Şimdi Ara

Kasanın Üst Camı Açık Mı Kalmalı? Ve Toz Filtresi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Xigmatek Talon kasama üst bölgeye 1 adet 20cmlik fan aldım. Pc çalışırken üst cam kapak açık mı kalmalı yoksa kapalımı? Hafiften yarı açık bir şekilde aralamada yapabiliyoruz.(Aşağıya resim ekledim) Ayrıca üst kapak kapalıyken bile yanlardan sol ve sağda hafif hava alma yeri bırakılmış ama ben tam emin olamadım ne yapsam diye. Full açık tutsam aşırı tozlanma olacak diye düşünüyorum,kapalı tutsam egzoz fan görevini yerine getiremeyecek üflediği havayı geri alacak diye düşünüyorum bu seferde :)) Bu kasaya sahip olup kullanan var ise veyahut bilgisi olan, beni bilgilendirirse çok sevinirim. Pcde 1 önde 1 arkada bir aşağıda 1 tanede yukarıda fan mevcut.

1-)

2-)

3-)

Ve ayrıca bu kasaya uygun yukarı bölüme 20cmlik fan için toz filtresi önerisinde bulunabilirseniz harika olur aşağı bölümde ise toz filtresi mevcut. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmonth -- 29 Mayıs 2016; 8:39:12 >

• Kapalı kalsın havanın çıkışı için yeterli yer var ayrıca ordan hava çıkışı olacağı için toz filtresi almana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Kapalı kalsın havanın çıkışı için yeterli yer var ayrıca ordan hava çıkışı olacağı için toz filtresi almana gerek yok.

Peki hocam ön kısma alayım mı? 20cmlik büyük bir fan var orada sence gereklimi gereksiz mi? Gerçi hoş oraya takılabiliyor mu onuda bilmiyorum :))
  • Darkmonth kullanıcısına yanıt
    Dostum bence öne tak.
    Tavsiyem şu tür filtrelerin 20 cm liğini bulabilirsin al .
    Zaten mıknatıslı oluyo onlar,montaj derdinde olmaz
    http://www.hepsiburada.com/akasa-14cm-full-aluminyum-temizlenebilir-siyah-fan-filtresi-ak-grm140-al01-bk-pm-bd300194
  • quote:

Orijinalden alıntı: happycnck

Dostum bence öne tak.
    Tavsiyem şu tür filtrelerin 20 cm liğini bulabilirsin al .
    Zaten mıknatıslı oluyo onlar,montaj derdinde olmaz
    http://www.hepsiburada.com/akasa-14cm-full-aluminyum-temizlenebilir-siyah-fan-filtresi-ak-grm140-al01-bk-pm-bd300194
    quote:

Orijinalden alynty: q_-MesuTJR-_p

Dostum bence öne tak.
    Tavsiyem ?u tür filtrelerin 20 cm li?ini bulabilirsin al .
    Zaten myknatysly oluyo onlar,montaj derdinde olmaz

Hocam aramadığım yer kalmadı ön fana uygun toz filtresi bulamadım. Külotlu çorapla felanda yapmak istemiyorum açıkcası Direk hazır alıp takmaktan yanayım. Az önce ölçtüm kasanın filtre gelecek yerini ortalama olarak 25 x 16 cm civarında birşey lazım. Bu filtre biraz küçük olsa sorun olur mu? Bu ölçülere göre fan filtresi bulmam zor olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmonth -- 29 Mayıs 2016; 21:26:50 >

filtrelerden bi kaç tane alsan ve onları birleştirip daha sonrada tel ile fana bağlasan nasıl olur acaba ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: happycnck

filtrelerden bi kaç tane alsan ve onları birleştirip daha sonrada tel ile fana bağlasan nasıl olur acaba ? :D
    quote:

Orijinalden alinti: q_-MesuTJR-_p

filtrelerden bi kaç tane alsan ve onlari birlestirip daha sonrada tel ile fana baglasan nasil olur acaba ? :D

Çingene isine döner abi =DD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmonth -- 29 Mayıs 2016; 22:02:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasanyn ön ve üst kysmy için toz filtresi önerisi olan yok mu yahu :))

Üst ve ön kysymda 20cm fan bulunmakta.
    Valla ne biliyim başka bişey gelmedi aklıma :D
  • Zaten birkaç çeşit filtre var burda satılan. Senin kasana özel bulamazsın.
  • Kasanın ön tarafında filtresi mevcut. Temizlemek için ön tarafı çıkarın. Elektrik süpürgesiyle temizleyin. Fanıda hafif bir toz beziyle alırsanız iyi olur. Üst taraf için plastik koruyucu kalsın bence. Üzerine birşeyler dökülünce iyi önlem olur. Sıvı soğutma için radyatör yoksa çok bir performans kaybı olmaz gibi. Kasadaki en büyük tozlanma sorunu ön taraftaki kapalı portlar. Kullanım esnasında direk toz emici oluyorlar. Eğer o portları kullanıyorsanız orayı bezler ile sıkıca kapatın.
  • Xigmatek, everest kalitesinde bir marka. fazla kurcalamayın. elinizde kalır. (3-5 adet ürününü kullanmış birisi olarak söylüyorum.)

eğer overclock yapmıyorsanız, 1 tane kasa fanı bile yeter.

(overclock'u ben önermiyorum.)

fan'ı taktığınız yerde kapak veya başka bir materyel varsa o açık olmalı.

filtreyle falan uğraşmayın. bir tarafı filtrelersiniz, diğer fanlar açıkta kalıp, pislenir bu sefer.

(eğer yinede filtre yapmayı kafaya koyduysanız, istediğiniz ebatta filtre bulamayacağınız için, size tavsiyem, hırdavatçılara gidin. o kalitede teller var. onalrdan alın. ya da sert plastikten sineklikler var. bunlar makasla çok kolay kesilebiliyor.)

şununda ettiği edeceği 2-3 lira birşey. 20 lira fanın kendisi zaten. bazen ayıp ediyorlar :D

(dediğim tavsiyeye uyun. tüm fanların hepsini altlı üstlü her tarafını sineklikle kaplasanız 5 lirayı geçmez :D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmail_Yaman -- 29 Mayıs 2016; 22:47:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Kasanın ön tarafında filtresi mevcut. Temizlemek için ön tarafı çıkarın. Elektrik süpürgesiyle temizleyin. Fanıda hafif bir toz beziyle alırsanız iyi olur. Üst taraf için plastik koruyucu kalsın bence. Üzerine birşeyler dökülünce iyi önlem olur. Sıvı soğutma için radyatör yoksa çok bir performans kaybı olmaz gibi. Kasadaki en büyük tozlanma sorunu ön taraftaki kapalı portlar. Kullanım esnasında direk toz emici oluyorlar. Eğer o portları kullanıyorsanız orayı bezler ile sıkıca kapatın.
    0netw0 Hocam mesajını okuduktan sonra ciddi ciddi kendi ahmaklığıma kahkaha attım. Bugün kasanın ön kısmını söktüm o filtreyi heralde kasanın süsü benim buraya fan filtresi almam şart dedim kendi kendime :)) Ama sen ve korhanby hocamız sayesinde filtre olduğunu anladım :)) O halde oraya herhangi birşey almaya gerek yok. Gerçekten çok sağolun.

İsmail_Yaman Hocam naptın sen everest ile xigmatek'i nasıl bir tuttun? :) Bence xigmatek 2 3 gömlek daha üstün everestten her konuda. Sen çok sert kullanmışındır kasalarını =D overlock yapmayacağım tüm sistemimi yeni topladım varsın 2 3 sene götürsün sonra tekrardan yenilerim. Eee ama karar verin pc açıkken üst kapak açık mı kalsın kapalımı? :))

Son olarakta özelden günde 250 soru sordugum ve hiç usanmadan tek tek bana cevap veren korhanby arkadaşımıza ve siz değerli üyelere sonsuz teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmonth -- 29 Mayıs 2016; 23:53:50 >

• Xigmatek 500 watt 170 liralık bir psu aldım. 400 watt coolmaster kadar verim alamadım. ve 50 liraya zor sattım xigmatek'i.
    400 watt coolmaster'e 14 cm'lik fan aldım. onada 50 lira gitti düşün. ettiğim zarara bak.

geçen gün biryerlerden xigmatekin efsanevi işlemci soğutucusunu aldım. montajı 1 saat sürüyor. dev gibi birşey. sonunda ne oldu ? 1 hafta sonra işlemci soğutucusu amd anakartın işlemciyi takma aparatını kırmış. ve aşağı düştü. ne olduğunu anlamadım. kasadan bir ses geldi fare sesi gibi. bir baktım 1 dakika falan sonra kasa kapanınca işlemci kendisini korumaya almış. şansım varmış işlemci yanmadı çok zarar etmedim.

o soğutucuyu 150 liralık soğutucuyu neredeyse bedavaya elden çıkarttım. eski bir fan karşılığında :D (bu arada diyeceksiniz ki, senin anakartındaki işlemci takma aparatı kötüdür vs vs. sanmıyorum. xigmatek soğutucu çok ağırdı, ve mandalı çok kötüydü.) ve anakartın amd anakartın işlemci takma aparatını zor şartlar altında buldum.

ister inanın ister inanmayın ben bunları yazdım ve doğrudur.

tam hatırlamıyorum, xigmatek'in hatırlamadığım 2-3 ürününü daha kullandık.
    bizim evde 3 pc var. xigmatek ve everest aynı kalitedir diye, yaşadığım bazı sorunlardan dolayı böyle diyorum.

her markanın iyi ürünü olduğu gibi kötü ürünleride var. ama xigmatek'in everestin fazla iyi ürünü yok.
    mesela xigmatek böyle bir teknoloji yaparsa yarım yamalak yapar, parçalar yerine tam oturmaz etmez, oda olmadı zamanla ses çıkartır falan. coolmaster öyle değil. çok daha kaliteli mesela.

alınmış alınmıştır. 2-3 yıl bozulup kırılmadan sizi götürürse yeter. demek istediğim, o üst kapakla falan öteberisiyle fazla oynamayın, elinizde kalır. kırılırsa moraliniz bozulur. vidasına kadar yalama yapabilir. 10 sefer söküp taktığım 7 yıllık coolmaster psu'nun vidalarda yalama yokken, xigmatek daha aldığım gün 2 vida yeri boşa dönüyordu mesela. (eski vida kullanmam bu arada, her parçaya yeni yada kendi vidasını takarım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmail_Yaman -- 30 Mayıs 2016; 0:31:40 >

• fanların önü veya arkası kapanmamalı.
    tüm fanlar dışarı doğru olacak şekilde takılmalı.
    (fizikte bir karşılığı vardı sanırım) tüm fanlar dışarı doğru üflerse kasanın içerisi serin olur.
    harddisk'in önündeki fanı içeri doğru takmayın. bu sefer harddiskin sıcaklığını işlemci ramlar vs vs üzerinden geçirmiş olursunuz. dışarıdaki hava sıcaksa harddisk iyice ısınır. öndeki fan dışarıdaki sıcak havayı harddiske iletmiş olur.
    yoksa hava kasanın önünden girip arkadan serin çıkmaz. ya da fanın önünde bulunan harddisk vs vs, oluşacak hava akımını keser. iyice ısınmasına sebep olur. harddiski fanın önüne takmazsanız bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

( ben kendim denemiştim 12 - 12 cm fanları kasa önden girip arkadan çıkacak derecede ayarlardım. hiçbir faydası olmadığı gibi harddisk ısınmıştı sadece. daha sonra tüm fanları dışarı yapınca o zaman düzelmişti pc :) )

kendiniz deneyerek uygun yolu bulabilirsiniz.

kasaya 1 adet fan bile yeter. yeni çıkan parçalar eskileri kadar ısınmıyor. kasanın yan tarafı açıksa (camlı yer) boş bırakın fan takmayın.

(bu arada yazdıklarımın arkasındayım, eğer muhalefet edecek birisi olursa, veya benden daha iyi bilen birisi olursa, dinlerim, teşekkür ederim, fikirlerimi değiştiririm.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmail_Yaman -- 30 Mayıs 2016; 0:56:32 >

• Ustam ben sana yaşamamışsındır sıkıyorsundur demiyorum kesinlikle öyle bir düşüncemde olmadı. Evet bazen şanssızlık silsilesi üst üste geliyor ve bu olaylar olurken hep aynı marka oluncada insan soğuyor. Bu zamana kadar benimde 3 kere üst üste philips marka 1 tanesi eski model 2 tanesi yeni model monitorum bozuldu. Hal böyle olunca philips markasını çok sevmeme rağmen LG markasına yöneldim ve gerçekten çok memnunum monitörümden. Bedava verseler artık kolay kolay philips kullanmam :)

Birde şu var misal ben overlock yapmayacağım işlemcimde i5- 6600 14nm bir önceki seriye göre daha küçük. Forumlarda avaz avaz bağırıyorlar bu işlemciye stok soğutucu dışında soğutucu takmayın (Ağır olanlarından) yoksa lehimlerde sorun olabilir diye. Çok kişinin işlemcisinde eğilmeler bilmem neler olmuş.

İnan bana sırf satın aldım diye demiyorum bu kasanın hem güç kaynağı hem malzemesi benim hoşuma gitti. Diğer markalardan bana 1 tane 750w silver güç kaynağıyla birlikte satılan kasa söyleyebilirmisin? Bu fiyat aralıgında. İçindeki hdd ve ssd yuvaları aşırı kolay sökülüyor,ekran kartı için kafesler çıkmadan 31 çıktıktan sonra 40cmye kadar ekran kartı alanı var. Eee abi daha ne olsun? Hal böyle iken everestle karşılaştırmak gerçekten az biraz haksızlık gibi sanki :))

• Anlattığım işlemci fanı, amd'nin soğutucu takma aparatını bir tek bir tek xigmatek kırdı. diğer eskiden kullandığım 4-5 soğutucuyu ses yaptığı için değiştirmiştim. eğer amd sorunlu olsaydı, diğer işlemci soğutuculardada, anakarttaki soğutucu aparatı kırılırdı.

yalnız intelin işlemci eğilme sorunu büyük bir sorun ve intelin kendi ayıbıdır bu :D bu yüzden 6. nesil intel işlemci almaktan korkuyorum. neyse. :D :D

Philips'ten ben bir sıkıntı yaşamadım. dediğiniz gibi, ama fazla güvenim kalmadı. philips tv ve diğer monitörde sorun yaşamadık.

yalnız lg ile 3 yılda 5 adet dwd writer değiştirdim. sonra asus aldım 3-4 yıl gitti. sonra o bozuldu samsung aldım 6 ay gitti. yine samsung aldım. (para yetmeyince samsung dwd writer'i 2. el almıştım, ama adam fazla kullanmamış.) şimdi sıfır aldım. aldığım yerlerlede alakası var. mesela bir vatanla, bir teknosanın sattığı asus marka dwd writer aynı değil. vatan kötü mötü ama, ayaküstü gidip alabileceğimiz en kalite yer vatan yinede. 60 liralık asus dwd writer 6 ay gider. 80 liralık asus dwd writer 3 yıl gider. nasıl mal satıyorlar bilmiyorum ama, aynı dwd writerde birinin üstünde kare var diğeri yuvarlak bir çizgi gibi birşey. buda farklı olduğunu gösteriyor. ikiside aynı marka aynı model. ucuz satanlar fason mal satıyor.

bu LG monitörüde bir bilgisayarcıdan almıştık.
    lg monitörde ilk aldığım zaman 1 adet ölü pixel vardı, şuanda 3 adet var. sonra yanları zamanla çatladı. monitörün köşeleri. yanlar artık çıkıyor. LG Flatron L1953S resim çekerim ama gerek yok. durup dururken çatladı ve zamanla kırıldı. (asus'un bir monitörüde 6 ayda bozuldu, aldığımız yer garanti dışında diyip monitör kadar para istedi. sonrasında 2. el aldığımız philips 3 yıldır sorunsuz çalışıyor.) ayrıca LG Flatron L1953S 5 yılda 500 liraya yakın tamir masrafı açtı. bunu değiştirmemenin tek sebebi ise, alıştığım malı değiştirmek istemiyorum. ama 500 lirayı zamanla açtı. bir anda değil. 50-100 derken sıfır monitör parasını geçti bu.

bunları, çok sorun yaşadğım ve moralim bozulduğu için yazıyorum. yalnız bu ülkede çok fason mal var. mesela teknosadan bir LG harici harddisk almıştım. öyle bir modeli Lg'nin resmi sitesinde vs vs görememiştim. ne kadar aradıysam bulamadım. 2. kez Lg aldım harici harddisk, ikiside bozuldu. fason ürün almamak lazım. indirime giren ürün almamak lazım. önceden araştırıp almak lazım. ama dediğim gibi, Xigmatek 100 ürününden 70'i kötüdür. sattığı pahalı ürünlerde çok kalite çıkabilir, şans işi. 2-3 yıl kırılıp dökülmeden gitsin yeterli. 2-3 yıl sonunda kırılsada zaten derseniz 1-2 yılda öyle kullanırsınız. 4-5 yıl gitmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmail_Yaman -- 30 Mayıs 2016; 1:20:53 >

• Şimdi Gelelim, fanlara filtre takılmalımı sorununa.

Bence fanların hiçbirisine filtre gibi uygulamalar yapılmamalıdır. neden derseniz ?

normalde 6 ayda tozlanıp sorunsuz çalışacak kasa, filtreler 15 günde tıkanıp sorun yaşatabilir.
    ayrıca kasa fanına filtre uygulasanızda, işlemci, ekran kartı, psu fanı var bunlara filtre takamayacağınız için iyi olmaz.
    fanların önüne filtre taksanızda, kasadaki diğer deliklerden fan'ın diğer tarafından yine fanda tozlanma olacaktır.

ayrıca filtreler gördüğüm kadarıyla vidalı, bunları söküp takmanız zaten en az 2-3 saatinizi alacaktır.
    elde yapsanız birşeye benzemez, gidip alsanız verdiğiniz paraya değmez.
    zaten fanın kendisi 20 lira birşeyken filtreye 16-20 lira vermek mantıksızlık olur.
    hani kasada filtre takma yerleri olsa pratik bir şekilde filtreler 3-5 dakika içerisinde sökülüp temizlenip takılsa belki düşünülebilir ama,
    genel olarak fanların üzerlerine sonradan alacağınız filtre gereksiz ve zararlı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.