Şimdi Ara

Kasa ve Güç Kaynağı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm herkeze iyi forumlar dilerim.

Güç kaynağı konusunda bir sorum olacak yardımlarınızı rica ediyorum.

Sistemim aşağıdaki gibidir. Elimdeki güç kaynağı bu sistem için yeterli midir? değil ise sizce nasıl bir güç kaynağı almam gereklidir.
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Ve sizce uzman gözü ile bu sistem iyi bir sistem midir?

Anakart: MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)
    İşlemci: AMD FX X8 9370 Soket AM3+ 4.4GHz 220W
    Ekran Kartı: Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2
    RAM: 2 x Kingston 8GB Hyperx Fury DDR3 1866MHz
    HDD: Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - 2 TB WD standart HDD

Elimdeki Güç kaynağı: Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz

Güç kaynağı ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunmaktadır.
    http://www.fanatekno.com/bilgisayar-urunleri/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-500w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gexcer -- 23 Mart 2015; 19:28:18 >

• Konu ile ilgili yardımcı olabilecek üstad larım cevaplarınız bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gexcer

Konu ile ilgili yardımcı olabilecek üstad larım cevaplarınız bekliyorum..
    hocam güç kaynağınız kaliteli bir ürün ama elinizdeki bileşenler için yetersiz. yani i5-4460+ r9 280 olsaydı yeter derdim ama fx-9370 ve r9280 için tam sınır değer.hatta sağlam oyunlarda sıkıntı çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

hocam güç kaynağınız kaliteli bir ürün ama elinizdeki bileşenler için yetersiz. yani i5-4460+ r9 280 olsaydı yeter derdim ama fx-9370 ve r9280 için tam sınır değer.hatta sağlam oyunlarda sıkıntı çıkabilir.

Alıntıları Göster
    Sistem yük altındayken psu sorun çıkarabilir, R9 280'de güç tüketimi konusunda çok iyi değildir, bu arada 220w tdp'li işlemciyi neden alıyorsunuz ya da aldınız anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Sistem yük altındayken psu sorun çıkarabilir, R9 280'de güç tüketimi konusunda çok iyi değildir, bu arada 220w tdp'li işlemciyi neden alıyorsunuz ya da aldınız anlamadım...

Hocam valla çok haklısında alırken aceleye bide az araştırmamızdan dolayı oldu. 8 çekirdek 4.4ghz diye aldım ama tüketimi çokmuş.
  • quote:

quote:

Hocam valla çok haklısında alırken aceleye bide az araştırmamızdan dolayı oldu. 8 çekirdek 4.4ghz diye aldım ama tüketimi çokmuş.

Alıntıları Göster
    Bu arada 12 v 42 amper güç veriyormuş ekran kartı için. r9 280 için kaç amper gerekli?

• quote:

Bu arada 12 v 42 amper güç veriyormuş ekran kartı için. r9 280 için kaç amper gerekli?

Alıntıları Göster
    Etiketi abartmışlar, o seviye de güç verimliliğine sahip olması için en az GOLD ya da Platinum olması lazım o psu'nun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç kaynağı tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Etiketi abartmışlar, o seviye de güç verimliliğine sahip olması için en az GOLD ya da Platinum olması lazım o psu'nun.
    Anladım hocam peki sizin bu sistem için önereceğiniz bir GPU varmı? İşlemci ve ssd yi aldım şimdilik. Anakart ve Ekran kartını önümüzdeki hafta alacağım. Anakart konusunda da bir öneriniz varsa muhakkak duymak isterim.
  • quote:

Anladım hocam peki sizin bu sistem için önereceğiniz bir GPU varmı? İşlemci ve ssd yi aldım şimdilik. Anakart ve Ekran kartını önümüzdeki hafta alacağım. Anakart konusunda da bir öneriniz varsa muhakkak duymak isterim.
    İşlemci için faz yapısı güçlü anakart öneririm, 990x çipsetlere bakman iyi olur.

Ekran kartı R9 280 seçimi iyi f/p oranı güzel kart ancak Sapphire öneririm daha ucuz ve sorunsuz.
  • quote:

İşlemci için faz yapısı güçlü anakart öneririm, 990x çipsetlere bakman iyi olur.

Ekran kartı R9 280 seçimi iyi f/p oranı güzel kart ancak Sapphire öneririm daha ucuz ve sorunsuz.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asrock-fatality-970-asr970fp-amd970-am3-ddr3-2400-mhz-anakart.aspx bu anakart sizce iyimidir hocam CPU 220 w çıkış var.
    PSU konusunda kasa ile birlikte paket olarak alaileceğim bir öneriniz varmıdır? Saphire de var aynı özelliklerde önce onada bakmıştım fakat asus ekran kartlarında iyi diye asus kararını vermiştim ama tekrar bakmakta fayda var.

• quote:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asrock-fatality-970-asr970fp-amd970-am3-ddr3-2400-mhz-anakart.aspx bu anakart sizce iyimidir hocam CPU 220 w çıkış var.
    PSU konusunda kasa ile birlikte paket olarak alaileceğim bir öneriniz varmıdır? Saphire de var aynı özelliklerde önce onada bakmıştım fakat asus ekran kartlarında iyi diye asus kararını vermiştim ama tekrar bakmakta fayda var.
    970 çipset anakarta o para verilmez kardeşim...

Gigabyte 990FXA-UD3
    http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-990fxa-ud3-ddr3-1866mhz-sgl16x-am3-pmu45087

• quote:

970 çipset anakarta o para verilmez kardeşim...

Gigabyte 990FXA-UD3
    http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-990fxa-ud3-ddr3-1866mhz-sgl16x-am3-pmu45087

Anladım hocam çok saolun vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

Hocam PSU öneriniz varmıdır acaba. Şunu kullanırsan tam verimli olabilir diyeceğiniz. Hatta Kasa ile birlikte olursa çok daha güzel olur.
  • gexcer G kullanıcısına yanıt
    F/p olarak düşünülebilir.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103494

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtyper

F/p olarak düşünülebilir.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103494

Öneri için çok saolun. Kullandınız mı PSU yu acaba ses konusunda problemi var mıdır?
    Fiyatına gore kaliteli bi üründür. Kullanmadım ama kullananların memnun olduğunu soyleyebilirim. Bütçe belirtirseniz daha sağlıklı öneride bulunabiliriz.

• quote:

Fiyatına gore kaliteli bi üründür. Kullanmadım ama kullananların memnun olduğunu soyleyebilirim. Bütçe belirtirseniz daha sağlıklı öneride bulunabiliriz.

Bende kullanıcı yorumlarını araştırmaya başlamıştım olumlu yorumlar var. Bütçe konusunda şuanda kasa PSU 500 tl gibi düşünüyorum ama tabiki o paraya alabilirmiyim onuda bilmiyorum :) fiyatlar konusunda ve en iyi ürün hangisidir hangi ürün performanslıdır hiç bilgim yok. burada sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan öneriler ile alacağım parçaya yöneliyorum. bir yandanda biraz biraz öğrenme fırsatı bulmuş oluyorum :)
    500 TL sadece güç kaynağı için mi

• quote:

500 TL sadece güç kaynağı için mi
    KASA + PSU şeklinde düşünüyorum.
  • quote:

KASA + PSU şeklinde düşünüyorum.
    http://www.akortek.com/aerocool-gt-a-750w-80-gold-usb-3-0-pencereli-siyah-atx-kasa.html

Linkteki kasa ve PSU sizce iyimidir tercih edilebilir mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.