herkese iyi forumlar ve sağlıklı günler dilerim hali hazırda kullandığım parçaları yazayım öncelikle sonrasını önerilerinizi bekliyorum anakart :msi x570 gaming pro carbon işlemci :amd 3600x ekran kartı :Msi gtx 1080 gaming x ram :gskil ripjaws 3200mhz cl16 8gb m2 ssd :Samsung 250GB 980 PRO NVMe M.2 ssd :yine samsung 240 gb bir modeli var hatırlamıyorum bakmam lazım hdd :500 gb normal harddisk ^^ şimdi bunlara ek eskiden kalma ledli kasam vardı onun içine kurulu şuan ama fanları flan ses yapıyor şuan için bitmek üzere ömrü eski bir modeldi eski sistem için öylesine alınmıştı acele ile ve hali hazırdaki psu da eski bir psu misal işlemci için pin yetersiz eksik pin ile kullanıyorum anakartta ek pin yuvası var bendeki psuda yok şimdi bu sisteme ek olarak güzel bir kasa yanına bir psu ve soğutma almam gerekiyor ayrıyetten belki aynı işlemciden 1 adet daha alırım yada kasaya göre görsel olsun diye rgb li ramlerden trident z vb alırım diye düşünüyorum acil olarak kasa psu ve soğutma modelleri önerirseniz sevinirim almak için çıkıcam birazdan o yüzden acil olduğunu belirtmek istedim bütçe konusu açılacak şuan için sıkıntı yok ama şu şekilde açıklayım 2k boş kasaya verilir verilmez tartışılır ama 1k lık kasalar bazen 2klık kasalardanda hoş duruyor ^^ şuan kasa kötü olduğu için pc kendini göstermiyor ^^ hem hava akışı olsun hem almışken sağlam birşey alayım diyorum soğutma olarakda sıvı soğutma var kafamın bir tarafında ama bazı forumlarda hava soğutmaları daha çok önermişler aynı işlevde siz ne alırıdnız hangi soğutucu tavsiye edersiniz teşekküler bekliyorum ^^ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxsaloxxx -- 1 Mart 2021; 14:54:33 > |
kasa psu ve soğutucu önerisi yardım ACİL size zahmet
-
-
xpg reactor 650w 80+gold psu (bulabılırsenız 750w )
yada 2. elde corsair rm850x bakın.
kasayı gosterme gıbı dusuncenız varsa sıvı sogutma alın. yok o ısını yapsın dersenız hava sogutma bakabılırsınız.
hava sogutma olara;
Noctua D15
be quite dark pro
fuma 2
mugen 5
arctic e spor
olarak kasanıza uygun bır sogutucu secebılırsınız. hepsı sızı 3600x ıcın fazlasıyla memnun eder. (5900 e kadar amd de 10900k ya kadar ıntelde ısınızı gorur)
kasa olayına kısısel zevk olarak bakıyorum.
beğendiğim kasaları bırakayım ıclerınde sevdıklerınız olursa değerlendırın... hem performansları tatmın eder.
1000 tl cıvarı kasalar.
asus gt501 (beyazını daha cok beğenıyorum)
coolermaster td500 (yıne beyazı daha hoş duruyor)
Phanteks p400
ucuz yollu performansı yeterlı kasalar
500 tl cıvarı.
zalman n5
aerocool one frost
Ranker Cygnus v2 beyaz
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07xpg reactor 650w 80+gold psu (bulabılırsenız 750w )
yada 2. elde corsair rm850x bakın.
kasayı gosterme gıbı dusuncenız varsa sıvı sogutma alın. yok o ısını yapsın dersenız hava sogutma bakabılırsınız.
hava sogutma olara;
Noctua D15
be quite dark pro
fuma 2
mugen 5
arctic e spor
olarak kasanıza uygun bır sogutucu secebılırsınız. hepsı sızı 3600x ıcın fazlasıyla memnun eder. (5900 e kadar amd de 10900k ya kadar ıntelde ısınızı gorur)
kasa olayına kısısel zevk olarak bakıyorum.
beğendiğim kasaları bırakayım ıclerınde sevdıklerınız olursa değerlendırın... hem performansları tatmın eder.
1000 tl cıvarı kasalar.
asus gt501 (beyazını daha cok beğenıyorum)
coolermaster td500 (yıne beyazı daha hoş duruyor)
Phanteks p400
ucuz yollu performansı yeterlı kasalar
500 tl cıvarı.
zalman n5
aerocool one frost
Ranker Cygnus v2 beyaz
yorumlarınız için teşekkürler
ama aradığımı bulamadım ^^
-
Cooler master td500 mesh
Xpg core reactor 650w gold
Fuma 2 soğutucu
Bu birimlere 2000 TL civarına sahip olabilirsiniz.
-
yukardakilerin aynısı ^^
kasa pek hoşuma gitmedi açıkcası
bir yandanda zevk meselesi sizlik bişi yok tabi nerden bileyim neyi seviceni desen haklısın bişi diyemem ^^
ama bi yandan böyle kasa ben burdayım dicek bir yandan hemen ulaşabileceğim bir kasa olması örnek gidip hemen alabileceğim
yani sizden gelenlerden bakıp beğenirim diye konu açtım almak istedikleriniz yada kullandığınız bişi varsa örnek olması açısından
doğrusu bende ne istediğimi bilmiyorum ama dur bakalım
varsa önerilere devam
teşekkürler yinede :D
-
be quiet 500dx bakabilirsiniz dediğim gibi başlıktaki ürünler genelde kişisel tercih meselesi olan ürünler buna biraz da siz karar vereceksiniz öneri gelir gelmesine
-
Cooler Master MasterBox MB511 ARGB MCB-B511D-KGNB65-STK - Kasa
Kasa ortalama - 990TL
Cooler Master MasterLiquid ML240L - Sıvı Soğutma
Sıvı soğutma ortalama - 815TL
Cooler Master MWE 750W MPE-7501-ACABW-BEU - Güç Kaynağı ( İsteğe göre Rgb-Argb olarak değiştirebilir)
Güç Kaynağı ortalama - 766TL
Bence almışken takım halinde almanız çok daha iyi olacaktır. -
Kasa: 780t corsair(ömürlük)
Psu: rm 850i(arızalanana kadar :D)
Cpu soğutucu: noctua nh-d15(ömürlük)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
söylediğin ürünler şuan için piyasada yok ^^
aradığımı halen bulamadım örnek çıkar dedim ama çok az cevap geliyor
burdan bişi çıkmıcak gibi ^^
aklıma oturan konular
kasa ön panel mesh yani delikli olacak
soğutma sıvı veya hava soğutma rgbli üst seviye bir soğutma olacak
psuda kasaya göre yandan isim veya varsa rgbli bişi olabilir diye düşünüyorum
yani amacım şuan sistemim donanım olarak iyi (daha iyisi var tabiki ama kötü değil benim için çok iyi)parça parça alarak dizdim yukardaki sistemi
bu kasa ile kullanınca kasa heves vermiyor arkadaşın 2k lık kasası rgb olduğu için benimkinden iyi görünüyor (sistemden anlamayanlar için)
bende buna istinaten hem masayı hem kasayı değiştirip hem güzel hem ileri dönük hemde biraz görsellik yapmak istiyorum kısacası olay bu ^^
-
Hocam sizi sevdim bütçenizi yazarsanız ona göre f/p parçalar önereyim. Sıvı soğutma almayın benim param çok arızalanınca yenisini alırım diyorsanız alın ama radyatörleri çok arıza veriyor. Noctua'nın hava soğutmaları sıvı soğutma kadar performans veriyor.
bütçe konusu sıkıntı değil nasıl değil örnek veriyorum misal söylediğiniz parçalar 2k tutuyor (örnek) piyasadada mevcutsa yukarıda bazı arkadaşların yazdıkları piyasada yok misal hemen ulaşabileceğim bir ürünse hemen alabilirim
örnek diyelim verdiğiniz parçalar 2k değilde 3k veya 4k tuttu 1 ay bekler yine alırım
kendi sistemimide parça parça alarak topladım zaten yukarda anlattığım gibi
önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: xxxsaloxxxbütçe konusu sıkıntı değil nasıl değil örnek veriyorum misal söylediğiniz parçalar 2k tutuyor (örnek) piyasadada mevcutsa yukarıda bazı arkadaşların yazdıkları piyasada yok misal hemen ulaşabileceğim bir ürünse hemen alabilirim
örnek diyelim verdiğiniz parçalar 2k değilde 3k veya 4k tuttu 1 ay bekler yine alırım
kendi sistemimide parça parça alarak topladım zaten yukarda anlattığım gibi
önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
Öncelikle şunu belirteyim hocam önerdiğim parçalar kesinlikle ömürlük çok uzun vadede sizi asla üzmeyecek ürünler. Kasayı soğutucuyu al ömürlük kullan. Ancak artık görüntüsünden sıkılırsın değişiklik ararsın öyle değiştirirsin. Psu ise ilerde 3070'e belki 4xxx serisi çıkarsa o serinin tepe modeline geçmek istersin rahatlıkla en üst amiral gemisi ekran kartını bile besler. Bu parçalara uzun soluklu bakmak bir kere iyisini almak çok uzun süreler sizi ek masraftan korur. Bu açıdan bakmanızı öneririm.
Soğutucu: Noctua NH-D15 Çift Fanlı Sessiz Intel AMD Uyumlu Cpu Soğutucu 1.180,13 TL yerine 998,49 TL
Kasa: Corsair iCUE 220T
Corsair 4000D
Corsair 460x rgb
Cooler Master Masterbox TD500
Cooler Master Masterbox MB520
Hangisini beğenirseniz
Alın arkanıza bakmayın çok uzun bir süre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: İtalyan AygiriÖncelikle şunu belirteyim hocam önerdiğim parçalar kesinlikle ömürlük çok uzun vadede sizi asla üzmeyecek ürünler. Kasayı soğutucuyu al ömürlük kullan. Ancak artık görüntüsünden sıkılırsın değişiklik ararsın öyle değiştirirsin. Psu ise ilerde 3070'e belki 4xxx serisi çıkarsa o serinin tepe modeline geçmek istersin rahatlıkla en üst amiral gemisi ekran kartını bile besler. Bu parçalara uzun soluklu bakmak bir kere iyisini almak çok uzun süreler sizi ek masraftan korur. Bu açıdan bakmanızı öneririm.
Soğutucu: Noctua NH-D15 Çift Fanlı Sessiz Intel AMD Uyumlu Cpu Soğutucu 1.180,13 TL yerine 998,49 TL
Kasa: Corsair iCUE 220T
Corsair 4000D
Corsair 460x rgb
Cooler Master Masterbox TD500
Cooler Master Masterbox MB520
Hangisini beğenirseniz
Alın arkanıza bakmayın çok uzun bir süre.
Alıntıları Gösterdeğerli yorumlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim
kasalardan pek istediğim çıkmadı aslında (zevk işi bakıldığında) hem güzel hem sağlam güzel abuk subuk olmamakla beraber güzel bişi çıkar diye umut ediyordum ^^
önerdiğiniz kasalardan td500 ün siyah olanını tercih edicem gibi duruyor şuan için farklı bişi gelmesse alana kadar
bu kasa olacak
(neden takıldığım sorulursa)
örnek aynı fiyata daha çok usb portlu ama bu sefer mesh değil veya ne bilim fanı eksik oluyor görsel açıdan içime sinmiyor bişiler çıkıyor hep
kasa güzel herhangi bir sorun yok incelemesi vb var baktım araştırdım
bu kasa dediğim gibi başka bişi karşıma çıkmassa bu olacak
soğutucu olarakda önerdiğiniz soğutucuyu alıcam =Noctua NH-D15
psu olarakda o psu zaten önerdilerdi ama şuan satışı yok amazonda var daha önce amazondan almadım hiç amazonprime kargo ücretini kaldırıyor biraz araştırdım
o şekilde biraz daha bakıp o psuyuda almayı düşünüyorum
çok teşekkürler tekrardan
bu arada bir resim atayım ne demek istediğimi anlarsınız kasa içi benim için ferrari ama dışı tofaş ^^ klavye desen hak getire ^^
kasanın içini hallettik dışı kaldı
kulaklık aldım
monitör tamam onuda hallettim
kasa kaldı klavye alıcam kasaya ek soğutucu ile psu sonrada masayı değiştiririm ^^
resimdeki kötü kalabalık için kusura bakmayın arkada tarafında dosyalar var hep evden çalışıyorum şuan için ^^
-
Hocam aslında kredi kartı değil de nakit alacaksanız önceden dediğim gibi 2. Elden temiz çiziksiz 780t ya da 760t alın rahatınıza bakın derim. Bana göre yüzyılın kasaları bu ikisi :)
Buraya kasa olarak CM TD500 yazanlar kasanın fanlarında kronik sorun olduğunu sanırım bilmiyorlar. Bende var kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu kasayı alacak olanlar yabancı formları iyi araştırsın.
-
sizdeki kasada problem olma şansı varmı ?
bazı firmalardan çıkan serilerde oluyor şans bu birazda bana göre
her kasa aynı yerde yapılmıyor
aynı şekilde ekran kartı işlemciler yapılan yerler seriler değişiyor
çıkan mallardan birinde aksaklık olmuştur oda sana denk gelmiştir ^^
ama yinede saol uyarıların için zaten henüz almadım kasayı araştırıyorum halen :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X