arkadaşlar elimde böyle bir fan var oldukça da sessiz ama fanı çalıştırdığım zaman kasanın içine koyarsam manyetik alanı yüksek olduğu için işlemciye falan zarar verir mi
manyetik alanın zarar vereceğini sanmıyorum
ama kasanın neresine bağlayacaksın ??? biraz açıklarmısın
hem ona bakarsan kasaların yanlarında hep CRT tüplü monitörler bulunuyor herkesde en çok manyetik alan yayan şey bence monitörlerdir. ama o bilebişey yapmadığına göre bu fanın zararı olmaz ama kasanın içinde nereye bağlıycaksın birde o sorun var eğer işlemciye çok yakın bir yere bağlıycaksan bir ihtimal manyetik alan etkisi olabilir. ama bu sadece işlemciye değil RAM anakart HDD gibi diğer bileşenleri de etkileyebilir. ama yinede bir ihtimal bu işin erbaplarına sormak lazım bunu
denemeni pek tavsiye etmem çünkü çok devirli olduğundan sarsıntı yapacaktır buda hdd ler çalışırken sallanır ve hdd nin yüzeyine zarar verebilirsin sonra zonk hdd gitti
sarsıntı o kadar problem değil yaw
vidaları bağlarken lastik pul lardan takarsan sarsıntıyı büyük ölçüde kesebilir
yinede sen kasadan önce başka bir yere bağla bunu ve bir dene sarsıntısına falan bir bak çoksa takma tabi ki
arkadaşın dediği gibi hdd ler etkilenir
ben fanı cd-rom bölümüne takacam çok sarsıntı yapmıyor denedim ama işte hdd ler manyetik alandan etkilenir mi?
fan dediğim gibi çok sessiz ilk kez bende böyle bir fan görüyom