Şimdi Ara

Kasaya Ekstra Fan Takmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasamda 1 tane fan var . Soğutma sistemimi geliştirmek istiyorum .

Bunun için 7-8 tane fan takmayı düşünüyorum . Ama güç çıkışlar 2 tane var onları nasıl çoğaltabilirim ?

Bi çoğaltıcı felan varmı ?

• Enes.E! kullanıcısına yanıt
    o tarz ürünler mevcut ancak ne kadar çok arttırırsan o kadar çok yüklenmiş olursun powera. o kadar çıkışı kaldıabilirmi elindeki sistem onu düşünmek gerek. yeni bir power alıp bu sorunu çözebilirsin ancak ses sıkıntısı yaşayabilirsin. 7-8 tane fan hatırı sayılır bir ses çıkartır. paraya kıyıp kaliteli fan ve keçe ile onunda üstesinden gelmen mümkün tabiki. ama bence onlarla uğraşacağına iyi bi cpu fanı çok çok daha verimli ve daha az maliyetli olur sana. yinede mükemmel soğutma istiyorum dersen istersen 20 tane kasa içi fan kullan mükemmele ulaşman çok zor. onun yerine sıvı soğutma sistemlerini araştır.
  • Zaten anakart üzerinde iki veya üç tane fan giriş yeri bulunmaktadır. Güç kaynağı ndan molex olarak çoğaltılabilir ama çok fazla fan gürültü ye sebep olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-8 degil de 2-3 adet yeterlidir

Molex cogalticilar var ama hizi dusuyor

• 1 adet hava girisi ve 1 adet yada 2 adet eksoz yeterlidir
    Kasanin tum slotlarina fan takarsan sirkulasyonu saglayamaz sistemi daha cok isitirsin
    Sicak hava icerde dolasir durur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etyemez

1 adet hava girisi ve 1 adet yada 2 adet eksoz yeterlidir
    Kasanin tum slotlarina fan takarsan sirkulasyonu saglayamaz sistemi daha cok isitirsin
    Sicak hava icerde dolasir durur

3 adet fan takiliyorsa

1adet on iceri 1adet yan kapak iceri
    1adet egzos disati
    Ve psunun egzos gorevi goren fani yeter

• Psu ustte ise olur eksoz olarak kullanabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop içine heatsink takmak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sistemi neden soğutmak-ısıyı dışarı atmak istiyorsunuz? ısı ile bir sorunmu var? sistem bilgileriniz ve ısı değerleri nedir? işe burdan başlamak gerekir nerde sorun varsa oraya çözüm bulmak gerek...
  • Benim kasamda 9 adet 12mm Fan var ve ben ses duymuyorum...Kasanın içine elimi de sokamıyorum :)

Ama hem sessiz , hem iyi , hem de sağlam fanlar istiyorsan iyi bütçe ayırmalısın.Benim gibi bi manyak değilsen de o paraya sıvı soğutma kurabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prozacc

Benim kasamda 9 adet 12mm Fan var ve ben ses duymuyorum...Kasanın içine elimi de sokamıyorum :)

Ama hem sessiz , hem iyi , hem de sağlam fanlar istiyorsan iyi bütçe ayırmalısın.Benim gibi bi manyak değilsen de o paraya sıvı soğutma kurabilirsin...

Hocam fanları hangisinden seçtin ?
    Aerocool Airforce serisi.
    Hava türbülansı engelleyici özelliği var , kutusunda yazandan daha sessiz , ve en güzeli şu an fiyatı çoook düşmüş , ben neredeyse 2,5 Katına almıştım :/
    Kasanın doğru yerlerine doğru yönde takarsanız mükemmel iş görüyorlar...

Fanların 4 tanesi hariç kalanı PSU ya bağlı.4 tanesi de anakarta , yedek soğutma gibi...Gece bilgisayarı açık bırakıp yatıyorum , rahatsızlık vermedi şimdiye dek...

Sistemde zorlanma da yok.Öyle çok fazla tes vs yapmadım ama ara sıra baktığımda göze batacak bi sıcaklık göremedim , sistemi OC yapmadan hayvan gibi zorladığımı da ekleyeyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prozacc

Aerocool Airforce serisi.
    Hava türbülansı engelleyici özelliği var , kutusunda yazandan daha sessiz , ve en güzeli şu an fiyatı çoook düşmüş , ben neredeyse 2,5 Katına almıştım :/
    Kasanın doğru yerlerine doğru yönde takarsanız mükemmel iş görüyorlar...

Fanların 4 tanesi hariç kalanı PSU ya bağlı.4 tanesi de anakarta , yedek soğutma gibi...Gece bilgisayarı açık bırakıp yatıyorum , rahatsızlık vermedi şimdiye dek...

Sistemde zorlanma da yok.Öyle çok fazla tes vs yapmadım ama ara sıra baktığımda göze batacak bi sıcaklık göremedim , sistemi OC yapmadan hayvan gibi zorladığımı da ekleyeyim :)

Hocam PSU ya nasıl bağladın ?

Çok sağol bu arada

Her paketin içinde pin soketleri vs var...Benim PSU nun fazla çıkışı var.Çıkışları da çift taraflı :) o yuzden rahat rahat tamamını bağlayabildim...

Senin alacağın fanlarda dönüştürücü çıkmasa bile 1-2 tl ye herhangi biyerden alabilirsin...

• konuyu belkide hortlatmış olacağım ama kusura bakmayın bir sey sorucam benm elimde corsair 120 mm fan bulunmaktadır ve ben bunu ne yapıp ne edip bir yere takmam lazım kafaya koydum :) assagıdaki kasada pc de yan kapağa takayım dedim ama kapakta delik yok bu kağağı kestiripmi takayım yoksa kestirmedende iş yaparmı içeriye doğru üfletsem bu konuda acil yardımınız lazım bekliyorum ...

pc kasası bu corsair 650d... http://www.sanalmarketim.com/corsair-cc650dw1-obsidian-series-650d-mid-tower-siyah-pencereli-panel-psusuz-kasa-hediyeli/p_44773/

• serox28 S kullanıcısına yanıt
    Abey 550w 80+ bronz psu var.kasada 8 fan yuvası var 8 tane fanı kaldırırmı bu sertifikalı psu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.