Şimdi Ara

Kasanın arkasında USB Girişleri bazen çalışmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, foruma yazmayalı epey yıllar olmuş ve özlemişim sizlerin değerli cevaplarını :)

Şimdi sorunum şöyle :

Bilgisayarımı açtığımda arkadaki usb portlarına elektrik geliyor sanırım, ama windows 7 işletim sistemim taktığım aygıtları görmüyor.

Nedeni öndeki usb girişleri için taktığım kablo olabilir mi ? BIOS olabilir mi ? İşletim sistemi olabilir mi ? Power Supply problemi olabilir mi ?

Detaylı bilgi isteyen arkadaşlar olursa anlatabilirim konunun gidişatına göre.

Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden...

• denemek lazım sorunu bulmak icin yazılım kaynaklı olacağını zannetmıyorum
  • Nasıl bir deneme ?

Çünkü bazen oluyor, bazen olmuyor problem...

İlk bakmam gereken yer neresi sizce ?
  • hocam yazılımsal değildir bence biraz dürterek takın eğer pc görüp sonra tekrar kopyorsa usb girişinde sorun vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilallica

Merhaba arkadaşlar, foruma yazmayalı epey yıllar olmuş ve özlemişim sizlerin değerli cevaplarını :)

Şimdi sorunum şöyle :

Bilgisayarımı açtığımda arkadaki usb portlarına elektrik geliyor sanırım, ama windows 7 işletim sistemim taktığım aygıtları görmüyor.

Nedeni öndeki usb girişleri için taktığım kablo olabilir mi ? BIOS olabilir mi ? İşletim sistemi olabilir mi ? Power Supply problemi olabilir mi ?

Detaylı bilgi isteyen arkadaşlar olursa anlatabilirim konunun gidişatına göre.

Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden...

Usb girişlerine güzelce bi üfleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç belli olmaz bu sorun. Ana kart üzerinde ki ARKA USB soketleri yanmış yada bozulmuş bile olabilir. Ama bir görüyor bir görmüyor diyorsanız, lehimlerinde bir problem olabilir. Bunu en iyi şu şekilde anlayabiliriz.

ARKA Kısma 1 adet USB Bellek takılır ve BİOS dan Boot bölümüne girilir. Eğer orada USB Belleğin markası yada cismi görünüyor ise usb port çalışıyor demektir. Bunu bir kaç kez deneyip ve her seferinde çalıştığı görülüyor ise olay işletim sistemi sorununa dönebilir.

Denemekte fayda vardır.
  • Değişik nedenleri olabilir. İyi bir kontrol etmek lazim.
    Öncelikle kasanın ön paneline giden usb soketini anakarttan çıkarın. Bir deneyin.

Usbyi taktiginizda yada bostayken makinede donna gibi bir sorun oluyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 18 Aralık 2013; 15:48:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Değişik nedenleri olabilir. İyi bir kontrol etmek lazim.
    Öncelikle kasanın ön paneline giden usb soketini anakarttan çıkarın. Bir deneyin.

Usbyi taktiginizda yada bostayken makinede donna gibi bir sorun oluyormu?

Şu anda ön paneldeki usb takılı.

Boştayken bile pcde bir yavaşlama, özellikle grafik işlemi gerektiren hususlarda mevcut.

Ön paneli sökeceğim bir de öyle deneyeceğim.

Ek olarak belirtmek istediğim; pcnin bağlı olduğu prize herhangi bir fiş taktığımda usb bağlantısı kesilip tekrar geliyor. Yani güçte bir azalma oluyor.

Ayrıca bios ayarları sürekli sıfırlanıyor, tarih hep geri kalıyor.

Problem Power Sypplyden olabilir gibi geliyor bana. Bios pili ya da update'i ile alakalı bir durum olma ihtimali var mı sizce ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.