Şimdi Ara

Laptopa çay döküldü :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Laptop klavyesine yarım çay bardağı kadar çay döküldü. Hemen ters çevirdim salladım. İçine işlediğini sanmıyorum. Olayın üzerinden 2 gün geçti. Şu an tuşlar yapış yapış fakat yazabiliyorum.

Acaba oksitlenme falan olmuş mudur ? Hemen ters çevirdim. Ve bütün tuşlar sağlam çalışıyor sadece yapışma sorunu var....

Dökülen kısımdaki tuşlardan çıtır çıtır sesler çıkıyor yazarken yapışkanlık olduğu için. Temizlemek için ne yapabilirim ? Lütfen yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_aliipek -- 29 Ekim 2012; 1:00:30 >

• Merhaba,

Çay şekerlidir muhtemelen bu yüzden yapışkan hale gelmiştir. Cihazı tamamen söküp temizlemen gerekiyordu. Daha da geç kalmadan tamamen söküp temizlersen bu sorundan kurtulabilirsin.

Söktüğün zaman göreceksinki sarımtrak bir renk almış olacak dökülen yer. Güzel bir şekil de temizle arkadaşım.
  • öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. kendim açarsam garanti kapsamından çıktığı anlaşılır mı ?

bir de bu oksitlenme muhabbeti var. Öyle bişey olsa şimdiye kadar belli olurdu sanırım değil mi ?
  • Açmasan dahi şuan için cihaz garanti dışına çıktı arkadaşım.

Garantiye gönderdiğin zaman bunu anlayacaklardır. Şeker iletken bir madde olduğu için zamanla klavyeni kullanamaz hale geleceksin ve hatta bu şeker anakarta temas etmişse sıkıntı daha da büyüyecektir.

Unutma sıvının ulaşamıyacağı yer yoktur.
  • Simdi ben kendim acip temizleyim o zaman. Peki anakarta veya baska bir yere zarar verip vermedigini ne zaman anlarim ? 3 gundur hicbir sorun yasamadim umarim yasamam da :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans bu arkadaşım.

Ama bu halde cihazı kullanmak riskli. Kendin yapabiliyorsan yap, yapamıyorsan cihazın bataryasını çıkart ve bir servise yaptır.
  • tuşlarda temassızlık yoksa dökülen bölgedeki tuşları teker teker yerinden çıkar (çıkartırken dikkat et tırnakları kırma) ve tuşları ve tuş bölgesini temizle güzelce kolanyalı mendille.

aynısı benim laptopda oldu denedim işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXUBERT -- 29 Ekim 2012; 2:36:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    !! KLAVYEYE KOLA DÖKÜLDÜ !!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynısı bende de oldu. klavyeyi iyice kurut. fön yapabilirsin. benimki zamanla düzeldi.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle. bir iki tane tuşu çıkarıp temizledim hemen düzeldi. ama takmak inanılmaz zor oldu. o yüzden kendi haline bırakıyorum şimdilik umarım zamanla düzelir :(
  • Hic riske girme ve laptobunu servise ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuşları tek tek çıkararak temizlemeye çalış öbür türlü bi daha toplayamayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_aliipek

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Laptop klavyesine yarım çay bardağı kadar çay döküldü. Hemen ters çevirdim salladım. İçine işlediğini sanmıyorum. Olayın üzerinden 2 gün geçti. Şu an tuşlar yapış yapış fakat yazabiliyorum.

Acaba oksitlenme falan olmuş mudur ? Hemen ters çevirdim. Ve bütün tuşlar sağlam çalışıyor sadece yapışma sorunu var....

Dökülen kısımdaki tuşlardan çıtır çıtır sesler çıkıyor yazarken yapışkanlık olduğu için. Temizlemek için ne yapabilirim ? Lütfen yardım...

bu tür hataları servis kullanıcı atası diye yapmayacaktır.. Ya açıp ya da çevrenizde varsa sağlam pc tamircisi oraya yaptıracaksınız.. Ya da servise gönderip şansını deneyip garanti harici derlerse de nakit vererek yaptıracaksın :)... Geçenlerde birinin laptobunu temizlemiştim klavyeyi sağlamca söktüksten sonra sıkıntı yok ;)..

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_aliipek

cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle. bir iki tane tuşu çıkarıp temizledim hemen düzeldi. ama takmak inanılmaz zor oldu. o yüzden kendi haline bırakıyorum şimdilik umarım zamanla düzelir :(

kırmadığın sürece problem yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.