür bir kırık,çizik vs. yok.Cpu soketinde kırılma,eğilme tarzı sorunlar yok.Termal macun tam.
Board: ECS-661GX-/800-M7 REV:3.0
Deneyimlerinizi bekliyorum
Bu sorunun o kadar cok sebebi olabilir ki..
1- Grafik kartiniz ekstra guc gereksinimi isteyen bi kart mi ? eger oyleyse guc baglantisini yaptiniz mi ?
2- PSU'nuz grafik kartinin istedigi voltaj ve amper degerlerini karsiliyor mu ?
3- Grafik kartinizi monitore DVI VGA vs.. gibi donusturuculerle mi bagliyorsunuz ?
4- Buzzer takili mi sistemde hata sinyal sesi gelmiyor mu ?
gibi gibi..
Hocam maalesef sorunda bu zaten.Hata sinyali ve sesleri alamıyorum.Psu değişik değerlerde taktım yine aynı.Grafik kartı doğrudan vga bağlantı, ayrıca eski model fx-5500
Dün Vatan'dan anakart+ram aldım. Başka yerden de işlemci aldım. Parçaları taktığımda ekrana ışık gelmiyordu dediğin gibi. Her yolu denedim olmadı. Gold'a bıraktım ertesi gün arayıp anakart arızalı dediler. Aynı sorun olabilir.
Peki ben size şöyle birşey desem; elimde yedek 2 tane daha board var onlarda görüntü vermiyor???
DH'de bana yardım edebilecek birileri muhakkak vardır, biliyorum
Sorunun u ilk gorunce statik elektirik olarak dusundum ama sorun donanimsal ve ana kart veya psu da problem var kasa islem yapiyor ancak ekrana grntu gelmiyrsa anakartta cpu da bakilmasi gerek tabi
Yalnız hocam; 2 tane daha kart var elimde sağlamdı onlar şimdi onlarda açmıyor
Kardeş daha öncede bir arkadaşın başına gelmişti.Hertürlü şeyi denemiş ve olmamıştı. Daha sonra beni çağırdı.Sorunun kablodan olduğunu gördük. Sen ve diğer arkadaşlar kablodan hiç bahsetmemişsiniz.Birde onu dene istersen.
öne giden usb kablosunu anakarttan çıkarıp deneyin...
quote:
Orijinalden alıntı: KARTALATAKAN
Kardeş daha öncede bir arkadaşın başına gelmişti.Hertürlü şeyi denemiş ve olmamıştı. Daha sonra beni çağırdı.Sorunun kablodan olduğunu gördük. Sen ve diğer arkadaşlar kablodan hiç bahsetmemişsiniz.Birde onu dene istersen.