Evet beyler kasa ve fanlara LED ışık takarken nelere dikkat edicez tavsiyeler adresler. Ben power in 5 volt kısımına LED bağladım anında bozuldu büyük led mi alıcaz yoksa direnç filanmı takıcaz ? cevaplar için teşekkürler. İyi forumlar
kaptanademK
kullanıcısına yanıt
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Led'ler 12v hocam.Molex'den almanız lazımdı gücü
quote:
Orijinalden alıntı: Hi Im Rider
ilk önce 12 ye taktım bozulunca fazla geldi dayip 5 volta bağladım yine aynı 1 kere yanıyor sonra tamamen sönüyor :( Acaba bu led lerin volt değerimi düşük ?
quote:
Orijinalden alıntı: kaptanadem
quote:
ilk önce 12 ye taktım bozulunca fazla geldi dayip 5 volta bağladım yine aynı 1 kere yanıyor sonra tamamen sönüyor :( Acaba bu led lerin volt değerimi düşük ?
ledlerin 12v olduğuna eminmisiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: KaRaKaPtAn
quote:
Orijinalden alıntı: kaptanadem
quote:
ledlerin 12v olduğuna eminmisiniz ?
emin değilim nasıl olucaz?
kaptanademK
kullanıcısına yanıt
ledleri aldığınız yere sorun ya da genelde voltaj değerleri böyle olur;
KIRMIZI 2 V KAVUNİÇİ 2 V SARI 2.1 V YEŞİL 2.2 V MAVİ 3.3 V BEYAZ 3.3 V
mesela 6 tane kırmızı ledi seri halde 12v a bağlayabilirsiniz ama garanti olması için 1 ohm luk da direnç bağlamanız lazım ve ya 3 tane mavi ledi seri halde 12v a bağlayabilirsiniz ama 120 ohm luk direnç bağlamanız lazım
kaç led ve kaçlık direnç bağlayacağınızı R(Direnç)=(kaynak voltajı-Led voltajı)/Led akımı direncin Watını hesaplamak için; W=(Direnç üzerindeki voltaj)xAkım
formulleriyle hesaplayabilirsiniz :D
quote:
Orijinalden alıntı: KaRaKaPtAn
ledleri aldığınız yere sorun ya da genelde voltaj değerleri böyle olur;
KIRMIZI 2 V KAVUNİÇİ 2 V SARI 2.1 V YEŞİL 2.2 V MAVİ 3.3 V BEYAZ 3.3 V
mesela 6 tane kırmızı ledi seri halde 12v a bağlayabilirsiniz ama garanti olması için 1 ohm luk da direnç bağlamanız lazım ve ya 3 tane mavi ledi seri halde 12v a bağlayabilirsiniz ama 120 ohm luk direnç bağlamanız lazım
kaç led ve kaçlık direnç bağlayacağınızı R(Direnç)=(kaynak voltajı-Led voltajı)/Led akımı direncin Watını hesaplamak için; W=(Direnç üzerindeki voltaj)xAkım
formulleriyle hesaplayabilirsiniz :D
Üstad 1 led için 1 adet 1 ohm luk direnç bağlasak yada,
tek led tek direnç nasıl olur.
kaptanademK
kullanıcısına yanıt
hocam 1 tane led e 1ohm yetmez elinizdeki ledlerin voltajını öğrenmeniz lazım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme