Şimdi Ara

Kasanın kablolaması olmuş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce birkaç kasa toplama tecrübem oldu fakat hiçbirisinde bu kadar fan veya sıvı soğutma yoktu. O yüzden biraz fazla kablo bağlamam gerektiğinde yönetmekte zorlandım. Daha iyi olabilir mi önerileriniz var mı ? Bu şekilde kullanmamın sıcaklıklara olumsuz etkisi olur mu yoksa yeterli bir kablolama mı ?

Sistem:

● Motherboard : MSI B650M Gaming Plus WiFi

● CPU : Ryzen 5 7500F

● GPU : Inno3D RTX 3060

● RAM : Corsair Vengeance 32GB 6000Mhz

● SSD : Corsair 1TB MP600 Pro NH

● CPU Cooler : Corsair iCUE H100i RGB Elite White

● Case : Corsair 3000D Airflow RGB White

• up

• Kasanın kablolaması olmuş mu?

Ben birkaç hata gördüm öncelikle

1 en acili egzoz fanınız yok ön 3lünün en alttaki fanı sökerek 1 tane egzoz fanı takmanız lazım sıcak hava tahliyesi üst radyatörlerden sağlıklı olmaz.

2 24 pin kablosu çok uzatılmış ve hizası uymamış dah üstten tek seferde kıvrılacak ve girecek şekilde taktıktan sonra fazlalığı arkaya çekmeliydiniz.

3 usb3.0 ön port bağlantısı doğru ancak alttan üstten kablo dolaşması şık olmamış o kablolar aşağıdan gelmeliydi

4 24 pin kablo girişinin üst tarafındaki kabloların tamamı anakartın üst tarafındaki girşlerden arkaya gitmeliydi oradan değil

5 ekran kartının kablolarıda ve alt taraftan gelen kablolarda yerleri doğru ama arkadan çekilerek biraz toparlanabilirdi.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Öndeki fanlardan birini sökmek yerine arkaya ekstra egzoz fan alabilirim. Öndeki 3'lü fanı bozmak istemiyorum açıkçası. Dediklerine dikkat ederek düzeltmeleri yapacağım.

• Nikow N kullanıcısına yanıt

olur olur

• bi ara bende heves edip xpg invader beyaz kasa aldım sonradanda tabi pişman oldum niye dersen içindeki tüm parçaların beyaz olması lazım ve içerdeki parçalarının kasanın içine tam oturması lazım yoksa göze çok çirkin geliyor.

siyah ekran kartı siyah anakart birde parçalar küçük kasa dolu dolu durmuyordu bende kasanın içini komple siyaha boyadım daha tok görüntü oldu

senin anakart matx değilde komple beyaz atx olsa ekran kartıda 3 fanlı beyaz olsa dikey koysan kablolarıda beyaz alıp taksan daha net olur tok durur ama bu şekilde göze hoş gelmiyor.

buda boyadıktan sonraki hali

beyaz kasanın olması gerekeni böyle ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 21 Şubat 2025; 14:38:8 >

• Bende kendimden bir örnek fotoğraf atayım.

Edit. Fotoğraflar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolphin/Lion -- 21 Şubat 2025; 18:40:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.