Şimdi Ara

kasanın ön yüzündeki kulaklık girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni kulaklık aldım(CREATIVE EP-630).kasanın önyüzündeki kulaklık girişine takınca ses gelmiyor.lütfen yardım edebilirmsiin.bu konuda profeyonel arkadaşlar.not:kulaklık sağlam
    İŞTE BENİM ANAKARTIN HARFİ HARFİNE DOĞRU YAZILMIŞ LİNKİ.ARTIK BUNDAN SONRADA KESİN CEVAP VEREBİLİRSİNİZ!!!!!
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=495&maincat_no=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 19 Nisan 2008; 18:46:12 >

• Ön yüzdeki kulaklık girişi anakarta/ses kartına bağlanmadıysa ses alman zaten mümkün değil.
  • Kasa içersinde bir kablo var onu anakartın audio kısmına bağlaman lazım yoksa ses vermez anakartın kitapçığına bakarak bağlantıyı kolaylıkla yapabilirsin..
  • Eğer kablolar bağlıysa bios a gir orda onboard devices kısmında orda audio kısmını hd audio dan ac97 ye cevir.
  • arkadaşlar kasa içeerisindew birsürü kablo var ve ben hangisini nereye bağlıcam.iyi kötü kasadan anlarım yani veç kendim ahrdisk bile taktım yani.

my mainboard: MSI MS-6380E v0.1 lütfen bana yardım ediniz.ve hangi kabloyu hangi deliğe sokmam lazım.(renginide söylerseniz sevinirim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyboys90001

arkadaşlar kasa içeerisindew birsürü kablo var ve ben hangisini nereye bağlıcam.iyi kötü kasadan anlarım yani veç kendim ahrdisk bile taktım yani.

my mainboard: MSI MS-6380E v0.1 lütfen bana yardım ediniz.ve hangi kabloyu hangi deliğe sokmam lazım.(renginide söylerseniz sevinirim)

Kullanma kitapçığını bakmadan birşey söylemek imkansız.
    Orada bütün bağlantı noktaları yazar zaten.
    Bu iş HDD bağlamaya benzemez; çünkü anakartta bir sürü pin var ikili üçlü.
  • arkaşlar kasayı şimdi açtım baktım ve kasada ses kartı yok yani anakart üzerine takılmış bir ses kartı gibi birşey yok.galiba anakartın kendisinde.
    zaten benim ses girişleri(fişleri) anakarta takılıyor açtım baktım.boşta o küçük pinlerin hiçbiri yok.hepsi takılmış durumda.şimdi sizlere anakartımın modelini tam olrak vereceğim ve bana kesin bilig veriniz lütfen
    anakart: K7T266 PRO 2A MSI 6380E V1.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 19 Nisan 2008; 18:37:26 >
  • quote:

arkaşlar kasayı şimdi açtım baktım ve kasada ses kartı yok yani anakart üzerine takılmış bir ses kartı gibi birşey yok.galiba anakartın kendisinde.
    zaten benim ses girişleri(fişleri) anakarta takılıyor açtım baktım.boşta o küçük pinlerin hiçbiri yok.hepsi takılmış durumda.şimdi sizlere anakartımın modelini tam olrak vereceğim ve bana kesin bilig veriniz lütfen
    anakart: K7T266 PRO 2A MSI 6380E V1.0

Mutlaka o pinler vardır. Dikkatli bak. En iyisi kitapçık. O da yoksa işin şansa kalmış(tabi deneme yanılma yoluyla bu iş olmaz!)
  • bu işlerden çok iyi anlayan biri bana msn adresimi lütfen ekleyebilir mi? lütfen ekleyin arkadaşlar bekliyorum crazyboys_90001@hotmail.com
    anakrt kitapçığındaki audio bilgileri ekran görüntüsünü kopyala yapıştır yaptım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 19 Nisan 2008; 20:09:26 >

• quote:

bu işlerden çok iyi anlayan biri bana msn adresimi lütfen ekleyebilir mi? lütfen ekleyin arkadaşlar bekliyorum crazyboys_90001@hotmail.com
    anakrt kitapçığındaki audio bilgileri ekran görüntüsünü kopyala yapıştır yaptım...

Onlar da değil; onlar jumper ayarı.
    Senin kasanın kablolarını takacağın pinleri bulman lazım.
    Eğer kasadaki kablolar ilgili yerlere zaten takılı diyorsan; jumper ayarları ile oynayabilirsin o zaman.

• quote:

Kitapçıktan resmini verdiğiniz yerde bulunan JAUD1 olan pinler zaten kasanızın ön paneline ses vermek için gerekli pinlerdir. Orada bahsedilen 5-6 ve 9-10 nolu jumperlar eğer kasa önü bağlantınız yoksa bu jumperlın mutlaka bulunması gerektiği. Yoksa arka panelden ses alamazsınız. Önleri bağlamak için de bu jumperları çıkarıp ilgili kasa ön konnektörünü buraya bağlıyacaksınız.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

quote:

bu işlerden çok iyi anlayan biri bana msn adresimi lütfen ekleyebilir mi? lütfen ekleyin arkadaşlar bekliyorum crazyboys_90001@hotmail.com

Eğer kasadaki kablolar ilgili yerlere zaten takılı diyorsan; jumper ayarları ile oynayabilirsin o zaman.

benim anlamadığım hangi pinin neye ait olduğu.yani kasanın önyüzündeki kulaklık çıkışından gelen pini bulamadım veya ayırt edemedim.pinlerin kimisi 2 li kimi 3 lü. acaba bu konuda yardım alabirmiyim???*

• Orjinalden alıntı: crazyboys90001

Orjinalden alıntı: engineer97s

benim anlamadığım hangi pinin neye ait olduğu.yani kasanın önyüzündeki kulaklık çıkışından gelen pini bulamadım veya ayırt edemedim.pinlerin kimisi 2 li kimi 3 lü. acaba bu konuda yardım alabirmiyim???*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 20 Nisan 2008; 3:54:11 >

• hocam bi allahın bilgili kulu cevap vemicek mi?
  • benim bilgisayarımdada öyle.Anakarta bağlanmamış.Zamanında bilgisayarcı burayı kullanırsan ana kartın zarar görebilir demişti.Sadece usb çalışıyor önden.ana kartın zamanla hasar görür demişti.Zaten önden çıkan kulaklık soketi ne işime yarayacak.5+1 im var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 20 Nisan 2008; 17:45:20 >
  • 5+1 bende var ama 5+1imde 2 hoparlardan ses çıkıyor.diğer 3ünden çıkmıyor.nedenini bende bilmiyorum.laoptobuma takınca 5 ide ses veriyor ve mükemmel ses çıkıyor. ya arkadaşlar benim ses kartı mı düşük yoksa ne.ankartada ses kartı gibi birşey görmedim ben
  • arkadaşım yanlış yere bakıyorsun gibime geldi. Audio pinlerin sol alt köşede cdrom a ses veren pinlerin yanındaki.Beyaz PCI girişlerin altında. 10 iğneli biri yok. jaudio vs yazar. usb pinleri gibi ama ikinci sıradaki bir pin olmayan.

arka çıkışlardan ses gelir. ama ön taraf pinlere takılı değilse ses alamazsın. ayrıca ses kartının ayar mixer kısmına girip ingiliz anahtarı gibi olan ufak düğmelere basıp çıkan menülerden ayar yapmak lazım. ön çıkış aktif olunca arka ses kesilir. onun seçenekleri var. ayarlarsan aynı anda hem önden hem arkadan ses gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 25 Nisan 2008; 15:48:41 >
  • evet hocam o 9 pin yataklı yerde hiçbir pin takılı değil ana hoparardan ses geliyor yine.

sen bana hem 5+1 hemde kulaklıktan ses gelecek şekilde ayarlar mısın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.