Tahminimce anakart yandı, sizce bunun nedeni ne olabilir ?
Anakartınızı neden söktünüz ? sanırım bu soğutucuyu takmak için ankartını sökmeniz gerekmiyor bu arada eğer anakart alt bağlama parçası varsa ve metalin anakarta değmemesi için bir yapışkan türü parça olacak onun montajını yapmadınızmı ? ve soğutucudan artan parça varmı ?
sunbeam soğutucu am3 destekli gözükmüyor kutudan çıkan talimata göre ancak herkes am3 ile de kullanıldığını söyledi.am3 anakarta takmam için soğutucunun klipslerinden biraz bastırmam gerekiyordu ve soğutucu baya büyük olduğu için anakart kasa içindeyken bunu yapmak pek mümkün olmadı.Bu nedenle soğutucuyu anakartı çıkartıp taktım.Anakart alt bağlama parçasından kastın işlemci etrafındaki soğutucu klipslerini anakartın altından tutan metal kısımsa orası takılıydı zaten.Metalin anakarta değmemesi için bir yapışkan türünden neyi kastettin anlamadım?Soğutucudan artan parçalarda intel destekli anakartlara bağlama yapmak için gerekli olan parçalardı, başka bi parça artmadı.
yok mu başka bi fikri olan arkadaşlar ?
yok ben zannettim anakartın arkasına birşey takılıyormuydu bazı anakartlara soğutucu takmak için alt entegre parçası kullanılıyordu demek istediğim buydu çok zorladıysanız kuzey köprüsüne zarar vermiş olabilirsiniz keşke daha basit birşey alsaydınız.
valla zor olduğunu bilmiyodum bu kadar herkes f/p açısından çok başarılı dediği için soğutucuya sunbeam tercih ettim bileydim böyle olcağını kastırmazdım