Şimdi Ara

kasadan çıkan gürültü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kimisi virüs dedi kimisi çok doldurmuşsun pc yi formatla dedi.
    benim bilgisayar çalışırken kasanın içinde tem oto yolu var ve tırlar geçiyor.arada
    uçaklar falan var
    o derece aşırı gürültülü.
    ne zaman pc yi açsam kasadaki gürültü yüzünden kafayı yiyeceğim.
    ya anlayan birisi varsa ve yardım ederse çok makbule geçer ya.
    artık pc başında ne zaman otursam hey heyler geliyor gürültüden.
    acaba kasanın ne sorunu var.
    bir türlü anlayamadık.yardım ederseniz sevinirim.

• kapagı aç ve tam olarak nerden geldıgını almaya calış muhtemel fan lardan geliyordur öncelıkle psu işlemci fanını degiştirerek halledebılırsın belkıde amerika senden izinsiz üst açmıştır oda olabilir
  • evet fandan geliyor zannedersem.
    sorunu bende anlamış değilim.
    o zaman ben direk mahkemeye başvurayım.benden izinsiz
    üss açamaz
    yardım için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

kapagı aç ve tam olarak nerden geldıgını almaya calış muhtemel fan lardan geliyordur öncelıkle psu işlemci fanını degiştirerek halledebılırsın belkıde amerika senden izinsiz üst açmıştır oda olabilir

hocam eğer fanlarınız eski ise değiştirin, aksi takdirde gürültüye maruz kalacaksınız ve soğutma sorunu ile karşı karşıya olacaksınız......
    seventyseven helal olsun arkadaşım güldürdün beni

• Bir sorum olacak.İşlemcinin ısısına nerden bakılıyor acaba.Ve ısı değeri normelde hangi değerlerde olur.Şimdiden tşk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barcamilan

Bir sorum olacak.İşlemcinin ısısına nerden bakılıyor acaba.Ve ısı değeri normelde hangi değerlerde olur.Şimdiden tşk.

biostan görebilirsin ama ordaki deger senı tatmin etmiyecegi için everet programını edin derim hdd sıcaklıgını bile görebilirsin işlemcı ısısı ise sıstemden sisteme ve işlemciden farklılık gösterebılır boşta 40 civari normaldir zannımca şimdi 40 az 50 yada 50 çok 30 diyenlerde çıkabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: barcamilan

Bir sorum olacak.İşlemcinin ısısına nerden bakılıyor acaba.Ve ısı değeri normelde hangi değerlerde olur.Şimdiden tşk.

http://www.inndir.com/program.php?id=24352
    everest ile donanımlarının ısı değerlerine bakabilirsiniz
    kolay gelsin hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programi bende indiriyorum hocam saol
  • kaçlık fan kullanıyorsun ? muhtmelen fanlardan gelir o ses
  • fanı değiştirirsen o gürültüden kurtulacaksın emin ol
  • Hocam bunun temeli fanların yataklarına giren toz partiküllerinin birleşip bir bütün oluşturması ve titreşime neden olması.. Yani ses bir titreşimin sonucudur..
    1. si yapcağın şey fanlarını temiz tutmalısın
    2. si ise YAPMAYACAĞIN şey. o da fan yuvalarını açıp temizlemeye çalışman. Rotorun temasını bozabilirsin ki bu da faciadır fan için.

Fanlar ucuz şeyler, su soğutmalılara para kıymaya değer diyorum. Bence git bi tane su soğutmalı CPU fanı (psu) al. Sonra da kasanın tüm fanlarını değiştir. Tabi hangi fandan geldiğini tespit edemezsen.

Ayrıca kasanın statik konumu da çok önemli, Yani gene kasada birbirine çarpan parçalar olabilir.. Mesela hdd ve cd ya da dvd romların yerleşimlerini, kasa kapaklarını kontrol edip iyice bağlanmasını, arada boşlukların giderilmesini sağlamalısın..

Kısacası birbirine çarpan parçalar ve Fanların yataklarındaki istenmeyen maddeler sana sesi getiriyor.
    Sevgiler

• bilgisayarın kapağını aç hava üflettir
  • fanı bir güzel temizledim.
    ama etkisi olmadı.
    bende 2. bir bilgisayar var.o açılmıyor diye kaldırdık onu.
    az buçuk çökerttim de pc yi
    acaba onun fanını taksak olur mu diye düşündük
    bir de öyle deneyeceğiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazmanyakk

fanı bir güzel temizledim.
    ama etkisi olmadı.
    bende 2. bir bilgisayar var.o açılmıyor diye kaldırdık onu.
    az buçuk çökerttim de pc yi
    acaba onun fanını taksak olur mu diye düşündük
    bir de öyle deneyeceğiz

hocam fanlar eski olduğu zaman daha doğrusu eski ise gürültü çıkarır ok....
    bundan kaynaklanıyor fanları yenileriyle değiştirirseniz sorununuz çözülür....
  • ok yardımların için teşekkür ederim:)
    pc ilk geldiğinden beri bu gürültüyü çekiyorum.
    tam 7-9 aydır başım şişti artık.
    ne zaman pc başına otursam gürültüden olumsuz etkilenip fenalık geliyor bana
    fanı değiştirmeyi deneyim sağolun
  • bidakka! dur gitme! para harcama hemen!
    önce 50 yeni kuruşa makine yağı, bir kıl boya fırçası, bir de enjektör al.
    fanları tek tek sök, her birinin tozunu fırçayla iyice temizledikten sonra, fanın sabit kısıyla hareketli kısmı arasına (tam aralığı inceleyerek görebilirsin) her fan için enjektöre çektiğin makina yağından 2-3 damla damlat. vey aacelen yoksa biraz daha fazla damlat. fanı elinle veya nokia şarj aleti ile falan biraz döndürerek fanın içine yağın yayılmasını sağla. eğer çok yağ döktüysen, bunu biraz uzun süre yap ki fazla yağ savrulup fanın iç duvarlarına sıçrasın. sonra o sıçrayanları sil. fanı kurula, yerine tak. ilk günkü gibi çalışacaktır büyük ihtimalle. ama eğer küçük (40mm) fandan geliyorsa ses, o fanı sök, üstünde zıpla ve onun yerine kullanabileceğin büyük bir fan düşün. çünkü alacağın küçük fan da kısa süre sonra gürültü yapmaya başlıycaktır.

Edit: üstünde zıpladığın fanı sonra at, sadece başını şişirmenin cezası o yerine takma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AboriginalDoC -- 4 Ocak 2007; 21:41:32 >

• abi sen çak makinenin ağzına yüzüne bi tarafına keser o sesini
  • sonunda sorunu buldum
    fan ters dönüyormuş kardeşim ve diğer arkadaşlar inceledi.şok oldular
    meğersem işte ekran kartı üstündeki minik fan ortalığı yıkıyordu.
    onu çıkarttık 2 ay oldu gıcır gıcır ne ses kaldı ne bir şey içinde zaten 3 fan vardı 2 tanesi idare ediyor.
    kardeşim arkadaşlar falan bayağı uğraştık.içinde de örümcek ailesi yuva kurmuştu onları da toparladım
    şimdi normal bir pc gibi çalışıyor.
    fandan olacağı aklıma gelmemişti benim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.