Şimdi Ara

Kasaya su döküldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasaya geçen gün su döküldü ve bilgisayar kapandı. Kasayı açtığımda anakartın ps2 mouse klavye girişleri ve güç kaynağının üzerine su gelmişti. Sildim kuruladım vs ama bilgisayar açılmıyor tabi ki.

Güç kaynağını değiştirdim (750w High Power) değişen birşey yok. Fişe taktığımda bilgisayar sanki açıkmış gibi kasanın power ışığı sürekli yanıyor, açma tuşuna bastığımda cpu fanı çok az hareket ediyor (en fazla 1cm dönüyordur) sonra duruyor. Kısa devre vb nasıl kontrol edebilirim? Bu saatten sonra da AM3+ anakarta para veresim yok, olmazsa zaten bahaneyle Ryzen sisteme geçerim artık. Aklınıza gelen deneyebileceğim yöntemler varsa paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart yanmış gibi gorünüyor hocam ama kesin birşey diyemeyiz tabi.

• Anakartın üzerinde eğer varsa ez debug ledlerinden yanan var mı ? sistemi tamamen sokup anakartı vb iyice kurulayıp belki ppirince yatırıp kasa dışında bir kurulum yapın derim

• Su kısa devre yaptırıp anakartı bozmuştur. Keşke su dökülür dökülmez sistemin fişini çekseydiniz havluyla kurulayıp saç kurutma makinesiyle neminide giderip çalıştırsaydınız belki çalışırdı.Bu saatden sonrada am3+ sistemle ugraşmayın artık elinizde kalan sağlam parçaları satar 7 temmuzda ryzene geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 17 Haziran 2019; 10:49:0 >
  • Kasaya suyu nasıl döküyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa fişe takıldığında power ışığı yanması kısa devre gibi gözüküyor. Kontak temizleme spreyi (yağsız olan) ile anakarti temizleyin sıvı temasından dolayı kısa devre var ise işe yarayacaktır. Yanan arızalanan bi parça varsa faydası olmaz . Ayrıca bu tip durumlarda anında elektrik akımını kesmek çok önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar. Suyu kedi döktü aslında :) Dökülür dökülmez prizdeki düğmeden kapatıp fişi de çektim ancak kasanın üzerinde fan olduğu için boşluktan hemen su girdi zaten.

@wolwes: Hocam 7 Temmuzda indirim vs mi olacak? Öyleyse boşuna almayayım şimdi. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Koltuğa su döküldü-(Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

Teşekkürler arkadaşlar. Suyu kedi döktü aslında :) Dökülür dökülmez prizdeki düğmeden kapatıp fişi de çektim ancak kasanın üzerinde fan olduğu için boşluktan hemen su girdi zaten.

@wolwes: Hocam 7 Temmuzda indirim vs mi olacak? Öyleyse boşuna almayayım şimdi. :)
    Kedinizin cani saolsun Indirim değil de ryzen 3000 'serisinin çıkış tarihi olabilir arkadaş in dediği ama emin de değilim .

• okhay kullanıcısına yanıt
    7 temmuzda 3. nesil Ryzenler çıkacak piyasada ki 2. nesil Ryzenler otomatik olarak biraz daha ucuzlayacak 2. nesil Ryzenlerdan alabilirsiniz fx den 2. nesil bile olsa Ryzene geçince eşekten inip pegasusa binmiş gibi olursunuz. Bu arada büyük geçmiş olsun Allahtan elektrik falan çarpmamış bizde de var bir chinchilla nam-ı diger kedinatör televizyonu devirmişti.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-3700x 7/7/2019 da çıkacak 3.nesil Ryzenler dilerseniz 3.nesil Ryzenlerden de alabilirsiniz yada bütçe odaklı 2.nesil Ryzen sistemde kurabilirsiniz şimdiden hayırlı olsun parçaları sipariş etmeden önce fikir almak için forumda konuda açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 17 Haziran 2019; 14:17:34 >

• Çok teşekkürler hocam. Bizim memlekette elektronik pek ucuzlamıyor ama umarım biraz düşer fiyatlar. :)

Amazon'ada bakabilirsiniz AMD ninde Intel gibi uluslararası garantisi var diye biliyorum yerli kan emicilere para kaptırmayın bende Amazon'da,dolar 3.80 iken 1000 dolar hediye bakiyesi almıştım 600 dolarım kaldı 3.nesil ryzenleri bekliyorum harcamak için.

• Sorunsuz geliyor mu hocam gümrük vs sorun olmuyor mu?

Amazon'dan alırsanız ödeme ekranında gümrük kargo ücretinide ödüyorsunuz gümrük vs. hiçbir sorun olmuyor direk kapınızda teslim alıyorsunuz amazon.de den alırsanız amazon.de nin amd nin haricinde 2 yıl kendi garantisi var amazon.com un 30 gün.

• Anakarti kazadan söküp üzerindeki tüm bileşenleri sökün (ram-islemci, ekran kartı),power soketleri sata kabloları gibi, daha sonra anakarti saç kurutma makinesi ile çok yaklaşmadan kurutun, özellikle işlemci soketi ve ram bellek yuvası, ayrıca bellekleri de kurutun büyük ihtimalle çalışır eğer dökülen su şekerli asitli değilse

• Geçen gün bilgisayarcıya götürdüm, pc açıldı ancak ekrana görüntü gelmedi. Parçaları tek tek kontrol ettik, işlemci bozulmuş maalesef.

• Anakartın nemini aldıktan sonra bi incele onu. Eğer arkasındaki lehim kısımlarında parlayan ya da atan kısım varsa yeniden lehimle. Zaten daha açılmıyorsa çöp olmuştur.
  • 3 ay sonra merak edenler için durumu yazayım;

Şansıma sadece işlemci bozulmuş, 2. el FX 6300 ile olayı çözdüm, halen sorunsuz kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.