Şimdi Ara

Kasaya su döküldğ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar açıkken kasanın üst kısmına masadan sekerek soda döküldü bilgisayar 1 2 saniye açık kaldıktan sonra fişi çektim o ana kadar bilgisayarda bi problem görmedim sonrasında kasayı hafif eğererek üstünde su varsa döktğm o an tam ne kadar su vardı göremedim ama sonrasınada yan tarafındaki camı söktüm ekran kartının üstünde ve kasanın altındaki güç kaynağının üstüne birkaç damla su vardı kolonyalı bezle ıslatmayacak şekilde sildikten sonra fön makinesiyle çok uzun olmayacak şekilde 20 30 sn civarında ılık hava ile kurutmaya çalıştım hala kasayı açmadım yaklaşık bir saat oldu herhangi bir tavsiyeniz varsa çok iyi olur şimdiden teşekkürler

• Hocam merhaba, fişi hemen çekerek doğru şeyi yapmışsınız. Böyle bir durumda kurusun, kullan bir şey olmaz demek doğru olmaz. Kullansanız belki sorun yaşamazsınız ancak ilerleyen zamanda korozyona bağlı kısa devre yapıp yapmayacağının garantisini kimse veremez. Şu an yapılacak en doğru şey tüm parçaları tek tek söküp alkolle, yağsız kontak sprey veya selülozik tiner ile temizlemek olacaktır.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Kasaya su döküldğ

Üstad ne yazık ki elimde ne o materyaller mevcut ne de kasayı sökebilecek teknik bilgim var kasa şuan bu şekilde bekliyor yazın sıcağına bu kadar şükredeceğimi hiç düşünmezdim :) elimden geldiğince su lekelerini kolonyalı bezle ıslatmamaya gayret ederek sildim şimdi bu şekilde bekliyorum o dedikleriniz olmazsa olmaz mıdır yoksa onun yerine 1 gün böyle beklesem de olur mu kasanın direkt kapanmaması büyük ümit veriyor bana ama sonrasında çıkabilecek sorunlar ya da elektrik vermemle oluşacak sorunlar korkutuyor beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Bir de parçaları sökmekten kasıt tamamen açmak mı yoksa bu şekildeyken bahsettiğiniz ayrıntılı temizlik yapılabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam soda normal suya göre mineral açısından daha zengin olduğundan korozyon yapma olasılığı daha yüksektir. Kasanın neresine döküldü tam olarak? Anakarta mı ekran kartına mı geldi? Ayrıca ne kadar döküldü gibi sorular sorulması gerekiyor. Eğer az miktarsa yaz sıcağına güvenip deneyebilirsiniz ancak ilerleyen süreçte sorun yaşatır mı yaşatmaz mı bilemiyoruz. Parçaları garantiye yollamaya kalksanız kullanıcı hatası deyip garantiden çıkaracaklar. Verilmesi zor bir karar.

• Chalmora61 C kullanıcısına yanıt

Ekran kartına geldiğini varsayarsak koruyucu arka plakanın sökülmesi devrenin temizlenmesi gerekiyor mesela. Anakarta geldiyse çalışabilecek alan sağlanırsa üstündeyken de temizlenebilir. Güç kaynağınızın içine girmemiştir umarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.