arkadaşlar işlemcimin fanını ses yapması nedeniyle aksa venom fan ile değiştirdim normalde işlemci sıcaklığını speet fan ile ölçtüğümde 30,31 derecelerde tutuyor ekran kartı sıcaklığı 40,42 derecelerde fakat kasadan homurdamalara benzeyen ses geliyor acaba bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler
bilgisayarı çalıştır sonra fanları elinle tek tek durdurup sesi hangi fanın fanın çıkardığını tespit et... sonra o fanı temizle, contack sprey ile yağla, vidalarını sık ;)
Vidalar olabilir benim kasamda öyle kısa zamanda kasa değiştireceğim .
arkadaşlar bütün fanları temizlemiştim fan sesi gibi değil kesik kesik ses geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: jupiterpergamon
arkadaşlar bütün fanları temizlemiştim fan sesi gibi değil kesik kesik ses geliyor
sesin hangi parçadan geldiğini bulmaz lazım o zaman... kondansatörlerden de geliyor olabilir.. kontrol et şişme filan var mı ? zaten ya anakart üzerinde şişme vardır yada psu da... çalıştır kulağını yaklaştır dinle..
homurdanma nasıl oluyor yahu hdd den gelebilir ses ama duyabileceğinizi sanmıyorum psuya yük bindiği zamanda ses oluşabiliyor bazı psu larda kontrol edin
sesin hartdiskten geldiğini tespit ettim yüke bindiği zaman film izlerken daha belirgin ses çıkarıyor