Şimdi Ara

Kasa önündeki USB girişleri çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçen gün smart disk 80 gb harici disk aldım bilgisayara taktım ne işığı yanıyodu nede görünüyodu bilgisayarın önündeki tüm usb lere taktım fakat harici disk çalışmadı daha sonra bilgisayarın arkasındaki usb ye takınca aniden harddiski gördü ve tanıdı bunun sorunu nedir??? öndeki usb ler neden hard diski tanımıyor diğer herşeyi tanıyor öndeki usb ler fakat bu harddiski tanımıyor ve sadece kasanın arkasındaki usb ye takınca çalışıyor bilen varsa çok yardımcı olur herkese şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bazen yapıyor bunu herkes en az bir kez yaşamıştır. Arkadaki USB girişleri doğrudan anakarta bağlı ana girişler. Öndekilerse genişleme yuvaları. Genelde cihazlar arkaya bağlandığından anakartına bağlı olarak esas girişler (öncelik ve hız bakımından) arkaya konmuş olabilir. Her seferinde arkaya uzanmak zoruna gidiyorsa bir tane HUB al 8-10 lira bişey.
  • Öndeki girişler bazen bu sorunu verebilir. Arkadan sürekli olarak eğilip takmak zor geliyor ise, özellikle adaptör beslemeli bir usb hub alırsan sorunların çözülecektir.
  • arkadaşlar bende usb hub var arkaya taktım usb hub çalışıyo canavar gibi fakat harddiski usb hub a bağlayınca sorun çıkartıyo yine çalışmıyor illa arada aracı olmadan direk bağlamak gerekiyo deli olcam bilgisayarda boru gibi duvara dayalı arkasını çevirmek için çok zahmet gerekiyo masayı falanda çevirmek gerekiyo acaba başka bi çözümü yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_uslux -- 17 Aralık 2008; 18:51:09 >
  • bide hd ntfs sisteminde fat32 ye geçirsem bi işe yararmı?
  • Kaliteli Usb (mesele Hp usb 2,0 kablo)uzatma kablosu al arkaya tak ordan klavyenin yani kolayca uzanabileceğin yere kabloyu koy bu sorununu çözecektir sanırım.

Not: kablo ne kadar kısa olursa veri aktarma o kadar iyi olcakatır.
  • biostan usb leri hihg speed yaparsan düzelmesi gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ada44mavi

biostan usb leri hihg speed yaparsan düzelmesi gerekir

Arkadaşın sorunu ön USB girişlerinin çalışmaması. Bıosdaki bir ayarın ön USB girişlerini çalıştıracağını zannetmiyorum. Galiba sorunu yanlış anladınız.

Yukarda arkadaşlar belirtmiş. Kaliteli gerçek bir USB2.0 hub işinizi görecektir. ya da kasanın ön USB girişlerinin yeniden düzgün bir şekilde bağlanması gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur_uslux

Arkadaşlar ben geçen gün smart disk 80 gb harici disk aldım bilgisayara taktım ne işığı yanıyodu nede görünüyodu bilgisayarın önündeki tüm usb lere taktım fakat harici disk çalışmadı daha sonra bilgisayarın arkasındaki usb ye takınca aniden harddiski gördü ve tanıdı bunun sorunu nedir??? öndeki usb ler neden hard diski tanımıyor diğer herşeyi tanıyor öndeki usb ler fakat bu harddiski tanımıyor ve sadece kasanın arkasındaki usb ye takınca çalışıyor bilen varsa çok yardımcı olur herkese şimdiden teşekkürler

Banada bir kaç kez oldu bu olay.Sebebini bilmiyorum. Belki ön usbler hdd yi çalıştıracak akımı veremediği içindir.(Aklıma bu geliyor,yanlış olabilir)
  • gayet doğru akım yetersiz geliyor... bazen ön usb lerde ters bağlantıdan dolayı bağladığınız usb cihaz yanabiliyor dahi...
    lütfen dikkat ediniz... aldığınız kasa ve içindeki güç kaynağı bilgisayarınızın en önemli parçasıdır... anakart seçiminede çok dikkat ediniz... kolay gelsin.
  • benzer bir problem bende de var..
    2.5'' wd harici diskim var. masaüstü bilgisayarda kasanın ön kısmındaki usblere takınca sadece ışığı yanıyor, ama tanınmıyor. çalışmıyor. arkadaşa ait farklı bi marka harici disk taktık, sadece ışığı yandı ama çalışmadı.
    kasanın arka tarafındaki usblere takınca ise sorunsuz çalışıyor.
    ön taraftaki usblere usb bellek takınca ise sorunsuz çalışıyor.

anladığım kadarıyla voltajla ilgili bi problem ancak bunu çözmenin bi yolu yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayafu

benzer bir problem bende de var..
    2.5'' wd harici diskim var. masaüstü bilgisayarda kasanın ön kısmındaki usblere takınca sadece ışığı yanıyor, ama tanınmıyor. çalışmıyor. arkadaşa ait farklı bi marka harici disk taktık, sadece ışığı yandı ama çalışmadı.
    kasanın arka tarafındaki usblere takınca ise sorunsuz çalışıyor.
    ön taraftaki usblere usb bellek takınca ise sorunsuz çalışıyor.

anladığım kadarıyla voltajla ilgili bi problem ancak bunu çözmenin bi yolu yok mudur?

biraz hort olacak ama...

aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, daha önce ön USB ile kullandığım taşınabilir HDD'nin şimdi sadece ışığı yanıyor ve tanımıyor bilgisayar.
    önce iki adet usb girişi var birinde hiçbir sorun yokken diğer bu şekilde çalışmıyor. usb bellek dahil hiç bir şey çalışmıyor ama usb'ye elektrik gidiyor. Hdd takınca ışığı yanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.